background img
banner
banner

Οικογένεια Παπαδόπουλου: Μία σπάνια ποδοσφαιρική ιστορία!

O ΠΑΤΕΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΟΙ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑΚΗΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΙΓΙΟΥ

Η συνύπαρξη πατέρα-γιου στην ενδεκάδα μίας ποδοσφαιρικής ομάδας αν και δεν αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο στα γήπεδα, έχει συμβεί αρκετές φορές, η ταυτόχρονη παρουσία όμως πατέρα και δύο γιών στην ίδια ομάδα, είναι πολύ σπάνια περίπτωση. Ελάχιστες είναι οι φορές που έχει καταγραφεί, τουλάχιστον στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μία από αυτές αφορά στην οικογένεια Παπαδόπουλου από το Αίγιο. Στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 ο Γιώργος Παπαδόπουλος είχε συμπαίκτες στον Ολυμπιακό Αιγίου τους γιους του, Σπύρο και Τάκη οι οποίοι μάλιστα πανηγύρισαν μαζί την άνοδο στη Β΄ κατηγορία της ΕΠΣΑ.

Βρήκαμε δύο ακόμη παρόμοιες περιπτώσεις. Ίσως υπάρχουν κι άλλες, αλλά σίγουρα δεν θα ξεπερνούν σε αριθμό τα δάχτυλα του ενός χεριού. Ένας βετεράνος ποδοσφαιριστής ο Φώτης Πεσλής, μετά από 33 χρόνια στους αγωνιστικούς χώρους, έπαιξε μία χρονιά στους Άτλαντες Αγρινίου έχοντας ως συμπαίκτες τους δύο γιους του, ενώ στον ΑΣ Αθλόπολις (Γ΄ Εύβοιας), δύο αδέρφια οι Παναγιώτης και Θωμάς Γεωργαντόπουλος, είχαν συμπαίκτη και τον πατέρα τους Κώστα Γεωργαντόπουλο. Περιπτώσεις πατέρα και ενός γιου υπάρχουν περισσότερες, μπορούμε να θυμηθούμε και από την περιοχή μας τη συνύπαρξη των Θανάση και Βασίλη Μαυρόπουλου στον Μ. Αλέξανδρο. Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι, ότι στο τελευταίο ματς που αγωνίστηκε ο Θανάσης, σκόραραν και ο ίδιος και ο γιος του Βασίλης!

Ο Γιώργος πριν από αρκετά χρόνια με τον πατέρα του Σπύρο και τους δύο γιους του
…3 γενιές Παπαδόπουλοι

Ακόμη, στην ομάδα Δάφνες της ΕΠΣ Μαγνησίας, ήταν συμπαίκτες ο 42χρονος πατέρας Γιώργος και ο 15χρονος γιος Γιάννης Καλαϊτζάκης. Στο τοπικό Μεσσηνίας και στην ομάδα του ΑΟ Πατίστα υπήρξαν συμπαίκτες ο Γιώργος Τσουμάνης μια τον γιο του Χρήστο, ενώ και στο παιχνίδι του Λόγγου με την Θύελλα Πετρωτού, στα Τρίκαλα, πατέρας και γιος επίσης βρέθηκαν συμπαίκτες. Ο λόγος για τον Γιάννη Θεοδωράκη που μάλιστα πάσαρε στο γιο του Βαγγέλη και ο τελευταίος σκόραρε! Ο Νίκος Κυνηγόπουλος ήταν συμπαίκτης στον Πόντο Κομοτηνής με τον γιο του Μπάμπη, όπως ο Μανώλης και ο Βασίλης Λαοπόδης του Α.Ο. Ρία σε αγώνα της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας, και γενικά είναι αρκετές ακόμη οι περιπτώσεις που συνυπήρξαν πατέρας και ένας γιος σε ποδοσφαιρική ομάδα.

Αντίπαλος και με τον Τάκη

Γιώργος Παπαδόπουλος: 35 χρόνια στα γήπεδα!

Γεννημένος το 1957, ο Γιώργος Παπαδόπουλος πέρασε περισσότερη από τη μισή ζωή του μέσα στα γήπεδα. Συνολικά 35 χρόνια, καθώς κρέμασε τα γάντια του σε ηλικία 48 ετών αγωνιζόμενος στα ερασιτεχνικά γήπεδα μετά από σημαντική καριέρα στον μεγάλο Παναιγιάλειο και τον σπουδαίο Εθνικό Αιγίου των δεκαετιών ΄70 και ΄80. Έπαιξε ακόμη σε Αναγέννηση Ροδοδάφνης, Αίαντα Αβύθου, Αστέρα Τέμενης, Ηρακλή Ζαχλωριτίκων, Μ. Αλέξανδρο, Α.Ο. Μελισσίων και φυσικά στον Ολυμπιακό Αιγίου μαζί με τους δύο γιους του. «Όταν βλέπω τις φωτογραφίες που είμαστε συμπαίκτες με τον Σπύρο και τον Τάκη νοιώθω ευτυχισμένος. Δύο γενιές της οικογένειας συνυπήρξαμε ως ποδοσφαιριστές στην ίδια ομάδα. Είναι κάτι ιδιαίτερο και πολύ σημαντικό για μένα αλλά και για τα παιδιά. Αποτελεί το μεγαλύτερο παράσημο στα 35 χρόνια που αγωνίστηκα, την πιο μεγάλη στιγμή της καριέρας μου» μας λέει ο βετεράνος τερματοφύλακας.

Και αντίπαλοι με τον Σπύρο

Σπύρος Παπαδόπουλος: Τον κέρδισε η πυγμαχία

Αντίθετα με τον Γιώργο και τον Τάκη, ο Σπύρος Παπαδόπουλος (γεννημένος το 1982) δεν έπαιξε πολλά χρόνια ποδόσφαιρο. Το άθλημα που τον κέρδισε ήταν η πυγμαχία και η μετέπειτα πορεία του απέδειξε ότι ορθώς έπραξε. Μετά τον Ολυμπιακό Αιγίου αγωνίστηκε για λίγο και στον Εθνικό Αιγίου για να συνεχίσει με μεγάλη επιτυχία την αθλητική του διαδρομή επάνω στα ρινγκ. Παιδί της μεγάλης σχολής του Άτλαντα Αιγίου, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας κατακτώντας πολλά μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα (4 χρυσά, 1 ασημένιο, 2 χάλκινα). Σήμερα παραμένει στο χώρο ως προπονητής πυγμαχίας στον Α.Σ. Λεωνίδας, σύλλογο στον οποίο πρόεδρος είναι ο αδελφός του, Τάκης Παπαδόπουλος.

Τάκης Παπαδόπουλος: Επαγγελματική καριέρα σε Β΄ και Γ΄ Εθνική

Τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του, ο 37χρονος σήμερα Τάκης Παπαδόπουλος (γεννημένος το 1984) τα πέρασε στον Παναιγιάλειο αγωνιζόμενος και επαγγελματικά σε Β΄ και Γ΄ Εθνική. Αποτελεί και τη φετινή σεζόν μέλος της «Μαύρης Θύελλας» μετά την επιστροφή του, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμη στις Εθνικές κατηγορίες με Πανηλειακό, Φωκικό, Αχαϊκή, Ατρόμητο Αχαϊας (Λάππα), Δόξα Ν. Μανωλάδας και στο τοπικό με ΑΕΑ, Ολυμπιακό, Αίαντα Αβύθου, Αναγέννηση Ροδοδάφνης και Θύελλα Αιγίου. Με την πυγμαχία ασχολήθηκε και ο Τάκης Παπαδόπουλος. Είχε δυνατότητες να εξελιχθεί και ως πυγμάχος αφού σε μικρή ηλικία και για όσο ασχολήθηκε με το άθλημα πέτυχε διακρίσεις, αλλά – σε αντίθεση με τον Σπύρο – τον κέρδισε το ποδόσφαιρο.

* Στον Γιώργο Παπαδόπουλο το «μικρόβιο» του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα, μετέδωσε ο αείμνηστος πατέρας του Σπύρος, ένας ποδοσφαιράνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του Αιγίου. Ένας αγνός φίλαθλος, παλιός ποδοσφαιριστής και ο ίδιος που πέρασε τη ζωή του μέσα στα γήπεδα καμαρώνοντας για το γιο και τα εγγόνια του…


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr