background img
banner
banner

Η Τεχνική Υπηρεσία… πήρε πάνω της

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Τη… λύση στο περιπετειώδες, όπως εξελίχθηκε, έργο της παιδικής χαράς στο τέρμα τής οδού Μητροπόλεως έχει πάρει στα «χέρια» της η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, αναλαμβάνοντας με δικό της προσωπικό και μηχανήματα την εκτέλεσή του. Ουσιαστικά, τα συνεργεία του δήμου… παίρνουν τη σκυτάλη από την εταιρεία που διέλυσε την εργολαβία για να το οδηγήσουν σε νέο που θα αναλάβει τις πιο εξειδικευμένες παρεμβάσεις ώστε να παραδοθεί ο χώρος στα παιδιά.

Πρόκειται για την παιδική χαρά και για παιδιά με αναπηρίες που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως, η οποία, χωρίς υπερβολή, έχει περάσει από… χίλια μύρια κύματα. Αν και δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε η εκτέλεση της σύμβασης στις αρχές του 2019, ο εργολάβος σταμάτησε προτού καν αρχίσει… Από το 2018 είχε εξασφαλιστεί η δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που θα κάλυπτε τα όργανα της παιδικής χαράς. Το έργο θα λάμβανε χώρα στο τέρμα της Μητροπόλεως, κοντά στο ΕΕΕΕΚ και το Ε.Κ.Α.ΜΕ. Αιγίου, η μελέτη ήταν από το Πράσινο Ταμείο και τα υπόλοιπα έξοδα θα καλύπτονταν από τους πόρους του δήμου.

Θα χρειαστεί εργολάβος για τις πιο εξειδικευμένες παρεμβάσεις

Τον Ιανουάριο του 2019 ο τότε δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος ανακοίνωσε πως το έργο της πρώτης παιδικής χαράς, στην Καλλιθέα Αιγίου, ξεκίνησε.
Μάλιστα, είχε επισκεφθεί ο ίδιος τον χώρο και είχε ενημερωθεί επιτόπου για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών αλλά και για τη συνολική εικόνα του έργου.
Αρχικά, προχώρησε ο καθαρισμός του χώρου και ο διαχωρισμός του από τα δύο Εσπερινά Σχολεία και το ΕΕΕΕΚ ωστόσο το έργο σταμάτησε πριν… καλά – καλά ξεκινήσει.
Δόθηκαν αρκετές παρατάσεις περαίωσης εργασιών και ο εύλογος χρόνος στον εργολάβο κι ενώ ημερομηνία περαίωσης του έργου είχε οριστεί η 7η Απριλίου 2019, πήρε παράταση για παράδοση στις 7 Αυγούστου του ίδιου έτους. Μάλιστα, ο εργολάβος είχε ζητήσει τότε παράταση τεσσάρων μηνών λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών (έντονες βροχοπτώσεις κ.λπ.) ώστε να μπορέσει να προχωρήσει.

Στα τέλη Ιουνίου του 2019 όμως ο εργολάβος ζήτησε να διακοπούν οι εργασίες μέχρι νεοτέρας, επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν έλαβε τα απαιτούμενα χρήματα από τον δήμο.
Στη συνέχεια εκλήθη και με δικαστικό επιμελητή ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε και κηρύχθηκε έκπτωτος.

Έργο βαρύνουσας σημασίας

Όπως ανέφερε στo protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών δήμου Αιγιαλείας Λεωνίδας Καράμπελας, ΄΄συνεχίζουμε πλέον το έργο με προσωπικό και μηχανήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας και θα εκτελεστεί μέχρι το σημείο που δυνάμεθα. Από εκεί και πέρα, για πιο εξειδικευμένες εργασίες θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός και ανάθεση΄΄. ΄΄Είναι ένα έργο που πρέπει να προχωρήσει και στη συνέχεια θα υπολείπεται ένα πολύ μικρό μέρος του για να εκτελεστεί και να παραδοθεί στα παιδιά΄΄, κατέληξε ο κ. Καράμπελας.

Σημειώνεται ότι το έργο κρίνεται βαρύνουσας σημασίας, δεδομένου ότι η παιδική χαρά θα είναι ειδικών προδιαγραφών και θα φιλοξενεί και άτομα με αναπηρίες, διασφαλίζοντας το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην αναψυχή.

Σκάβουν για τη διαμόρφωση των δεξαμενών σήμερα στην πλατεία Αγ. Λαύρας

Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών παρακολουθεί καθημερινά το έργο της ανάπλασης στην πλατεία Αγ. Λαύρας όπου και χθες πραγματοποίησε αυτοψία με τον εντεταλμένο σύμβουλο του δήμου για Τεχνικά Έργα Βασίλη Χριστόπουλο.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, σήμερα Πέμπτη πρόκειται να γίνει εκσκαφή στο κυρίως μέρος της πλατείας, για τις θέσεις που θα τοποθετηθούν οι δεξαμενές.

Θα εγκατασταθούν οι σωλήνες που στο μέσον θα τοποθετηθούν τα δέντρα που προβλέπονται από τη μελέτη.

Βεβαίως, υπάρχουν και οι εργασίες που προκύπτουν από τις τροποποιήσεις που κρίθηκαν αναγκαίες από τη στιγμή που διαπιστώθηκε πως τόσο στο πάνω μέρος της πλατείας όσο και στο κάτω, περνά υπογείως γραμμή μέσης τάσης της ΔΕΗ, πράγμα που σημαίνει ότι στα σημεία αυτά δεν μπορεί να υπάρχει νερό…

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες που απορρέουν από τις τροποποιήσεις, έχουν «παγώσει» λόγω της αποδοχής της προσφυγής της αντιπολίτευσης του δήμου Αιγιαλείας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέναντι στη σχετική απόφαση που είχε λάβει η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr