background img
banner
banner

‘’Λουκέτο κατάληψης’’ από τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΥΚΕΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ

Τη… λογική του αυτοελέγχου αρχίζουν να συνηθίζουν οι μαθητές των Λυκείων της Αιγιάλειας, μέθοδος που κατά πως φαίνεται, έβγαλε στην επιφάνεια κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν με μοριακά τεστ στο 1ο ΓΕΛ. Κατά τα άλλα, τα μαθήματα στα Λύκεια της περιοχής διεξάγονται κανονικά, με εξαίρεση ωστόσο το 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου που από την Τρίτη τελεί υπό κατάληψη.

Το υπουργείο Παιδείας, ενώ έχει ήδη εισηγηθεί την επιστροφή όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και δίνει το ¨πράσινο φως¨ για μαθήματα στο σχολείο από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, σχεδιάζει ταυτόχρονα και την παράταση του διδακτικού έτους έως τα τέλη του Ιουνίου, για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στα σχολεία της Αιγιάλειας η συμμετοχή των μαθητών συνεχίζει να ξεπερνά το 98% σε καθημερινό επίπεδο και βεβαίως, η διενέργεια των self test από εκπαιδευτικούς και μαθητές όχι μόνο διεξάγεται με συνέπεια και με τον πιο τακτικό τρόπο, αλλά έχει μια μόνιμη αρνητική ένδειξη. Απόδειξη ότι οι Αιγιαλείς είναι προσεκτικοί και συνεπείς ενάντια στον κορωνοϊό. Και κυρίως οι μαθητές.

Είκοσι μαθητές κρατούν κλειστό το σχολείο

Και ενώ από την κυβέρνηση σκέφτονται μέχρι και την… περικοπή μισθού σε εκπαιδευτικούς που δεν θα κάνουν το self test, σε τοπικό επίπεδο συνεχίζεται η πολύ καλή λειτουργία των σχολείων, με αρκετή σύνεση και πνεύμα συνεργασίας από τους μαθητές, με καθηγητές και γονείς να βρίσκονται σε ένα διαρκή ¨αγώνα¨ ενημέρωσης σε κάθε τομέα και τους υπόλοιπους μαθητές, των γυμνασίων και των δημοτικών να περιμένουν διακαώς να καθίσουν πάλι στο θρανίο τους.

Το ¨μελανό σημείο¨ με τα κρούσματα που προέκυψαν στο 1ο ΓΕΛ Αιγίου, φαίνεται όμως ότι δεν είναι το μόνο ¨αγκάθι¨ της περιοχής, καθώς το 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου της οδού Ξηροληθίων τελεί τις τελευταίες ημέρες υπό κατάληψη, με την συμμετοχή αυτής να μην ξεπερνάει τα 20 άτομα στο κτίριο, ενώ τα μαθήματα του σχολείου συνεχίζονται για τους υπόλοιπους μαθητές κανονικά, στις διαδικτυακές πλατφόρμες της εκμάθησης.

«Υπάρχουν παιδιά που παθαίνουν αλλεργικά σοκ κάνοντας τα τεστ»

Το protionline.gr βρέθηκε στον χώρο της κατάληψης και δίδοντας… ¨βήμα¨ στη φωνή των παιδιών που διατηρούν την σχολική μονάδα σε κατάληψη, κατέγραψε τα αιτήματα τους: «Είμαστε το μοναδικό σχολείο που έχει κατάληψη αυτή την στιγμή, αλλά όλα τα αιτήματά μας είναι δίκαια. Θα συνεχίσουμε μέχρι και αύριο Παρασκευή και δεν έχουμε πρόθεση να κάνουμε εύκολα πίσω αν δεν δικαιωθούν κάποια από τα δίκαια αιτήματά μας. Είναι μια επίπονη διαδικασία τα αυτοτέστ που τη θεωρούμε εντελώς fake και περιττή. Ας γίνεται με ιατρική επίβλεψη, όχι να μπαίνει ο ίδιος ο μαθητής σε μια τέτοια διαδικασία» δηλώνει ο Η. μαθητής της Β΄ τάξης. «Κατανοούμε ότι η διαδικασία των ¨self test¨ για εκπαιδευτικούς και κυβερνώντες είναι απαραίτητη, όμως για εμάς από την στιγμή που ακολουθούμε πλήρως τα υγειονομικά ατομικά μέτρα προστασίας στους χώρους του σχολείου και αφού τηρούμε τις αποστάσεις, θεωρούμε ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κατά την είσοδό μας στο σχολείο» θα πει η Ε. μαθήτρια της Β’ τάξης, ενώ ένας τρίτος μαθητής της παρέας που θέλησε κι αυτός να διατηρηθεί η ανωνυμία του, δήλωσε στo protionline.gr: «Η μπατονέτα που υπάρχει στο κάθε αυτοτέστ περιέχει μια ειδική ουσία που προκαλεί καρκίνο. Υπάρχουν παιδιά που παθαίνουν αλλεργικά σοκ κάνοντας αυτά τα σκευάσματα και θεωρούμε ότι είναι ένας ακόμα ¨ψυχολογικός πόλεμος εντυπώσεων¨ και επιβολής, μια τέτοια εξέταση των μαθητών, που σκοπό έχει τον πλήρη έλεγχο μας. Υπάρχει καταπίεση από το σύστημα σε όλους τους μαθητές. Και βεβαίως, από το ίδιο το σχολείο».

Διεξάγονται με μεγάλη επιτυχία μέσω Webex τα μαθήματα για τους υπόλοιπους

Μιλώντας στo protionline.gr ο διευθυντής της σχολικής μονάδας Χαράλαμπος Παναγιωτακόπουλος, αναφέρει για το θέμα της κατάληψης και των αιτημάτων των μαθητών: «Όλα αυτά ξεκίνησαν από μια μικρή ομάδα μαθητών οι οποίοι είναι αρνητές της μάσκας και τη διαδικασία των self test. Μου έδωσαν οι μαθητές ένα έντυπο με τα αιτήματά τους και αναφέρουν τη ρητή άρνησή τους στη διεξαγωγή των αυτοτέστ και βέβαια, την αντιπαράθεσή τους ως προς τις λειτουργίες του σχολείου. Τα μαθήματα των υπόλοιπων μαθητών διεξάγονται με μεγάλη επιτυχία μέσω Webex, γιατί δόξα τω Θεώ, τα πιο πολλά παιδιά καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα της εκμάθησης».

Η διαδικασία κυλάει ομαλά στα λύκεια Καμαρών, Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας

Πολύ καλή και οργανωμένη είναι η εικόνα και σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία της Αιγιάλειας, που δεν τελούν υπό κατάληψη. Το protionline.gr καταγράφοντας το ποιο είναι το στάδιο λειτουργίας των σχολικών μονάδων και ρωτώντας τους διευθυντές των σχολείων αν οι μαθητές έχουν προσαρμοστεί με την διαδικασία των αυτοτέστ και βεβαίως, με την επιστροφή στις τάξεις, δήλωσαν ότι το 99% της διαδικασίας κυλάει απολύτως ομαλά και δίχως προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, στο ΓΕΛ της Ακράτας και ενώ υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού σε συγγενικά πρόσωπα μαθητών του σχολείου (ξαδέλφια, γιαγιάδες), στους ίδιους τους μαθητές δεν έχει βρεθεί ούτε ένα θετικό τεστ που να ¨φέρει¨ ανησυχία και ανασφάλεια στο σχολείο. Την ίδια στιγμή, στα Λύκεια του Διακοπτού, των Καμαρών και της Αιγείρας, συνεχίζονται τα μαθήματα με όλες τις νόμιμες υγειονομικές συνθήκες σε πρώτη προτεραιότητα και όλα τα τεστ που έχουν φέρει τα παιδιά μέχρι στιγμής είναι αρνητικά.

Τέλος να σημειωθεί, ότι όλα τα υπόλοιπα λύκεια της περιοχής της Αιγιάλειας ανεξαιρέτως, υπάρχει πλήρης συμμετοχή των μαθητών στα σχολικά μαθήματα, πλην του Εσπερινού ΓΕΛ. Στο συγκεκριμένο σχολείο έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες δύο βδομάδες της λειτουργίας του ότι υπάρχει μεγάλη αποχή από μαθητές. Σχεδόν το 60% των μαθητών της Πρώτης Τάξης… απουσιάζει, ενώ στις υπόλοιπες δύο τάξεις η ¨απουσία¨ σε συνολικό επίπεδο δεν ξεπερνά το 20%. Οι Αιγιαλείς μαθητές δείχνουν και πιο ώριμοι και πιο δημιουργικοί και σίγουρα, πιο ¨διψασμένοι¨ για εκμάθηση πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Και το αποδεικνύουν καθημερινά, είτε με το self test που λίγο – πολύ το… συνήθισαν ήδη, αλλά πολύ περισσότερο με την συνετή στάση τους απέναντι στις συνθήκες των ιικών φορτίων και πάνω απ΄ όλα, της ίδιας τους της υφής: Την ίδια την μάθηση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr