background img
banner
banner

Σε λίγες μέρες «καταφθάνουν» τα self tests

ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Σε λίγες ημέρες θα είναι στη διάθεση του γενικού πληθυσμού τα self tests, όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ. Χθες βράδυ πάντως αναμένονταν περισσότερες διευκρινήσεις και στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αιγιαλείας που συνεδρίασε για το θέμα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε περίπτωση που το self test βρεθεί θετικό, ο πολίτης θα πρέπει να επισκεφθεί κάποια εκ των δημοσίων υγειονομικών δομών για την επιβεβαίωσή του προκειμένου να εξεταστεί εγκαίρως από το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που θα βρεθούν με θετικό δειγματοληπτικό αυτοέλεγχο (self test), αποφασίστηκε από τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τον ΕΟΔΥ να οριστεί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στο Επιμελητήριο Αχαΐας στην Πάτρα, ως σημείο αναφοράς σε καθημερινή βάση (εκτός Κυριακής) για την επιβεβαίωση των θετικών κρουσμάτων. Έτσι, ο πολίτης που θα έχει θετικό self test θα απευθύνεται στα στελέχη του ΕΟΔΥ και θα υποβάλλεται σε rapid test ή και μοριακό έλεγχο, όταν αυτό θα κρίνεται σκόπιμο. Στόχος των δύο συνεργαζόμενων φορέων είναι η άμεση αντιμετώπιση της διασποράς της νόσου και η έγκαιρη ιατρική παρέμβαση προς όφελος των πολιτών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr