background img
banner
banner

Με το… βλέμμα στο παραλιακό μέτωπο

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ – ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ «ΝΕΑ» ΕΡΓΑ

Κοντά στην Αιγιάλεια απέδειξε πως βρίσκεται, για άλλη μία φορά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης που πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στην περιοχή μαζί με αντιπεριφερειάρχες και είχε συνεργασία τόσο με τον δήμαρχο Αιγιαλείας και τους συνεργάτες του, όσο και με προέδρους κοινοτήτων. Εκτός από την επίβλεψη υπό εκτέλεση έργων, ουσιαστικά μπήκαν οι βάσεις για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου του δήμου, με τη σκέψη δημιουργίας Μουσείου Σταφίδας στην παραλία, να βρίσκει ανταπόκριση και στις δύο πλευρές…

Συναντήσεις με τοπικούς φορείς

Ο κ. Φαρμάκης κατέφθασε συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο και Οικονομικής Πολιτικής, Πάνο Σακελλαρόπουλο. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ροδοδάφνης ενώ επισκέφθηκε την παραλία Αιγίου συζητώντας, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο αξιοποίησης των αποθηκών της παραλίας για τις οποίες δήμος και περιφέρεια φαίνονται σαν… συνιδιοκτήτες με την προοπτική να στεγαστεί εκεί το Μουσείο Σταφίδας που επιθυμεί να δημιουργήσει ο δήμος. Ο κ. Φαρμάκης επισκέφθηκε και το δημαρχείο όπου είχε εποικοδομητική συνάντηση με τον δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο, παρουσία και του εντεταλμένου συμβούλου του δήμου για Τεχνικά Έργα, Βασίλη Χριστόπουλο. Ακολούθως επισκέφθηκε το πρώην Δημαρχείο Διακοπτού όπου είχε συνάντηση με τους προέδρους της Δ.Ε. Διακοπτού, συζητώντας τοπικά θέματα. Βρέθηκε επίσης στα Νικολέικα, την Ακράτα και την Αιγείρα. Εκεί είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τοπικούς φορείς για έργα οδοποιίας, ύδρευσης και αντιπλημμυρικά που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε έχουν ανάγκη οι περιοχές.

Στόχος η αξιοποίηση της «παραλίας»

Εκτός από το ότι εξετάστηκε η πορεία των έργων που εκτελούνται στην περιοχή της Αιγιάλειας και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια, η συζήτηση με τον δήμαρχο επεκτάθηκε και σε μελλοντικούς σχεδιασμούς. «Η συνεργασία του πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητη τόσο για την πορεία των έργων που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, αλλά και όσων σχεδιάζονται προκειμένου σύντομα να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης. Πρόκειται για έργα που συνδέονται με την καθημερινότητα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, όπως συντηρήσεις του οδικού δικτύου επαρχιακών οδών, αναπλάσεις, έργα ύδρευσης» ανέφερε ο Περιφερειάρχης, αναγγέλλοντας το επόμενο βήμα της συνεργασίας: «Σύντομα θα ανακοινώσουμε δράσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της πόλης του Αιγίου που σήμερα είναι εγκαταλειμμένο. Αυτή η εικόνα θέλουμε να αλλάξει με παρεμβάσεις που δημιουργούν έναν νέο ορίζοντα».

«Εργαζόμαστε για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για κάθε δήμο της Δυτικής Ελλάδας. Οι παρεμβάσεις μας, ακόμα και τοπικού χαρακτήρα, έχουν μεγάλη αξία. Γιατί η ανάπτυξη έρχεται και μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητας και του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών», σημείωσε ο κ. Φαρμάκης.

Ο ρόλος του δήμου Αιγιαλείας για την Περιφέρεια

Εκδήλωσε δε την ιδιαίτερη χαρά του που επισκέφθηκε τον δήμο Αιγιαλείας, τονίζοντας: ΄΄Ο δήμος Αιγιαλείας δεν μπορεί να μην είναι προτεραιότητα και αιχμή του δόρατος για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, δεδομένου ότι αποτελεί μία από τις περιοχές της Αχαΐας που σε κάθε περίπτωση μπορούν να δώσουν στην Αχαΐα αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσα από τη δική του εξέλιξη.

Αυτό και μόνο καταδεικνύει την ανάγκη για περισσότερη συνεργασία. Ήδη είχαμε συζητήσεις με τον δήμαρχο για τον σχεδιασμό πρωτοβουλιών που σε λίγο καιρό από σήμερα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε με την περαιτέρω ανάπτυξη και καλώς εννοούμενη εκμετάλλευση του παραλιακού μετώπου της πόλης που μέχρι σήμερα είναι απαξιωμένο. Πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να πούμε πολύ περισσότερα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr