background img
banner
banner

Νομοσχέδιο… αιτία πολέμου

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΓΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Σε θέση «μάχης» βρίσκονται οι οικοδόμοι και στην περιοχή αντιδρώντας την πολιτική της κυβέρνησης για την κοινωνική ασφάλιση, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τις περικοπές των συντάξεων, και τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας που σήμερα σε συνθήκες πανδημίας οδηγεί στο να μετράμε απώλειες σε ζωές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Προετοιμάζουν έτσι την απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν έτοιμοι για απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο.
Όπως καταγγέλλει στo protionline.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου Παναγιώτης Νύχτης, ΄΄το «νέο» ασφαλιστικό μας γυρίζει δεκάδες χρόνια πίσω. Χειροτερεύει την ασφάλιση, αυξάνει το χρόνο εργασίας στις 10 ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση προσφέρει 3 ώρες τζάμπα εργασία στους εργοδότες. Δεν πρόκειται να το δεχτούμε.
Το νομοσχέδιο δε θίγει μόνο τους «νέους» ασφαλισμένους, αλλά θα επηρεάσει αντικειμενικά και τους «παλιούς».
Θα φέρει σε πρώτο πλάνο την αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, παραπέρα μείωση των συντάξεων, αφού λόγω των χαμηλών μεροκάματων που έχουν διαμορφωθεί με κυβερνητικές αποφάσεις και λόγω της μετατροπής του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της επικουρικής ασφάλισης σε ιδιωτικό, πλέον το κράτος μας λέει ότι το ύψος της επικουρικής σύνταξης που θα πάρουμε είναι ατομική μας υπόθεση και θα εξαρτάται από τα διάφορα επενδυτικά πακέτα που θα τοποθετούνται οι εισφορές μας΄΄.

Η κατάργηση του οκταώρου

Σύμφωνα με τον κ. Νύχτη, ΄΄η στάση της κυβέρνησης που εδώ και ένα χρόνο αρνείται να στηρίξει τη δημόσια υγεία, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, και να πάρει μέτρα υγείας και ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού και των συνεπειών της, δείχνει πόσο νοιάζονται για την υγεία των εργαζομένων.
Και μέσα σε όλα αυτά η κυβέρνηση, λίγες μέρες πριν την Πρωτομαγιά, μέρα σύμβολο των αγώνων της εργατικής τάξης, και καθιέρωσης του 8ωρου. Φέρνει νόμο για την κατάργησή του.
Θέλουν εργάτες κακοπληρωμένους με χειρότερους όρους δουλείας και ασφάλισης . Σχεδιάζουν περιορισμούς στο τρόπο λήψης απόφασης για Απεργία στα συνδικάτα΄΄.

Προσθέτει ακόμη τα εξής: ΄΄Για τους εργαζόμενους το εν λόγω νομοσχέδιο είναι αιτία πολέμου, και θα απαντήσουμε με απεργία όταν η κυβέρνηση το φέρει για ψήφιση στη βουλή. Οι ομοσπονδία μας έχει κάνει πρόταση για απεργία της πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μάη. Θα γίνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλα τα εργατικά σωματεία για συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς΄΄.

Τους ζητούν να… βάλουν πλάτη

Οι οικοδόμοι αναφέρουν ακόμη και τα εξής: ΄΄Φάγαμε 10 χρόνια κρίσης την προηγούμενη περίοδο, ανασφάλιστοι, άνεργοι και χωρίς να έχουμε οι περισσότεροι από εμάς το δικαίωμα να πάρουμε έστω και το πενιχρό επίδομα του ταμείου ανεργίας.

Χιλιάδες συνάδελφοί μας, που έχουν συμπληρώσει τα έτη για τη συνταξιοδότησή τους δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα που χρειάζονται για να βγουν στη σύνταξη.
Σήμερα και πάλι εν μέσω κρίσης και πανδημίας, με πολλούς ανέργους και κακοπληρωμένους συναδέλφους, χωρίς καμιά στήριξη του εισοδήματός μας, μας ζητάνε «με το μαστίγιο και το καρότο» να ξαναβάλουμε πλάτη. Δεν συμβιβαζόμαστε. Δεν υποχωρούμε.

Η απόφασή μας είναι να παλέψουμε για τη ζωή μας. Είμαστε αυτοί που σηκώσαμε μεγαθήρια και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, δυναμώνοντας την οργάνωσή μας, βγαίνουμε μπροστά…΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr