background img
banner
banner

Με τροπολογία «άνοιξε» ο δήμος Αιγιάλειας

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

Με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου, στις 9.00 το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Μία ώρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση για την έγκριση του προϋπολογισμού 2021 του δήμου Αιγιαλείας.

Τα δύο θέματα της τακτικής συνεδρίασης, είναι: 1. Υποβολή σχεδίου «Στρατηγικός σχεδιασμός» του επιχειρησιακού σχεδίου Δήμου Αιγιαλείας 2020-2023 για συζήτηση – ανταλλαγή απόψεων και υποβολή προτάσεων επ’ αυτού. 2. Στην επιστολή των Προέδρων των Κοινοτήτων Ζαρούχλας – Περιστέρας και Μεσορουγίου της Δ.Ε. Ακράτας του Δήμου Αιγιαλείας για δημιουργία εποχικού Πυροσβεστικού κλιμακίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Αιγιάλειας είναι ανάμεσα σε 3 έως 5 δήμους της χώρας, όπως ειπώθηκε στη προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση, που δεν έχει προϋπολογισμό.
Η αντιπολίτευση των Γούτου – Ψυχράμη, δεν πήγε στην ειδική συνεδρίαση, γιατί έλαβε τα στοιχεία από τις οικονομικές υπηρεσίες τη Δευτέρα το μεσημέρι και δεν πρόλαβε να τα επεξεργαστεί για να καταθέσει δική της πρόταση, με τον δήμαρχο να καυτηριάζει το γεγονός, κάνοντας λόγο για «ξεδιάντροπη ομαδική συμπεριφορά».

Τη δύσκολη θέση όμως στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος, ήρθε να ελαφρύνει το ίδιο βράδυ η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε, με την οποία επεκτείνεται το καθεστώς των πλασματικών προϋπολογισμών μέχρι 31 Μαϊου.

Θυμίζουμε, ότι ο δήμος μπορούσε να λειτουργεί χωρίς προϋπολογισμό μέχρι 31 Μαρτίου και έκτοτε η λειτουργία του έχει περιοριστεί στα βασικά και αναγκαία.
Με την τροπολογία, διευκολύνεται η δημοτική αρχή και η ψηφοφορία της Δευτέρας για τον νέο προϋπολογισμό, έχει χαρακτήρα πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης περισσότερο και λιγότερο ουσίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr