background img
banner
banner

«Βολές» Λαϊκής Συσπείρωσης στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΩΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΕΙΟ

Ανακοίνωση σε… σκληρή γλώσσα εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατηγορώντας (και) τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για τη στάση που τήρησαν στο θέμα της εκκένωσης του καταυλισμού του Τριαντείου που έχει δρομολογήσει η δημοτική αρχή. Μάλιστα, τους προσάπτει ότι έκαναν τα «στραβά μάτια» στη πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για συζήτηση του θέματος στα προ ημερησίας στη συνεδρίαση της Δευτέρας και ότι δεν θέλησαν να πάρουν απόφαση, με την πλειοψηφία που διαθέτουν, να ανακληθούν τα εξώδικα του δημάρχου.

Κατηγορεί όλους τους δημοτικούς συμβούλους για πολιτική αναλγησία, η οποία, όπως τονίζει, είναι ενδεικτική των προθέσεων τους και της αντιλαϊκής πολιτικής που εξυπηρετούν. ΄΄Οι επί μέρους διαφωνίες τους και οι εξάωρες αντιπαραθέσεις τους σε διαδικαστικά και άλλα θέματα δεν μπορούν να κρύψουν τη πλήρη συμφωνία τους στην βίαιη απομάκρυνση των σεισμοπαθών και απόρων του Τριαντείου΄΄, σημειώνει. Θίγει ακόμη το θέμα ότι ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί για να επιστραφούν τα κενά κοντέινερ όπως έχει ζητήσει το υπουργείο με έγγραφο του στον δήμο από τον Μάρτη του 2020, να καθαρισθεί ο χώρος μέχρι να δρομολογηθεί η αποκατάσταση των εναπομεινάντων σεισμοπαθών και απόρων, να δημιουργηθεί ένα πάρκο αναψυχής για τους κατοίκους της Κουλούρας και της Ροκάς.

Η παράταξη που εκπροσωπείται από την Αγγελική Κουρή, σημειώνει ακόμη πως οι παρατάξεις ΄΄στην πράξη συνυπογράφουν το «κείμενο διωγμού των κατοίκων του Τριαντείου, που εν είδη κοινωνικού αυτοματισμού, διακινεί ο πρόεδρος της Κοινότητας Κουλούρας μαζί με γνωστούς ανθρώπους του δημάρχου. Επικαλούνται την αυξημένη παραβατικότητα των κατοίκων του, όμως δεν ζητούν την απομάκρυνση των ακατοίκητων κοντέινερ που εκεί βρίσκουν στέγη οι περιθωριακοί. Οι εναπομείναντες σεισμοπαθείς και άποροι είναι φιλήσυχοι εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, συνταξιούχοι, χήρες με μικρά παιδιά.

Ο Δήμαρχος στη συνεδρίαση επικαλέστηκε αυτό το κείμενο, δεν εξήγησε όμως γιατί δεν υλοποιεί, ένα χρόνο τώρα, την εντολή του υπουργείου για επιστροφή των ακατοίκητων κοντέινερ. Τον βολεύει η συκοφάντηση των κατοίκων του Τριαντείου γιατί έτσι θα επιτύχει ποιο εύκολα την εκδίωξή τους, χωρίς να τσαλακωθεί το κοινωνικό του προφίλ. Βιάζεται να «αξιοποιήσει» το οικόπεδο των 70 στρ, που είναι «μπαλκόνι στο κορινθιακό» γι’ αυτό και οι εναπομείναντες κάτοικοι πρέπει να εκδιωχτούν βίαια και άμεσα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr