background img
banner
banner

Ανησυχία για να μην επιστρέψει ο εφιάλτης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR: ‘’ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ’’

Σε… αγώνα δρόμου ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να… κλείσουν οι πόρτες των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και να μην κάνουν δεκτά τα απόβλητα της Αιγιάλειας, επιδίδεται η δημοτική αρχή, θέλοντας να εκμηδενίσει τις πιθανότητες για ένα τέτοιο εφιαλτικό σενάριο.

Οι επαφές του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου είναι καθημερινές, με τις κατά τόπους αντιδράσεις αλλά και τα όσα ακούγονται περί οικονομικής δυσχέρειας του δήμου, να δυσκολεύουν το έργο του.

΄΄Η Δημοτική Αρχή αγωνιά, προκειμένου να εξασφαλιστεί στο άμεσο μέλλον, χώρος εναπόθεσης των απορριμμάτων΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ο κ. Καλογερόπουλος, υπενθυμίζοντας πως το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί και ότι καταβάλλεται καθημερινά μεγάλη προσπάθεια ώστε ο δήμος να είναι καθαρός.

΄΄Αντιμετωπίζουμε το θέμα των απορριμμάτων με σωστή διαχείριση όμως δεν το έχουμε επιλύσει ακόμη΄΄, ήταν τα λόγια του δημάρχου και στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών και επιχειρηματιών της περιοχής την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο ίδιος έδωσε το «στίγμα» και επικοινωνώντας τηλεφωνικά με το Δημοτικό Συμβούλιο προχθές και κάνοντας γνωστό ότι βρίσκεται στην Αθήνα για επαφές για το θέμα της εναπόθεσης των απορριμμάτων.

Καλογερόπουλος: «Η αντιπολίτευση αυξάνει τα προβλήματα»

Σε σχετική δήλωσή του στo protionline.gr, ο δήμαρχος τόνισε: ΄΄Αφενός οι κατά τόπους περιοχές έχουν πρόβλημα να αποδέχονται τα απορρίμματα του δήμου μας, αφετέρου δημιουργούμε κι εμείς περισσότερα, εξαιτίας της αντιπολίτευσης κι όλα αυτά δυσχεραίνουν την προσπάθειά μας και την κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Με την στάση αυτή κινδυνεύουμε να μην έχουμε χώρους εναπόθεσης. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει καμία θετική απάντηση, για αποδοχή κι αυτό μας ανησυχεί.

Ο κάθε δήμος έχει τα δικά του προβλήματα, ενδεχομένως φοβούνται μήπως μαζί με το δικό μας “ζήτημα”, δεν τα καταφέρουν. Ακούν μάλιστα και ότι “στο Αίγιο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα” κι αυτό τους κάνει περισσότερο επιφυλακτικούς. Προσπαθώ να τους… πείσω, ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα σκουπίδια΄΄.

Ερωτηθείς αναφορικά με το εάν τίθεται θέμα μίας περιοχής, όπως προ ημερών στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε κάνει λόγω για δυστοκία με τον ΧΥΤΑ Άμφισσας, ο δήμαρχος είπε πως ΄΄οι περιπτώσεις γενικεύονται και δεν είναι θέμα της Άμφισσας ή οποιασδήποτε άλλης περιοχής΄΄ και ότι ΄΄το ζήτημα επικεντρώνεται στο να βρεθεί η όποια λύση, καθώς δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος πιθανός τόπος αυτή την στιγμή΄΄.

΄΄Όλοι θεωρούν ότι το πρόβλημα έχει επιλυθεί. Κι όμως, δεν έχει. Ποιο λόγο θα είχε να αποδεχθεί π.χ. η Άμφισσα τα σκουπίδια μας; Ίσως κάποιοι να έχουν επαναπαυτεί ότι επειδή αυτή τη στιγμή ο δήμος παρουσιάζει μια άψογη εικόνα, δεν έχει πλέον ταυτόχρονα και προβλήματα. Δεν είναι έτσι. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια σε κάθε επίπεδο, η Δημοτική Αρχή κάνει το καλύτερο που μπορεί. Και δυστυχώς, η συμπεριφορά της αντιπολίτευσης είναι ένα μόνιμο εμπόδιο, ένα παρατεταμένο “φρένο” στην εξέλιξη και την ευημερία του τόπου΄΄, πρόσθεσε ο κ. Καλογερόπουλος, καταλήγοντας: ΄΄Το θέμα των σκουπιδιών δεν είναι μόνο η συμφωνία αυτή καθεαυτή. Είναι την ίδια στιγμή ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Δεν έχουν σημασία οι συμφωνίες και δεν έχουν και αντίκρισμα όταν οι διαχειριστές έχουν θέματα κοινωνικού χαρακτήρα ως προς την αποδοχή. Όλα αυτά τα ζητήματα απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και έχουν ιδιαιτερότητες΄΄.

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr