background img
banner
banner

Δεν… ανάβει ακόμη ο «Φάρος»

ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Ο ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

«Ναυάγησε» για την ώρα το σχέδιο αξιοποίησης του ακινήτου με την ονομασία «Φάρος» στο λιμάνι Αιγίου καθώς ο επιχειρηματίας που είχε πλειοδοτήσει στη δημοπρασία που είχε διενεργηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας, κηρύχθηκε έκπτωτος.

Στη διαδικασία είχαν προσέλθει τότε έξι ενδιαφερόμενοι ωστόσο οι τρεις πήραν μέρος με τον πλειοδότη να συμφωνεί στα 1.750 ευρώ τον μήνα, ενώ το κατάστημα θα λειτουργούσε αποκλειστικά ως υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο άλλος διεκδικητής είχε προσφέρει 1.700 ευρώ τον μήνα ενώ ο τρίτος είχε σταματήσει στα 800 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στο ποσό των 500 ευρώ.

Η διάρκεια της εκμίσθωσης είχε οριστεί για έξι χρόνια με δικαίωμα παράτασης για τρία χρόνια.

Ο πλειοδότης ωστόσο δεν προσκόμισε εμπρόθεσμα την εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης. Αντιθέτως, στις 26 Μαρτίου κατέθεσε υπεύθυνη δήλωση αποχώρησης, επικαλούμενος ότι μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας ενημερώθηκε για τη δικαστική διαμάχη που είναι σε εξέλιξη μεταξύ της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας, αναφορικά με την κυριότητα του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου του.

Για το λόγο αυτό κηρύχθηκε έκπτωτος και η εγγυητική επιστολή συμμετοχής καταπίπτει αυτοδικαίως υπέρ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr