background img
banner
banner

Συνάντηση προέδρων με… ματαίωση της «Λευκής Νύχτας»

ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ – ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ Η ¨ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ¨ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα η καθιερωμένη συνάντηση των προέδρων του Εργατικού Κέντρου και του Εμπορικού Συλλόγου. Οι δύο εκπρόσωποι – πρόεδροι των φορέων συναντήθηκαν στα γραφεία του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιάλειας και αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα θέματα που απασχολούν τους κλάδους των επαγγελματιών και των εργαζομένων, αλλά και τα του κορωνοϊού… ¨τερτίπια¨ που βιώνει η κοινωνία. Κατατέθηκαν προτάσεις για τη σωστή και ομαλή λειτουργία της αγοράς και άφησαν για άλλη μια φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο οι «πόρτες» των εργασιακών συμφερόντων τους, να μην κλείνουν ποτέ.

Ούτε και φέτος η ¨λευκή νύχτα¨ λόγω covid…

Και ενώ ηθικά και εργασιακά… και ο Εμπορικός Σύλλογος αλλά και το Εργατικό Κέντρο είναι ¨έτοιμοι¨ ως φορείς (αλλά και πρακτικά) ώστε να ακολουθήσουν τις συνθήκες μιας… ¨Λευκής Νύχτας¨ – κατά την πρόταση που τέθηκε να γίνει την Μεγάλη Παρασκευή – η οποία θέλει και προστάζει όλα τα καταστήματα της περιοχής να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 12 το βράδυ, τελικά αποφασίστηκε να μην γίνει ούτε και φέτος. Οι δύο πλευρές, αφού αντάλλαξαν απόψεις και συνομίλησαν για το πως μπορεί να διεξαχθεί μια ενδεχόμενη ¨λευκή νύχτα¨ κατέληξαν στην απόφαση να μην γίνει ούτε και φέτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και γιατί το τρίτο κύμα των αυξημένων ιικών φορτίων, μόλις τώρα σιγά – σιγά υποχωρεί. Οι δύο πλευρές άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο δε, να συμβεί αυτό μέσα στο καλοκαίρι, δηλαδή να αποφασιστεί συγκεκριμένη ημερομηνία της θερινής περιόδου που έρχεται, έχοντας ¨ηρεμήσει¨ κάπως ο κόσμος από τον κορωνοϊό και τα δεινά του.

«Όλα όσα συζητήσαμε έχουν θετικό πρόσημο»

Στη συνάντηση που διήρκεσε αρκετή ώρα συζητήθηκαν αρκετά θέματα μεταξύ των δύο πλευρών και πιο συγκεκριμένα, για τα εμβόλια και τις υποχρεώσεις των εργαζομένων λόγω κορωνοϊού και για την επέκταση του ωραρίου που προτείνει η κυβέρνηση, όπως βέβαια και για τα self test. Ερωτώμενος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας Λάμπης Παπαδόπουλος για τις συνθήκες που επικράτησαν στην συνάντηση και το τι αποφασίστηκε, τονίζει: «Πριν δύο χρόνια… για όσους θυμούνται… είχαμε αυτόφωρα για αυτό το θέμα με την ¨λευκή νύχτα¨. Θεωρείται επιτυχία για τον κλάδο και προσωπική τιμή που συμβαίνουν οι εξελίξεις που ζούμε, υπό την δική μου διοίκηση. Γιατί όλα έχουν πλέον θετικό πρόσημο. Με τον πρόεδρο μιλήσαμε για όλα τα νομικά πλαίσια και αναλύσαμε την περίπτωση που αναφέρει ότι ο κάθε εργοδότης δεν θα πληρώσει τον εργαζόμενο που θα αρνηθεί ένα αυτοτέστ και προσεγγίστηκε το ζήτημα και υπό νομική βάση. Όσο για την “λευκή νύχτα” ειπώθηκαν αρκετά, το έχουμε στα υπόψη μας και θα βαδίσουμε αργά σε αυτό το κομμάτι, παρακολουθούμε ταυτόχρονα και την εξέλιξη της πανδημίας και ανάλογα θα πράξουμε» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Ανταλλάξαμε απόψεις – Εργαζόμενοι και έμποροι θέλουμε να πετύχουμε τις καλύτερες συνθήκες εργασίας

Μιλώντας στo protionline.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αιγίου Παναγιώτης Γεωργόπουλος αναφέρει: «Μιλήσαμε εφ’ όλης της ύλης για το εμπόριο και για τα θέματα που αυτό το διάστημα απασχολούν και προβληματίζουν. Οι καιροί είναι αρκετά δύσκολοι και παραθέσαμε τις απόψεις μας ότι αρκετοί εργαζόμενοι ενδέχεται να μείνουν άνεργοι. Προσπαθήσαμε να βάλουμε ένα πρόγραμμα για το επόμενο διάστημα και μιλήσαμε για το ωράριο της Μ. Παρασκευής. Ανταλλάξαμε απόψεις για το τι μπορεί να γίνει από εδώ και στο εξής και πώς μπορούν να λειτουργήσουν τα θέματα εν μέσω του κορωνοϊού, που μαίνονται. Αυτό που έχει σημασία, είναι να μπορέσουμε από κοινού και οι εργαζόμενοι αλλά και οι έμποροι, να πετύχουμε τις καλύτερες συνθήκες εργασίας και να περιορίσουμε τα οικονομικά προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο κάθε μέρα. Η ¨λευκή νύχτα¨ μετατίθεται για άλλη στιγμή».

Η κυβέρνηση προσπαθεί έντεχνα την… “επιβολή” του εργασιακού 10ωρου

Ο πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αιγίου, έχοντας ως… εφαλτήριο τον εορτασμό της επετείου της Εργατικής Πρωτομαγιάς και εκπροσωπώντας το Εργατικό Κέντρο Αιγίου, θέλησε αφενός να τιμήσει όλους αυτούς που έδωσαν ως και τη… ζωή τους για το δίκιο του εργαζόμενου στο παρελθόν και αφετέρου, να εναντιωθεί απέναντι στην διαφαινόμενη και έντεχνη… “επιβολή” του 10ωρου της κυβέρνησης, των τελευταίων εβδομάδων… επισημαίνει: “Αυτό γίνεται για να έχουν τη δυνατότητα οι εργοδότες να μην πληρώνουν τις υπερωρίες στους εργαζόμενους. Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι η καταστρατήγηση του οκτάωρου, ώστε να μειωθεί το κόστος εργασίας. Προσπαθεί τη μόνιμη φίμωση της συνδικαλιστικής δράσης και θέλει να γίνονται ατομικές συμβάσεις. Η ανεργία είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και όλοι οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουμε σε κάθε περίπτωση, αρχής γενομένης από την Εργατική Πρωτομαγιά”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr