background img
banner
banner

Αίτημα προς τον δήμο να πιέσει για φύλαξη της περιοχής

ΥΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΛΟΠΕΣ – ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥΣ

Σε εκτίμηση της κατάστασης αλλά και λήψη απόφασης μέσω της οποίας ζητούν προστασία από τις αρμόδιες αρχές, προχώρησε στη συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, το Συμβούλιο Κοινότητας Ροδοδάφνης.  Αφορμή στάθηκε, η έντονη και απειλητική σε πολλές περιπτώσεις, παραβατική συμπεριφορά μειονοτικών εις βάρος κατοίκων της περιοχής.
Το θέμα τέθηκε κατόπιν εισήγησης του προέδρου Γιώργου Παλαιολογόπουλου και τα μέλη του Συμβουλίου συμφώνησαν ότι πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα προκειμένου να προφυλαχθούν οι κάτοικοι που έχουν πέσει επανειλημμένως θύματα κλοπών, διαρρήξεων αλλά και απειλών από τους κατοίκους όμορων καταυλισμών.

Είναι χαρακτηριστική η επίθεση που δέχθηκε πριν λίγες ημέρες ζευγάρι κατοίκων της περιοχής όταν τους ξυλοκόπησαν και τους λήστεψαν μέσα στο σπίτι τους, ενώ απειλήθηκε και η ζωή του άνδρα. Έτσι ελήφθη ομόφωνη απόφαση να ζητηθεί η στήριξη του δήμου Αιγιαλείας, στο αίτημα για φύλαξη της περιοχής, εκτιμώντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Όπως ανέφερε στo protionline.gr ερωτηθείς σχετικά ο κ. Παλαιολογόπουλος, ΄΄αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ζητήσουν από τις αρμόδιες αρχές την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας, με συνεχή φύλαξη για πρόληψη από παρόμοιες παραβατικές συμπεριφορές΄΄.

«Ξαναπρασινίζει» η παραλία ‘Ακολης!

Την ίδια στιγμή, καταβάλλονται προσπάθειες για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για ντόπιους και επισκέπτες στην περιοχή. Παρεμβάσεις έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην Άκολη. Μία εξ αυτών και άκρως σημαντική, η φύτευση 50 δέντρων κατά μήκος της παραλίας με τη συμβολή του προέδρου, εθελοντών και ενός εργάτη.

Τα δέντρα (αλμυρίκια) φυτεύτηκαν από τη θέση «παιδική χαρά» ως το πάρκο στη δυτική πλευρά… ξαναπρασινίζοντας την όμορφη παραλία!

Τέλος, ο κ. Παλαιολογόπουλος, μέσω του protionline.gr, εξέφρασε ευχαριστίες προς την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ που πραγματοποίησε τις εργασίες αντιπλημμυρικών έργων, δίνοντας λύση στα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούσαν κατοίκους και καταστηματάρχες της Άκολης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr