background img
banner
banner

Υψηλό το ενδιαφέρον για τα rapid tests | ΦΩΤΟ

370 ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ – ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΘΕΤΙΚΟΙ

Τα 114 έφτασαν την Τετάρτη 7/4 τα νέα κρούσματα covid στην Αχαΐα. Στην Αιγιάλεια, σε δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων από τον ΕΟΔΥ και κατόπιν μέριμνας του δήμου Αιγιαλείας, υπήρξε ένδειξη για κορωνοϊό σε τέσσερα άτομα από τα 370 συνολικά rapid test που πραγματοποιήθηκαν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τους Αιγιαλείς να υποβληθούν σε τεστ.

Ως γνωστόν, ο δήμος Αιγιαλείας, λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη υγειονομική κατάσταση αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλεται για την επιτήρηση και την ιχνηλάτηση της νόσου με σκοπό την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, προχώρησε στη διεξαγωγή δωρεάν ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) για το κοινό, την Τετάρτη 7 Απριλίου από τις 9 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι, στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 370 rapid tests και προέκυψαν 4 θετικά τα οποία υπεβλήθησαν σε μοριακό έλεγχο ώστε να εξακριβωθεί εάν πάσχουν από τον ιό.

7 ώρες για το αποτέλεσμα

Υπενθυμίζεται πως στον προηγούμενο δειγματοληπτικό έλεγχο στις 25 Μαρτίου, από τα 351 rapid test, θετικό είχε βγει το ένα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης, το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι οι πολίτες, όσοι είναι αρνητικοί τουλάχιστον, να μάθουν το αποτέλεσμα. Το protionline.gr συμμετείχε στην χθεσινή διαδικασία, στις 13:40 και η απάντηση στο κινητό ήρθε στις 9 κι ένα λεπτό το βράδυ της ίδιας μέρας από τον ΕΟΔΥ, που ανέφερε άλλη ώρα δειγματοληψίας 16:44, προφανώς γιατί τότε οι υπάλληλοι της κινητής μονάδας ενημέρωσαν το σύστημα.

Μεσολάβησαν 7 και πλέον ώρες έως ότου να μάθουμε το αποτέλεσμα, που ήταν αρνητικό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr