background img
banner
banner

Σύσκεψη για τη δημιουργία Αεροδομίου στα Καλάβρυτα

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Στο πλαίσιο των προχωρημένων επαφών και συναντήσεων της Δημοτικής Αρχής Καλαβρύτων για την υλοποίηση του σχεδίου δημιουργίας Αεροδιαδρόμου ελαφρών και εκπαιδευτικών αεροσκαφών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Πέμπτη 14 Απριλίου στα Καλάβρυτα, όπου παρέστη ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ως προσκεκλημένος του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκ μέρους της Τοπικής Εκκλησίας, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Αποστολόπουλος, ο π. Χρήστος Μπίρμπας, Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρύτων και η πολιτικός μηχανικός Ευγενία Ιντζεγιάννη, που συνόδευε τον Δήμαρχο.

Θέμα της σύσκεψης ήταν η παραχώρηση για τον σκοπό αυτό προεπιλεγμένου χώρου, που ανήκει στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τον λόφο του Ηρώου της Εθνικής Παλιγγενεσίας στην Αγία Λαύρα προς το Σκεπαστό Καλαβρύτων.

Κατ΄ αρχάς οι δύο πλευρές κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία, με την επιφύλαξη βεβαίως, όπως ισχύσουν και τηρηθούν οι όροι, καθώς αυτοί θα διαμορφωθούν για τη μίσθωση και σωστή εκμετάλλευση του χώρου της Ιεράς Μονής. Ακολούθως επισκέφτηκαν το Ηρώο Αγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας του ΄21 στην Αγία Λαύρα, όπου εκτελούνται εργασίες συντήρησης του Πανελλήνιου Μνημείου με δαπάνες του εφοπλιστή κ. Αθανάσιου Μαρτίνου.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την αγαστή συνεργασία τους στο πλαίσιο και αυτού του μεγαλόπνοου έργου για την περιοχή καθώς και για τις άοκνες προσπάθειές του για την ανάδειξη της ιστορικής πόλης των Καλαβρύτων σε διεθνή προορισμό, ενώ ευχήθηκε σε όλους να εορτάσουν με ευλογία Κυρίου το Πάθος και την Αγία Ανάσταση του Χριστού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr