background img
banner
banner

Μικρές παρεμβάσεις στη… μάχη της καθημερινότητας

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ

Σε σημαντικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των υποδομών και της καθημερινότητας έχουν προβεί από την αρχή της θητείας τους, ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Σελιανιτίκων. Εκείνο ωστόσο που δεν μπορούσε τότε να προβλέψει κανείς ήταν το τι θα επακολουθούσε με την πανδημία και πόσο θα επηρέαζε την κοινωνική ζωή και τις δραστηριότητες με τρόπο διαρκή και ανεξίτηλο…

Παρ’ όλες όμως τις δύσκολες και ιδιόμορφες συνθήκες, το Κοινοτικό Συμβούλιο Σελιανιτίκων, σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους, τις δημοτικές υπηρεσίες και τους εθελοντές, προχώρησε σε διάφορες μικρές, κυρίως, παρεμβάσεις που βελτιώνουν τόσο την αισθητική όσο και την καθημερινότητα της κοινότητας.

Κοινόχρηστοι χώροι

Συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας πραγματοποίησαν εργασίες επισκευής – αποκατάστασης σε ορισμένα σημεία στο πεζοδρόμιο κατά μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού. Με μέριμνα της Κοινότητας Σελιανιτίκων υλοποιήθηκαν καθαρισμοί των καναλιών απορροής όμβριων υδάτων στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου, καθαρισμός του δημοτικού κοιμητηρίου και της αυτοφυούς βλάστησης στα δημοτικά πρανή εκατέρωθεν της Παλαιάς Εθνικής Οδού αλλά και σε δημοτικές οδούς εντός του οικισμού. Συνεργείο του αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας προχώρησε σε κλαδέματα δέντρων, ενώ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης καταβάλλεται καθημερινή προσπάθεια, ώστε να διατηρείται η ευταξία και η καθαριότητα σε όλα τα σημεία και τις γειτονιές από άκρη σε άκρη της κοινότητας.

Ηλεκτροφωτισμός

Για το έτος 2021 έως σήμερα, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Εγκαταστάσεων, έχουν αντικατασταθεί συνολικά 103 καμένοι λαμπτήρες, ενώ έγιναν και επιδιορθώσεις υλικού σε διάφορους στύλους οδοφωτισμού. Για πρώτη φορά δημοτικοί οδοί όπως η Παυσανία και η Θησέως φωτίστηκαν σε μεγάλο βαθμό προς σημαντική ικανοποίηση των περιοίκων, που χρόνια τώρα εξέφραζαν τα έντονα παράπονά τους για τον μη επαρκή φωτισμό στην περιοχή τους.

Πεζοδρόμηση

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Σελιανιτίκων, μετά από επαφές και συζητήσεις με τοπικούς φορείς, δημότες αλλά και τακτικούς παραθεριστές, καθώς από τις πρώτες μέρες θητείας του έδειξε τη διάθεσή του ότι αφουγκράζεται τις θελήσεις και τις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας, προχώρησε στην ομόφωνη λήψη της αριθ. 06/2021 απόφασης ως προς την εποχιακή πεζοδρόμηση του τμήματος της παραλιακής οδού Κυανής Ακτής – Ποσειδώνος. Ακολούθως η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας με την αριθ. 23/2021 απόφαση εγκρίνει την προσωρινή απαγόρευση των οχημάτων στην παραλιακή οδό Κυανής Ακτής – Ποσειδώνος για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιουλίου έως και την 31η Αυγούστου. Παράλληλα, τρέχουν οι διαδικασίες για την μίσθωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης στην οδό Θησέως, ώστε να λυθεί οριστικά το ζήτημα που έχει προκύψει στην περιοχή με την έλλειψη πάρκινγκ, το οποίο την περσινή καλοκαιρινή περίοδο είχε καταλυτική σημασία στο να μην εφαρμοστεί η πεζοδρόμηση.

Ύδρευση

Με επιτυχία αντιμετωπίστηκαν από τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α. οι κατά καιρούς βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης της κοινότητας, μερικές εξ αυτών σοβαρές που είχαν ως αποτέλεσμα την ολιγόωρη διακοπή της ύδρευσης στο συνολικό εύρος της κοινότητας. «Η αποτελεσματικότητα και η άμεση ανταπόκριση της Δ.Ε.Υ.Α. στα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν είναι σχεδόν υποδειγματική», σχολιάζει σχετικώς ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Ρόζος, καταλήγοντας στο σχολιασμό του με το να ευχαριστεί την υπεύθυνη της Δ.Ε. Συμπολιτείας Κατερίνα Γεωργοπούλου για την αγαστή τους συνεργασία στα θέματα ύδρευσης της κοινότητας.

Εθελοντισμός

Η πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου Σελιανιτίκων με τη δραστηριότητα «Νοιάζομαι και Δρω για τον Τόπο μου» που αφορά στη διαρκή συνεργασία του συμβουλίου με ομάδες εθελοντών για την εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών έχει βρει τοπική ανταπόκριση και μάλιστα μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το πώς ο εθελοντισμός μπορεί να συμβάλλει και να βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων. Τοπικοί σύλλογοι, μεμονωμένοι εθελοντές, επιχειρηματίες με την ανιδιοτελή προσφορά τους έχουν βοηθήσει περιοδικά την κοινότητα σε διάφορους τομείς όπως ο καλλωπισμός κοινοχρήστων χώρων, προς σημαντικό όφελος της τοπικής κοινωνίας και του δημότη.

Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2021

Στο φετινό τεχνικό πρόγραμμα (απόφαση Δ.Σ. Αιγιαλείας αριθ. 33 ΑΔΑ: 6Ο7ΛΩ6Χ-Ξ2Β) και συγκεκριμένα στην «Περιγραφή Δράσης» με αύξοντα αριθμό 31 αναφέρονται ονομαστικά τα εγκεκριμένα έργα στην Κοινότητα Σελιανιτίκων: «Κατασκευή έργων οδοποιίας Δ.Ε. Συμπολιτείας (2020-2021) κατά σειρά προτεραιότητας όπως αναγράφονται: ασφαλτόστρωση των οδών Ποσειδώνος (σ.σ. δυτικά της παραλιακής οδού μετά την τρίγωνη πλατεία), Αργοναυτών, Φλοίσβου και Φαίδρας στην Τ.Κ. Σελιανιτίκων».

Συγκριτικά, με τις εγκρίσεις τεχνικών προγραμμάτων των παρελθόντων ετών, η Κοινότητα Σελιανιτίκων, ως μια κοινότητα που παρέχει διαχρονικά σημαντικά έσοδα στον Δήμο Αιγιαλείας, με το τωρινό να απολαμβάνει μια πιο δίκαιη και ισόρροπη αντιμετώπιση, ενώ επίσης ικανοποιούνται και κατά ένα μέρος τους αιτήματα του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Ερωτηθείς αναφορικά με τα υπό εξέλιξη θέματα της κοινότητας ο κ. Ρόζος απάντησε: «Γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου και προσπαθούμε με τις θεσμικές μας παρεμβάσεις και τις δυνατότητες που έχουμε να δρομολογήσουμε τις εξελίξεις για την επίλυσή τους. Ορισμένα ζητήματα θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχουν λυθεί χθες αλλά δυστυχώς δεν είναι στη δική μας αποκλειστική ευχέρεια, καθώς η κοινότητα δεν είναι ούτε διοικητικά αυτόνομη ούτε και οικονομικά αυτοδύναμη όπως ήταν οι κοινότητες, λόγου χάρη, πριν το έτος 1999».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr