background img
banner
banner

«Ψηφιακά ταξίδια στους δρόμους του ‘21»

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ Γ.Α.Κ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Το τμήμα Γενικών Αρχείων του Κράτους Αιγιαλείας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων περιοχής Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν για το έτος 2021, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «ψηφιακά ταξίδια στους δρόμους του ‘21». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού (Ε΄, Στ΄ τάξης) και μαθητές Γυμνασίου.

Θα περιλαμβάνει: Ψηφιακή ξενάγηση στους χώρους της υπηρεσίας, ψηφιακή περιήγηση σε αρχειακό υλικό από τα αρχεία του Ανδρέα Λόντου, του Λέοντα Μεσσηνέζη και του Γεώργιου Παναγόπουλου που φυλάσσονται στο τμήμα ΓΑΚ Αιγιαλείας και από βιβλία της βιβλιοθήκης του που αναφέρονται στα γεγονότα της Επανάστασης, προβολή παρουσίασης PowerPointμε τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην περιοχή Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, συμπλήρωση φύλλων εργασίας από τους μαθητές οι οποίοι θα συνεργαστούν σε ομάδες για την υλοποίησή τους και τέλος συζήτηση με τους μαθητές και αξιολόγηση της ψηφιακής τους «επίσκεψης».

Η ψηφιακή «επίσκεψη» των μαθητών των δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της περιοχής πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας Webex, στο πλαίσιο διδακτικών επισκέψεων στο τμήμα των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο Αίγιο (τμήμα ΓΑΚ Αιγιαλείας). Το πρόγραμμα απευθύνεται στα σχολεία της ζώνης ευθύνης του Γ.Α.Κ. Αιγιαλείας και η διάρκειά του είναι 2 διδακτικές ώρες.

Γνωριμία των μαθητών με την τοπική Ιστορία

Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές την τοπική Ιστορία μέσα από το υλικό που φυλάσσεται στο τμήμα Γ.Α.Κ. Αιγιαλεία, να κατανοήσουν τον σκοπό λειτουργίας του καθώς και το ρόλο του στη διάσωση, τη διατήρηση, την ανάδειξη και την προβολή του αρχειακού υλικού και γενικότερα της τοπικής ιστορίας και να έρθουν σε επαφή με τεκμήρια που φυλάσσονται στο τμήμα ΓΑΚ Αιγιαλείας.

Το πρόγραμμα για το παρόν διδακτικό έτος θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Μαΐου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr