background img
banner
banner

Πάει πίσω η ανάπλαση της Μητροπόλεως

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΚΗ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ

Η ώρα των κυκλοφοριακών αλλαγών για δύο κεντρικές αρτηρίες του Αιγίου φαίνεται πως έφτασε καθώς, όπως ανέφερε και ο δήμαρχος την περασμένη εβδομάδα στη συνάντησή του με τους επαγγελματίες, προτίθεται να προχωρήσει το σχέδιο πεζοδρόμησης της οδού Μητροπόλεως στο ύψος των Υψηλών Αλωνίων.

Ταυτόχρονα, προχωρά και η μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου της Αλυκής κάνοντας χρήση της «Αλυκόβρυσης». Την ίδια στιγμή, το έργο της ανάπλασης της πλατείας προχωρά με τους… επιτρεπόμενους ρυθμούς ενώ εκφράζονται φόβοι ότι εξαιτίας της έλλειψης προϋπολογισμού στον δήμο, η χρηματοδότηση της ανάπλασης της Μητροπόλεως μπορεί να μετατεθεί σε νέο πρόγραμμα…

Ο προβληματισμός για την ανάπλαση της Μητροπόλεως

Όπως εξήγησε στo protionline.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για Τεχνικά Έργα Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄το έργο της «Ανάπλασης εμπορικού κέντρου -Ενότητα 1 «Οδός Μητροπόλεως» έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση ύψους 2.380.586,30 € μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Επειδή δεν έχουμε ψηφισμένο προϋπολογισμό στον δήμο για τώρα αδυνατούμε να έχουμε ανάληψη υποχρέωσης και έγκριση όρων δημοπράτησης για να δεσμεύσουμε τα χρήματα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτός ο σκόπελος θα ξεπεραστεί και ότι εξαιτίας αυτής της αδυναμίας, δεν θα γίνει «γέφυρα» ώστε το έργο να μεταφερθεί σε μελλοντικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα΄΄.

Διαμόρφωση αβαθών λεκανών στην πλατεία

Την ίδια στιγμή, προχωρά το έργο της ανάπλασης στην πλατεία Αγ. Λαύρας εκεί όπου από την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιούνται οι εκσκαφές για τις αβαθείς λεκάνες.
Μπροστά από τα καταστήματα θα υπάρξει ο χώρος που θα αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματα. Μετά από αυτό τον χώρο θα υπάρχει πράσινο και ελεύθερο σημείο διέλευσης. Μέσα στις αβαθείς λεκάνες θα τοποθετηθούν τσιμεντοσωλήνες και σε κάθε μία από αυτές θα φυτευτούν δέντρα. Το έργο δεν προχωρά ωστόσο με τους επιθυμητούς ρυθμούς καθώς δεν μπορούν να γίνουν τα έργα που προκύπτουν από τις αλλαγές που διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται να γίνουν, μετά την ακύρωση της απόφασης της Ο.Ε. για τις τροποποιήσεις.

Ένας πεζόδρομος δίπλα στο Πάρκο

Σε ό,τι αφορά την πεζοδρόμηση της Μητροπόλεως στο τμήμα Μελετοπούλων έως Ρωμανιώλη που αναφέρθηκε ο δήμαρχος, σχετική απόφαση πρόκειται να ληφθεί σήμερα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Αιγίου αλλά και στη μεθαυριανή συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Επίσης, σχεδόν βέβαιο είναι ότι θα ξηλωθούν τα κολονάκια που τοποθετήθηκαν στη Μητροπόλεως μέχρι τη Φανερωμένη, τα οποία διαπιστώθηκε ότι δεν εξυπηρετούν.

 

Η Αλυκόβρυση… έδειξε τον δρόμο της μονοδρόμησης

Τα όργανα του δήμου καλούνται να λάβουν απόφαση και για μονοδρόμηση της οδού Ποσειδώνος στην Αλυκή αλλά μόνο από το ύψος που έχουν τοποθετηθεί οι μπάρες ως το τέρμα, το σημείο δηλαδή που έχει διανοιχθεί ο δρόμος. Ο στόχος δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας ώστε να μην επαναληφθεί και φέτος το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί τα τελευταία καλοκαίρια.

Στο θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Αλυκής λαμβάνει θέση και ο τοπικός Σύλλογος «Άγιος Νικόλαος», με τον πρόεδρό του Νίκο Παπαδόπουλο να αναφέρει στo protionline.gr: ΄΄Σαν Σύλλογος είμαστε σύμφωνοι στο να γίνουν οι παρεμβάσεις που προωθούνται με την προϋπόθεση όμως να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και να τηρούνται κανόνες ασφαλείας για κατοίκους αλλά και επισκέπτες΄΄. Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στο σημείο της διάνοιξης ο δρόμος είναι χωμάτινος γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και να αποτελέσει κίνδυνο για διερχόμενους και κυρίως για δίκυκλα. ΄΄Ευελπιστούμε το κομμάτι αυτό του δρόμου να τσιμεντοστρωθεί ή να ασφαλτοστρωθεί προτού εφαρμοστεί η μονοδρόμηση και υποχρεωτικά χρησιμοποιείται από όλους τους επισκέπτες της Αλυκής΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr