background img
banner
banner

Λινού: Μάθημα και στο προαύλιο των σχολείων, χρειάζονται περισσότερα μέτρα

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μίλησε το πρωί της Πέμπτης για την απόφαση ανοίγματος των Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα, ζητώντας λήψη επιπρόσθετων μέτρων.

«Κλείνει η τάξη; Κλείνει το σχολείο; Τι θα γίνεται στο διάστημα από το θετικό self test μέχρι το test επαλήθευσης; Το test επαλήθευσης θα είναι rapid ή μοριακό; Τι γίνεται αν υπάρχει κρούσμα σε καθηγητή που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήματα;» είναι κάποια από τα ερωτήματα που έθεσε η Αθηνά Λινού ζητώντας σαφείς απαντήσεις.

Όπως σημείωσε, κατά την γνώμη της, σε περίπτωση θετικού test θα έπρεπε να σταματήσει η λειτουργία της τάξης αμέσως και να εξεταστούν όλα τα παιδιά. «Αυτό θα ήταν και μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσουμε γρήγορα αν τα self test είναι αξιόπιστα και κατά πόσο, συγκρίνοντας τα αποτελέσματά τους με τα αποτελέσματα των test επαλήθευσης».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως τα παιδιά ανά τμήμα παραμένουν πολλά, πράγμα που καθιστά πρακτικά αδύνατη την τήρηση των αποστάσεων, ενώ πρότεινε τη χρήση του προαυλίου για μαθήματα εφόσον ο καιρός θα το επιτρέπει.

Αναφορικά με τα κρούσματα παρατήρησε πως υπάρχει μία σταθερότητα, αλλά ακόμα είναι σε υψηλά επίπεδα, ενώ για τα κρούσματα της Τετάρτης, είπε πως είναι λιγότερα αλλά με λιγότερα τεστ. «Είμαι ακόμα σε κατάσταση συναγερμού, πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr