background img
banner
banner

Δεν υπάρχει συμφωνία του δήμου με την Υ.Α.Σ. για τα κοντέινερς

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Σύγχυση σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα εκκένωσης του καταυλισμού Τριαντείου που έχει δρομολογήσει η δημοτική αρχή, επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με δημοσιεύματα να θέλουν τον δήμο να έχει ζητήσει και να λαμβάνει έγκριση από το υπουργείο Υποδομών για παραχώρηση της διαχείρισης των κοντέινερς στον δήμο. Οι κάτοικοι θορυβήθηκαν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεδομένου ότι επιχείρημά τους και στην εκδίκαση της προσωρινής διαταγής ασφαλιστικών μέτρων που κέρδισαν, ήταν ότι τα κοντέινερς ανήκουν στην Υ.Α.Σ. και όχι στον δήμο, άρα δεν μπορεί να τα «σηκώσει» από τον καταυλισμό.

Μάλιστα, το θέμα έχει τεθεί επανειλημμένως προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο από την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγγελική Κουρή και έχει παραπεμφθεί για μελλοντική συνεδρίαση. Τέθηκε δε εκ νέου στην προχθεσινή συνεδρίαση, με τον πρόεδρο Γιώργο Ντίνο να της απαντά ότι θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Μαΐου.
Στο μεταξύ, η κ. Κουρή απάντησε πως αν ισχύει η παραχώρηση των κοντέινερς στον δήμο τότε οι κάτοικοι κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο, τονίζοντας πως δεν μπορεί να απευθύνθηκε στο υπουργείο ο δήμαρχος χωρίς να ενημερώσει το Σώμα…

Ήδη η παράταξή της είχε εκδόσει νέα ανακοίνωση, μέσω της οποίας τόνιζε πως ΄΄αναδεικνύεται και με αυτό τον τραγικό τρόπο ότι η ανάπτυξη που επικαλούνται όλες οι Κυβερνήσεις και όλες οι Δημοτικές Αρχές, χρόνια τώρα, ήταν για την αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων. Σαρώνει στο πέρασμα της τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων για υγεία, παιδεία, στέγη, δουλειά΄΄. Σημείωνε ακόμη πως ΄΄η σημερινή κατάσταση στο Τριάντειο είναι ο καθρέφτης της σάπιου κοινωνικού συστήματός τους, αυτό που μας εξασφάλισαν για τον 21ο αιώνα. Για αυτό και θέλουν να το “καθαρίσουν” βίαια, αδιαφορώντας για την τύχη των κατοίκων του. Θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και όλων των Δημοτικών Αρχών που για 25 χρόνια τους έβλεπαν μόνο σαν εκλογική πελατεία΄΄.

Χθες πάντως πληροφορίες ανέφεραν πως ο δήμος επικοινώνησε μέσω εγγράφων του νομικού του συμβούλου με την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, απ’ όπου δεν πήρε θετική απάντηση για τη διαχείριση των κοντέινερς.

Δημ. Καλογερόπουλος: «Θα υπάρξει πρόνοια για όσους μπορούν να συμπεριληφθούν στα πλεονεκτήματα»

Για το θέμα ρωτήθηκε από τo protionline.gr ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος σημείωσε τα εξής: ΄΄Δεν έχω έρθει σε συμφωνία ή συνεννόηση με το υπουργείο ώστε να διαχειριστεί η Δημοτική Αρχή τα κοντέϊνερ στο Τριάντειο. Δεν έχω πάει ποτέ σε κανένα υπουργείο. Γίνεται μία προσπάθεια να καθαριστεί ο χώρος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και φυσικά, υπάρχει πρόνοια για όσους μπορούν να συμπεριληφθούν στα πλεονεκτήματα και στην προνοιακή μεταχείριση του δήμου΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr