background img
banner
banner

Αιτήματα για έργα και παρεμβάσεις από τους προέδρους | ΦΩΤΟ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΧΑΪΑΣ ΧΑΡ. ΜΠΟΝΑΝΟΥ ΣΕ ΚΑΜΑΡΕΣ, ΖΑΧΛΩΡΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ

Οδοιπορικό σε τρία σημεία της Αιγιάλειας πραγματοποιήσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, ο οποίος πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους Καμαρών Παναγιώτη Περλέγκα, Ζαχλωριτίκων Παναγιώτη Μητσόπουλο και Τράπεζας Ξανθή Παπακανέλλου. Ο Χαράλαμπος Μπονάνος πραγματοποίησε αυτοψία σε σημεία που χρήζουν παρεμβάσεων με κεντρικό άξονα την Παλαιά Εθνική Οδό. Σε δηλώσεις του σχετικά με την επίσκεψή του, σχολίασε: ΄΄Διαφορετικά βλέπεις τα προβλήματα επιτόπου. Η καρέκλα του γραφείου δεν εξυπηρετεί πάντα την αληθινή προσέγγιση. Υπάρχουν θέματα ασφαλείας, υποδομής και λειτουργικότητας. Χρειάζεται να γίνουν τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Η περιφερειακή αρχή θα βοηθήσει, γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν με πάθος τον τόπο τους, μαθαίνουμε από αυτούς΄΄.

Περλέγκας: Ασφαλτικά, παρεμβάσεις παρόχθια του Φοίνικα, μέγαρο και πεζοδρόμιο…

Μιλώντας στo protionline.gr  για τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καμαρών Παναγιώτης Περλέγκας έκανε γνωστό πως έθεσε στον Αντιπεριφερειάρχη το αίτημα για την εκτέλεση ασφαλτικών έργων πρέπει να εκτελεστούν στην επαρχιακή οδό Καμαρών – Σαλμενίκου αρμοδιότητάς του. Επίσης, όπως τόνισε, ΄΄επισκεφθήκαμε και είδαμε την παραποτάμια έκταση του Φοίνικα, στην οποία έχει γίνει μία επιχωμάτων από τα έτη 2018-2019 με σκοπό τη δενδροφύτευση παρόχθια. Αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει περιποίηση, κόψιμο χόρτων και συμπληρωματική δενδροφύτευση΄΄. Ένα άλλο σημείο που έθιξε ο πρόεδρος στον Αντιπεριφερειάρχη είναι η ανάγκη αποκατάστασης της δημοτικού μεγάρου Καμαρών. ΄΄Υπάρχει πρόβλεψη από τον δήμο καθώς έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα για επικαιροποίηση της μελέτης για να προχωρήσει. Αυτό που ζητήσαμε από τον κ. Μπονάνο είναι εάν μπορεί να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ώστε να βοηθήσει και η Περιφέρεια να αποπερατωθεί΄΄, σημείωσε ο κ. Περλέγκας. Ένα άλλο σημείο που έθιξε, είναι η αναγκαιότητα δημιουργίας πεζοδρομίου παράλληλα της Π.Ε.Ο. από Καμάρες ως Λαμπίρι. Όπως είπε ο πρόεδρος, ΄΄είχαμε λάβει τη θετική βούληση από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή ότι μαζί με ασφαλτικά και την αναβάθμιση της Π.Ε.Ο. θα γίνει και πεζοδρόμιο, το είχαμε θέσει τότε μαζί με τον πρόεδρο της Ζήριας. Υπάρχει μελέτη και ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα το δει, αφού προηγουμένως συνεννοηθεί με την κατασκευάστρια εταιρεία ώστε να εκτελέσει τη συμβατική της υποχρέωση΄΄.

Μητσόπουλος: Θέση στάθμευσης λεωφορείων, πεζογέφυρα και διάνοιξη δρόμου

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ζαχλωριτίκων, ερωτηθείς από τo protionline.gr για την επίσκεψη είπε πως ήταν ένα προγραμματισμένο ραντεβού από την προηγούμενη εβδομάδα, τονίζοντας πως τέθηκε το αίτημα δημιουργίας θέσης – στάσης πάρκινγκ των λεωφορείων του ΚΤΕΛ πλησίον της Π.Ε.Ο. ώστε να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται με ασφάλεια μαθητές αλλά και όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες.

΄΄Η θέση αυτή λείπει από το χωριό μας και θα εξυπηρετήσει΄΄, τόνισε ο κ. Μητσόπουλος. Επιπλέον, έκανε γνωστό πως ζήτησε από τον κ. Μπονάνο τη διάνοιξη ενός τμήματος δρόμου μέσα στο χωριό που θα αποσυμφορήσει την εσωτερική κίνηση της κοινότητας. ΄΄Ζητήσαμε ακόμη τη δημιουργία μίας πεζογέφυρας στην ήδη υπάρχουσα στον Βουραϊκό ποταμό που ενώνει Ζαχλωρίτικα – Διακοπτό. Μέσω αυτής θα μπορούν να μετακινούνται ποδηλάτες και πεζοί με ασφάλεια διότι στην παρούσα φάση μπαίνουν στον ήδη υπάρχοντα δρόμο και αναγκάζονται να κινούνται μαζί με τα οχήματα΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος της κοινότητας Ζαχλωριτίκων, σημειώνοντας πως ο κ. Μπονάνος του μετέφερε ότι προτίθεται να επισκεφθεί το σημείο μαζί με μηχανικούς, αλλά και γενικότερα την περιοχή, δεδομένου ότι επειδή θα «τρέξει» ένα έργο βελτίωσης του δρόμου εντός του 2022 δεν αποκλείεται να εντάξει τα έργα σε αυτό. ΄΄Θα έχουμε εκ νέου επικοινωνία και συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη για τα θέματα αυτά΄΄, κατέληξε ο κ. Μητσόπουλος.

Παπακανέλλου: Φωτισμός και καθαρισμός της Π.Ε.Ο.

Τέλος, η πρόεδρος της Τ.Κ. Τράπεζας μετέφερε στo protionline.gr πως ο Αντιπεριφερειάρχης ήταν θετικός και ενημερωμένος σε κάθε επίπεδο θεμάτων και προβλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή. Επισήμανε ακόμη πως η συνάντηση κύλησε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ υπήρξε εκτενής συζήτηση για τα μικρά ζητήματα που υπάρχουν στο σημείο.

Όπως τόνισε η κ. Παπακανέλλου, ΄΄εξέφρασα την άμεση ανάγκη να υπάρξουν φωτιστικοί στύλοι στην είσοδο του χωριού, δηλαδή φωτιστικά σώματα όπως εγκαθίστανται στις επαρχιακές οδούς, ώστε να υπάρξει επάρκεια φωτός, καθώς αυτή τη στιγμή, τα “όρια” του χωριού δεν σηματοδοτούνται από συγκεκριμένο φωτισμό΄΄.

Επίσης, ζητήθηκε στον απεσταλμένο της Περιφέρειας, ο άμεσος καθαρισμός της Παλαιάς Εθνικής Οδού από το Διακοπτό μέχρι την Πούντα, καθώς κατά μήκος της οδού και στα στηθαία υπάρχουν βάτα, κλαδιά, σκουπίδια και πάσης φύσεως αντικείμενα, τα οποία εκτός από επικίνδυνα σε ορισμένα σημεία είναι σαφώς μια “κακή εικόνα” για την ευρύτερη περιοχή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr