background img
banner
banner

Νύχτα… τρόμου για ζευγάρι στη Ροδοδάφνη

ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΡΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ – ΤΟΥΣ ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ

Σε πραγματικό εφιάλτη τείνει να μετατραπεί η δράση μειονοτικών στην περιοχή της Ροδοδάφνης που αναπτύσσουν έντονα παραβατική συμπεριφορά το τελευταίο διάστημα, έχοντας γίνει… ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων. Τα ξημερώματα, τέσσερις άνδρες εισέβαλαν στο σπίτι, χτύπησαν με γροθιές και κλοτσιές του ιδιοκτήτες και τους έκλεψαν τα κοσμήματα, στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο…

Πρόκειται για τον Σωτήρη Κατσιμπίρη 80 ετών και τη σύζυγό του Ελένη 65, που πέρασαν εφιαλτικές στιγμές στα χέρια των ληστών. Το σπίτι τους βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο στη Ροδοδάφνη, κοντά στην εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα ωστόσο αυτό δεν απέτρεψε τους τέσσερις, οι οποίοι, όπως φαίνεται, δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκέπτονται την οικία.

Είχαν ξαναπροσπαθήσει να μπουν στο σπίτι

Συγκεκριμένα, είχαν ξαναεπιχειρήσει να τη διαρρήξουν πριν από λίγες ημέρες, με τον παθόντα να τους εντοπίζει και να τους αναγκάζει να τραπούν σε φυγή. Εικάζει σήμερα ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα που τους… είχαν βάλει στο μάτι και αυτό μετέφερε και στην Ασφάλεια Αιγίου που έχει αναλάβει την υπόθεση. Μάλιστα, ο παθών, αμέσως μετά την πρώτη απόπειρα, φρόντισε και «οχύρωσε» το σπίτι του τοποθετώντας συρματόπλεγμα, ωστόσο οι ληστές αυτή τη φορά μπήκαν από την πίσω πλευρά…

Αφού κατάφεραν να «φιμώσουν» τον σκύλο του ζευγαριού ανέβηκαν στη βεράντα. Πώς το πέτυχαν; Παραβίασαν το αγροτικό αυτοκίνητο του παθόντα που ήταν παρκαρισμένο στην αυλή και έβαλαν μέσα το κατοικίδιο το οποίο παραδόξως σε όλα όσα ακολούθησαν, δεν ακούστηκε καθόλου. Όταν η σύζυγος αντιλήφθηκε την παραβίαση του αυτοκινήτου, ειδοποίησε τον 80χρονο που βγήκε στη βεράντα και ήρθε αντιμέτωπος με τους θρασύτατους ληστές οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και μάσκες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Εκείνοι του επετέθησαν χωρίς δισταγμό, τον έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τον χτυπούν δίχως έλεος. Αντιλήφθηκε από τον τρόπο που μιλούσαν ότι επρόκειτο για Ρομά.

Πώς ο ίδιος περιγράφει τον «εφιάλτη»

Για την επίθεση που δέχθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι ο κ. Κατσιμπίρης ανέφερε στο protionline.gr: ΄΄Τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου ζήσαμε έναν εφιάλτη. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν αποφασισμένοι να μπουν μέσα στο σπίτι μας και δεν σταματούσαν με τίποτα. Αφού κατάφεραν να κάνουν τον σκύλο να μην ακούγεται, περίπου στις 3.00 τα ξημερώματα, βγήκα στη βεράντα και τους βρήκα μπροστά μου. Άρχισαν να με χτυπούν. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών πήρε μία φιάλη υγραερίου που είχαν στο μπαλκόνι, τη σήκωσε ενώ ήμουν στο έδαφος για να με χτυπήσει στο κεφάλι και να με «τελειώσει». Ευτυχώς, εκείνη την ώρα αμύνθηκα κλωτσώντας τον στα γεννητικά όργανα. Στη συνέχεια μπήκαν μέσα και άρχισαν να χτυπούν τη γυναίκα μου ενώ έψαξαν κάθε σημείο κάνοντας το σπίτι άνω κάτω. Τελικώς, μας αφαίρεσαν τα κοσμήματά μας και εξαφανίστηκαν΄΄.

Το ζευγάρι ειδοποίησε την αστυνομία όπου κατέφθασε στο σπίτι βρίσκοντάς τους αιμόφυρτους. Οι παθόντες διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Αιγίου και εξετάστηκαν ενώ διαπιστώθηκε πως φέρουν χτυπήματα και μώλωπες, ευτυχώς όχι κατάγματα για να πάρουν εξιτήριο μετά από λίγες ώρες.

Τους αφαίρεσαν κοσμήματα μεγάλης αξίας

Η λεία των δραστών ήταν ένας χρυσός σταυρός που φορούσε η γυναίκα, το δαχτυλίδι της, δύο δαχτυλίδια του άνδρα και 4 χρυσές αλυσίδες. Πληροφορίες θέλουν την αστυνομία να έχει βρει κάποια αποτυπώματα στο σπίτι τα οποία επεξεργάζεται ενώ από την ώρα της καταγγελίας του συμβάντος έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Οργή και αγανάκτηση από τους κατοίκους

Το συμβάν έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων της περιοχής της Ροδοδάφνης που μιλούν πλέον για μία κατάσταση μη διαχειρίσιμη, καθώς ανάλογα περιστατικά είναι συνήθη ειδικά το τελευταίο διάστημα και αποδίδονται στους μειονοτικούς των γύρω καταυλισμών. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πριν από τρεις εβδομάδες στη Ροδοδάφνη, άγνωστοι είχαν εισβάλει σε σπίτι, έδεσαν και φίμωσαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες, αποσπώντας τους χρήματα.

Για τις διαστάσεις που έχει εκλάβει το πρόβλημα της παραβατικότητας των Ρομά, μιλά στο protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδοδάφνης, Γιώργος Παλαιολογόπουλος. Όπως αναφέρει, ΄΄η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ζουν ανάμεσά μας τρεις φυλές. Η αστυνομία πρέπει να επέμβει και να ληφθούν δραστικά μέτρα. Αυτή η λαίλαπα δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια. Κάθε τρεις και λίγο μπαίνουν μέσα στα σπίτια και κλέβουν ό,τι βρουν. Έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος. Σε λίγο καιρό θα αναγκαζόμαστε να τους δώσουμε από μόνοι μας ό,τι έχουμε για να μην μας κάνουν κακό. Η αστυνομία οφείλει να κάνει συνεχείς ελέγχους. Πώς είναι δυνατόν, παιδιά 15 ετών να κυκλοφορούν ανενόχλητα με αυτοκίνητα; Έχουν δίπλωμα; Ποιος τους ελέγχει; Όλο αυτό πρέπει να σταματήσει΄΄. ΄΄Το περιστατικό που συνέβη στο ζευγάρι των συντοπιτών μας δεν είναι το πρώτο. Πλέον μιλάμε για καθημερινές εισβολές σε ιδιοκτησίες και για μία κατάσταση τρομοκρατίας. Πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr