background img
banner
banner

Εκβιασμοί από μειονοτικούς στον Σελινούντα

ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ!

Η παραβατικότητα μειονοτικών, που ήρθε ξανά στην επικαιρότητα μετά τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε μέσα στο σπίτι του ζευγάρι στη Ροδοδάφνη, είναι ένα πανελλαδικό φαινόμενο που το τελευταίο διάστημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Πλην όμως, στην Αιγιάλεια, φαίνεται πως παρουσιάζει έξαρση σε δύο περιοχές στις οποίες υπάρχουν οικισμοί ή καταυλισμοί Ρομά και δεν είναι άλλες από τη Ροδοδάφνη και τον Σελινούντα. Στη δεύτερη δε περιοχή εκτός από κλοπές και διαρρήξεις, παρατηρούνται και εκβιασμοί…

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν στο protionline.gr κάτοικοι αλλά και ιδιοκτήτες κτημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Σελινούντα και της ομώνυμης κοινότητας, το τελευταίο διάστημα όσοι πηγαίνουν στα κτήματά τους και παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους 10 – 15 μέτρα πιο πέρα, μόλις επιστρέφουν διαπιστώνουν ότι τους τα έχουν παραβιάσει. Αφαιρούν άδειες και διπλώματα.
Στη συνέχεια οι παθόντες πηγαίνουν στον οικισμό των Ρομά, ρωτούν τους διαμένοντες εάν γνωρίζουν κάτι κι αυτοί τους μεταφέρουν το… μήνυμα του κλέφτη, ότι χρειάζεται να καταβάλλουν συγκεκριμένα χρηματικά ποσά… Μόλις οι παθόντες δίνουν τα χρήματα, τους επιστρέφονται τα έγγραφά τους…

Διαπραγματεύσεις για να πάρουν πίσω τα χαρτιά τους

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ιδιοκτήτης κτήματος που έπεσε θύμα αυτής της κατάστασης, ΄΄η δική μου περίπτωση δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Πλέον είναι κοινό μυστικό σε όλους μας αφού δεν υπάρχει αυτοκίνητο που βρίσκεται κοντά στα κτήματα και να μην το έχουν διαρρήξει ακολουθώντας την ίδια μέθοδο΄΄.
Μάλιστα, έκανε γνωστό πως τα ποσά ποικίλουν.

Στον ίδιο ζήτησαν 40 ευρώ ενώ σε άλλες περιπτώσεις που γνωρίζει, είχαν απαιτήσει 30 ευρώ ή και 50 ευρώ για να επιστρέψουν άδειες και διπλώματα. Έχουν γίνει επίσης και διαπραγματεύσεις από παθόντες που εκείνη τη στιγμή δεν έχουν μαζί τους τα ποσά που απαιτούν οι διαρρήκτες!
Ο συγκεκριμένος μάλιστα κατήγγειλε το συμβάν στην Αστυνομία, απ’ όπου τον προέτρεψαν να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστου.

΄΄Το να μπαίνει κανείς σε μία τέτοια διαδικασία δεν είναι σίγουρο ότι θα επιλύσει το πρόβλημα. Η αστυνομία πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα ώστε να μην φτάνουμε σε ένα τέτοιο σημείο΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ο ίδιος πολίτης.

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι οι δράστες είναι συνήθως ανήλικοι, 15 ετών το πολύ, οι οποίοι δεν διώκονται ποινικά ακόμη κι αν συλληφθούν.
Έντονη δυσαρέσκεια για τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων υπάρχει γενικότερα και από τους κατοίκους του Σελινούντα που παρατηρούν πως το πρόβλημα τελευταία έχει πάρει άλλες διαστάσεις, εικάζοντας πως οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον σταμάτησαν τα έργα και οι Ρομά δεν έχουν τι να κλέψουν από τους δρόμους κι έτσι στρέφονται στα σπίτια…

Σε οικισμό έχουν διαρρήξει τα επτά από τα οκτώ σπίτια

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων, ότι στον οικισμό «Καναντέρι», που βρίσκεται στα ανατολικά προς την Ελίκη, από τα οκτώ σπίτια έχουν διαρρηχθεί τα επτά… Παθών ανέφερε στo protionline.gr ότι μπήκαν στο σπίτι του, το έκαναν άνω κάτω και του αφαίρεσαν ό,τι βρήκαν. Από ραδιόφωνα μέχρι θερμοσίφωνα και ραπτομηχανή… Μάλιστα, την ημέρα που διαπίστωσε τι είχε συμβεί κάλεσε την αστυνομία για αποτυπώματα. Μόλις έφυγε το αυτοκίνητο της αστυνομίας από την αυλή του σπιτιού, κάποιοι διέρρηξαν το δικό του που βρισκόταν ακριβώς δίπλα…

Μέριμνα και αστυνόμευση ζητά ο πρόεδρος

Για το πρόβλημα ρωτήθηκε από τo protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Σελινούντα Ανδρέας Παπαγεωργίου, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι κλοπές στην περιοχή του. ΄΄Το πρόβλημα είναι σοβαρό και είναι βέβαιο πως κάτι πρέπει να γίνει. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται συνέχεια και κάτι πρέπει να γίνει. Όλα τα σπίτια του χωριού που δεν κατοικούνται μόνιμα έχουν διαρρηχθεί, όμως και κάποια που κατοικούνται. Μπορεί στην περιοχή μας να μην έχουμε ένοπλες επιθέσεις ή άσκηση βίας, ωστόσο έχουμε παραβιάσεις ιδιοκτησιών, κλοπές χρημάτων και αντικειμένων. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις πρόκειται και για ανήλικους που δεν διώκονται ποινικά΄΄, σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου, τονίζοντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη από την Πολιτεία να ληφθούν μέτρα γι’ αυτούς τους ανθρώπους έτσι ώστε να προστατευθούν όλοι οι υπόλοιποι, αλλά και από την αστυνομία να γίνονται συνεχείς έλεγχοι.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr