background img
banner
banner

Με τα αποτελέσματα των self tests… ανά χείρας και σήμερα στα Λύκεια

ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΞΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ «ΑΡΝΗΤΩΝ» ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟΥΣΙΕΣ…

Με το αρνητικό αποτέλεσμα του δεύτερου self test χρειάζεται να προσέλθουν σήμερα Πέμπτη στα σχολεία τους οι μαθητές και τα υπόλοιπα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας των Λυκείων και στην Αιγιάλεια. Η κατάσταση δείχνει να ομαλοποιείται αν και οι «αρνητές» της διαδικασίας των τεστ, μετά τη δήλωσή της την πρώτη μέρα και εφόσον δεν τους επετράπη η είσοδος στα σχολεία τους, «χρεώνονται» καθημερινά με απουσίες…

Οι περιπτώσεις των μαθητών Λυκείων της Αιγιάλειας που προσκόμισαν δήλωση άρνησης γνωστοποίησης του αποτελέσματος του self test στο οποίο υποβλήθηκαν, υπολογίζονται σε έξι. Βάσει του κανονισμού που έχουν λάβει οι διευθυντές, είναι υποχρεωμένοι να μην επιτρέπουν την είσοδο στα σχολεία σε μαθητές που τηρούν τέτοια στάση.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεµόνων του ∆ήµου Πατρέων χθες πραγματοποίησε παράσταση διαµαρτυρίας στον περιφερειακό διευθυντή Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης ∆υτικής Ελλάδος, ζητώντας να παρθούν µέτρα για την αραίωση των µαθητών ανά τάξη και να καταργηθεί η τράπεζα θεµάτων αλλά και το νέο σύστηµα εισαγωγής στα πανεπιστήµια, να πραγµατοποιούνται επαναλαµβανόµενα τεστ κορωνοϊού σε όλα τα σχολεία µε ευθύνη του ΕΟ∆Υ και να µπουν σε προτεραιότητα εµβολιασµού οι εκπαιδευτικοί.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων λέει… «ναι» στα self tests για την ασφάλεια των παιδιών στο σχολείο

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις που σημειώνονται από γονείς, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας Μένιος Κουτρόπουλος, ανέφερε στο protionline.gr: ΄΄Στην Ένωση δεν έχουν εκφραστεί επιφυλάξεις από γονείς, ωστόσο γνωρίζουμε πως υπάρχουν μεμονωμένες αντιδράσεις ενός πολύ μικρού ποσοστού και ξέρουμε πως έχουν εκφραστεί έντονα σε Λύκειο του Αιγίου, χωρίς όμως να δημιουργηθεί επεισόδιο. Δυστυχώς, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα με την πανδημία, οφείλουμε όλοι σαν γονείς να… βάλουμε πλάτη και να δεχθούμε και το μέτρο των self tests. Από τη στιγμή που οι ειδικοί απεφάνθησαν ότι έτσι θα παρακολουθούν τα παιδιά μας με ασφάλεια τα μαθήματά τους στο σχολείο, οφείλουμε να τα υποστηρίξουμε, να βοηθάμε και να καθοδηγούμε τα παιδιά έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν το όλο θέμα με την πρέπουσα υπευθυνότητα΄΄. ΄΄Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να λειτουργούν με ασφάλεια τα σχολεία μας΄΄, τόνισε ο κ. Κουτρόπουλος.

Κατέθεσαν υπομνήματα με τους γονείς τους…

Για το πώς… κυλά η κατάσταση, ρωτήθηκε από τo protionline.gr ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Αιγίου Ηλίας Ανδρέου, τονίζοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών προσήλθε στο σχολείο δείχνοντας τα αποτελέσματα του τεστ ότι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό. ΄΄Υπήρξαν μαθητές που ήρθαν μαζί με τους γονείς τους, δηλώνοντας ότι αρνούνται να γνωστοποιήσουν τα αποτελέσματα. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι, για να λειτουργήσει το σχολείο, να μην επιτρέψουμε στους μαθητές αυτούς να συμμετάσχουν στο μάθημα΄΄, σημείωσε, αναφέροντας ωστόσο πως ο κανονισμός του υπουργείου στο θέμα αυτό είναι ασαφής και δεν γίνεται πιστευτός, δεδομένου ότι μπορεί κάποιος χωρίς καν να έχει υποβληθεί σε τεστ να εκτυπώσει το χαρτί και να το παρουσιάσει. ΄΄Η πρόφαση των μαθητών αυτών και των γονιών τους είναι βάσιμη, ωστόσο εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι προβλέπεται για να λειτουργήσει το σχολείο΄΄, πρόσθεσε ο κ. Ανδρέου. Να σημειωθεί ότι οι ίδιοι μαθητές «αρνητές» προσήλθαν και τη δεύτερη μέρα (Τρίτη) με τα ίδια επιχειρήματα ωστόσο επίσης δεν τους επετράπη η είσοδος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ανάλογη εικόνα παρατηρείται και στο 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου. Όπως ανέφερε στo protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο διευθυντής Χαράλαμπος Παναγιωτακόπουλος, ΄΄η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά και αυτό αναμένουμε και για σήμερα. Υπήρξαν αρχικά 3 – 4 που δεν δέχθηκαν να δείξουν το αποτέλεσμα του self test και με υπόμνημα εξηγούσαν τους λόγους, ζητώντας ωστόσο να μπουν στο μάθημα, ωστόσο βάσει κανονισμού αυτό δεν μπορούσαμε να το επιτρέψουμε. Έτσι τα παιδιά αυτά χρεώνονται με απουσίες΄΄. Στο ερώτημα εάν υπήρξαν μαθητές που βγήκαν θετικοί στο self test και γνωστοποίησαν κι αυτό το αποτέλεσμα στο σχολείο, ο κ. Παναγιωτακόπουλος είπε πως δεν υπήρξε τέτοια περίπτωση παιδιού. ΄΄Δεν γνωρίζουμε εάν κάποιες από τις απουσίες που έχουμε οφείλονται σε θετικά self test αφού δεν μας έχει γνωστοποιηθεί κάτι τέτοιο. Τους έχουμε ζητήσει ωστόσο σε τέτοια περίπτωση να μας ενημερώσουν ώστε να γνωρίζουμε΄΄, πρόσθεσε ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου.

Αυξημένη η ζήτηση χθες στα φαρμακεία – Από δύο έλαβαν οι δικαιούχοι

Χθες πάντως υπήρξε αυξημένη ζήτηση στα φαρμακεία της Αιγιάλεια για self test. Οι δικαιούχοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείων, παρέλαβαν από τα φαρμακεία δύο τεστ, ένα για σήμερα και ένα για την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου. Την επόμενη εβδομάδα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας των Λυκείων θα παραλάβουν και ένα τέταρτο τεστ για την Πέμπτη 22 Απριλίου.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr