background img
banner
banner

Εξειδίκευση πιστώσεων για το Μουσείο Ψηφιακών Εκθεμάτων «Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου»

Απόφαση ελήφθη και για εξειδίκευση πίστωσης για την υπηρεσία παροχής ιστορικού υλικού για αξιοποίηση και χρήση στο ψηφιακό μουσείο που θα υλοποιηθεί από την επιχείρηση στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η εξειδίκευση της πίστωσης ποσού 9.800€ συμπεριλαμβανομένων όλων των νόμιμων κρατήσεων, η οποία είναι εγγεγραμμένη στον Προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2021, για την υπηρεσία παροχής ιστορικού υλικού για αξιοποίηση και χρήση στο ψηφιακό μουσείο που θα υλοποιηθεί από την επιχείρηση στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου.

Εξειδίκευση πίστωσης έγινε και για την υπηρεσία ψηφιοποίησης, παραγωγής και εγκατάστασης ψηφιακών εκθεμάτων για την δημιουργία ψηφιακού μουσείου. Ως γνωστόν, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. λόγω του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 θα προβεί στην υλοποίηση ενός σύγχρονου και καινοτόμου Ψηφιακού Μουσείου στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου προκειμένου να εγκατασταθούν ψηφιακά εκθέματα για την επέτειο του 1821 τα οποία έχουν ως στόχο να αναδείξουν την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης του Αιγίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής αλλά και την προβολή του ρόλου της πόλης κατά τα γεγονότα της Επανάστασης καθώς εδώ πραγματοποιήθηκε η Μυστική συνέλευση της Βοστίτσας σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό. Ως εκθέματα θα αναπτυχθούν τα ιστορικά πρόσωπα που συμμετείχαν στη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας καθώς και αναπαραστάσεις χαρακτηριστικών στιγμιότυπων της Συνέλευσης.

Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι το μουσείο θα αναπτύσσεται συνδυάζοντας τα συμβατικά εκθέματα (ιστορικά πρόσωπα που συμμετείχαν στη Συνέλευση και στιγμιότυπα της Συνέλευσης) με ψηφιακή παρουσίαση των ιστορικών προσώπων και γεγονότων. Τα ψηφιακά εκθέματα θα αποτελούνται από ένα συνδυασμό πολυμέσων όπως: Ψηφιακές εικόνες και κείμενο. Θα πραγματοποιηθεί Ψηφιοποίηση 300 εκθεμάτων σχετικών με τα ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα της εποχής. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ανάπτυξη και εγκατάσταση εφαρμογής διαδραστικής παρουσίασης των ψηφιακών εκθεμάτων. Η εφαρμογή θα λειτουργεί σε οθόνες αφής και θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη /επισκέπτη να περιηγείται στα ψηφιακά εκθέματα ποικιλοτρόπως και αλληλεπιδραστικά καθώς και ιστότοπος προβολής του μουσείου και των εκθεμάτων του και ανάπτυξη εφαρμογής για κινητές συσκευές δίνοντας τη δυνατότητα προβολής του μουσείου και της περιοχής, την προετοιμασία της επίσκεψης (οδηγίες για την μεγιστοποίηση της εμπειρίας κατά την επίσκεψη), την υποστήριξη της κάθε αυτό επίσκεψης (Digital Museum Guide) καθώς και την χρήση της κινητής συσκευής για παραπομπή του χρήστη σε περαιτέρω πληροφορίες των ψηφιακών εκθεμάτων. Αποφασίστηκε έτσι η εξειδίκευση πίστωσης ποσού 24.800€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Ακόμη, εξειδίκευση πίστωσης 19.964€ έγινε και για την προμήθεια ηλεκτρονικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την υλοποίηση ψηφιακού μουσείου καθώς και για την προμήθεια 1.000 βιβλίων για την ανάδειξη και προώθηση των Επετειακών Εκδηλώσεων για το 1821 και πιο συγκεκριμένα για τον τοπικό ιστορικό πλούτο της Ανατολικής Αιγιαλείας καθώς και των ιστορικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στο Αγρίδι Νωνάκριδας. Το σύνολο της δαπάνης που θα καλύψει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α υπολογίζεται να ανέλθει στο ποσό των 2.650€.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr