background img
banner
banner

Ο αρχηγός στέλνει μήνυμα αυτοπεποίθησης

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΝΑΣ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ

Είναι φανερό ότι με την επανεκκίνηση παρακολουθούμε έναν διαφορετικό Παναιγιάλειο, που σίγουρα δεν θα υποστηρίζαμε πως η εικόνα που παρουσιάζει είναι καλύτερη από τις πρώτες αγωνιστικές, αφού πολλά έχουν αλλάξει από την μακρά περίοδο του lockdown.

Ρωτήσαμε τον έμπειρο μελανόλευκο μέσο και αρχηγό της ομάδας Βασίλη Μπούνα, τι είναι αυτό που φταίει κατά την γνώμη του και τι μπορεί να διορθωθεί στο στρατόπεδο του Αιγιώτικου Συλλόγου: «Είχαμε πάλι πει ότι μετά την καραντίνα θα παίξουν ρόλο παρά πολλά πράγματα. Εμείς για παράδειγμα σαν Παναιγιάλειος, έχουμε αλλάξει 5 ποδοσφαιριστές στην αρχική εντεκάδα. Αυτό από μόνο του είναι ένα μειονέκτημα γιατί σε ένα διάστημα λιγότερο από μήνα, δεν μπορείς να έχεις δημιουργήσει ένα ομοιογενές σύνολο και να ζητάς να βρίσκεται η ομάδα με κλειστά μάτια, ή να έχει αυτοματοποιημένες κινήσεις. Φαίνεται ότι δεν το έχουμε ακόμα αυτό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε περισσότερο, ώστε παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα να λειτουργεί σαν σύνολο. Δίνω εκεί τη μεγάλη βαρύτητα για τη συνέχεια.

Δυστυχώς ύστερα από την μεγάλη αποχή δεν έχουμε πολύ χρόνο να διορθώσουμε πράγματα, αλλά μόνο να τα καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με ζήλο και ανταγωνιστικότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με τον τρόπο που ξεκίνησαν οι προπονήσεις και το πρωτάθλημα, η ομάδα γενικότερα φαντάζει σαν να είναι σε περίοδο προετοιμασίας. Όμως θα τα καταφέρουμε και γι’ αυτο είμαι σίγουρος. Δεν παραμείναμε στην ομάδα για πλάκα. Μείναμε για να κάνουμε αυτό που πρέπει, κάποιες φορές το πετυχαίνουμε κάποιες όχι αλλά συνεχίζουμε.»

«Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και στους συμπαίκτες μου για να κερδίσουμε την παραμονή μας»

Οι διαφορές στην βαθμολογία είναι πολύ μικρές και ύστερα από τα πρόσφατα αποτελέσματα αρχίζει και ο Παναιγιάλειος να …μυρίζει τον κίνδυνο υποβιβασμού. Βασίλη Μπούνα πιστεύεις ότι ενδέχεται να παίξει κι αυτό το ενδεχόμενο. Να βρεθεί η ομάδα στην τελευταία 5άδα;
«Μαθηματικά είναι όλα πιθανά στην βαθμολογία και προς τα πάνω και προς τα κάτω. Ξέρω ότι μετά από τις δυο εντός έδρας ήττες, όλοι σκέφτονται ότι μπορεί και να υποβιβαστούμε. Ειλικρινά όχι δεν το πιστεύω σε καμία περίπτωση. Πείτε με τρελό πείτε τι μας λέει τώρα ο Μπούνας. Δεν τραβάει στα δυο εντός παιχνίδια και μας λέει πως θα μείνουμε; Ναι πιστεύω πως θα μείνουμε θα το βρούμε θα το παλέψουμε και δεν θα μπούμε καν σε αυτά τα σενάρια. Αυτή είναι η γνώμη μου. Έχω εμπιστοσύνη στη ομάδα, στους συμπαίχτες μου και στην εύκολη σωτηρία αλλιώς δεν θα ήμουν σε αυτά τα αποδυτήρια!»

Για τα συμπεράσματα που αφήνει αυτή η νέα διαφορετική εικόνα στον όμιλο σε ότι αφορά τα φαβορί και τα αουτσάιντερ, ο Βασίλης Μπούνας, απάντησε: «Είναι ξεκάθαρο ότι όλα είναι ανοικτά, όλοι παίρνουν βαθμούς που δεν θα υπολόγιζαν πριν την διακοπή του πρωταθλήματος. Όλοι χάνουν βαθμούς εκεί που είχαν σίγουρα τα τρίποντα.
Όλα είναι ανοικτά όπως φαίνεται και από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και πιστέψτε με έχει πολύ δρόμο ακόμα, θα δούμε κι αλλά τέτοια …ανάποδα αποτελέσματα λόγω της κατάστασης.»

«Πρέπει να δημιουργήσεις φάσεις για να έρθει το γκολ»

Για τη νέα τάξη πραγμάτων στον Παναιγιάλειο, στην οποία η επίτευξη ενός τέρματος έχει πολύ δυσκολέψει, ο Βασίλης Μπούνας εκφράζει την άποψή του:
«Εντάξει είμαστε στη πίεση και στην στεναχώρια αλλά δεν θα το βάλουμε κάτω. Κανείς δεν θέλει αυτό που συμβαίνει. Θέλουμε να κρατήσουμε την ομάδα ψηλά να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που με το δίκιο του πικραίνεται, αλλά και εμείς το ίδιο. Δεν κάνουμε …χαβαλέ, μπορεί όπως λέτε να είμαστε δύσκολοι στο γκολ, αλλά και με μισό μηδέν κερδίζεις. Το θέμα είναι να δημιουργήσουμε φάσεις και το γκολ θα έρθει. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι. Ξέρω και συμφωνώ πως όλοι σκεφτόμαστε ότι έφυγαν παιδιά που σκόραραν, αλλά τώρα έχουμε αλλά παιδιά που πρέπει να σκοράρουν και να είμαστε δίπλα τους. Μαζί με αυτά τα παιδιά θα πετύχουμε τους στόχους μας αυτά τα παιδιά πρέπει να εμπιστευθούμε.»

Σαν αρχηγός και έμπειρος στην ομάδα του Παναιγιάλειου, ο Βασίλης Μπούνας δίνει τις δικές του προβλέψεις για την κατάληξη της ομάδας στο φινάλε του πρωταθλήματος:
«Πιστεύω ότι η ομάδα θα δείξει καλύτερο πρόσωπο στην συνέχεια. Δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη του. Ένα – ένα παιχνίδι και θα κάνουμε ταμείο στο τέλος. Όπως προανέφερα πιστεύω στην άνετη παραμονή με ότι συνεπάγεται αυτό και το εύχομαι, γιατί αντικειμενικά τώρα αυτό αξίζει στην ομάδα μας. Ειλικρινά δεν μου αρέσει που συζητάω για παραμονή κι έχω αποδείξει και στο παρελθόν για ποιον λόγο ήμουν εδώ. Αλλά τώρα πρέπει πρώτα να μείνει η ομάδα και μετά να αρχίσει άμεσα ο σοβαρός σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά».

Υπομονή και στήριξη στην ομάδα και στα νέα παιδιά, είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει ο αρχηγός του Παναιγιάλειου και συγκεκριμένα:
«Δεκαπέντε χρόνια στο Αίγιο δεν κρύφτηκα και ποτέ δεν σήκωσα λευκή πετσέτα μακάρι να είχαμε τον Μεσι και τον Ροναλντο στην ομάδα αλλά αυτό δεν γίνεται. Οπότε πορευόμαστε με αυτό το ρόστερ, στο οποίο πρώτος εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας. Αφού πρέπει να εμπνεύσω και να τραβήξω τα νέα παιδιά και ειλικρινά δεν έχω σταματήσει να το κάνω και θα συνεχίσω. Μπορεί να μην είμαι και εγώ αυτός που πρέπει. Σε μια ομάδα όλοι παίζουν σημαντικό ρόλο δίνω όμως τον λόγο μου ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα.
Ξέρω ότι είναι δύσκολο και …αχώνευτο, να χάνουμε από ομάδες που πρώτη φορά ανέβηκαν στην Γ΄ Εθνική. Και για μένα στενάχωρο είναι, αλλά θα ζητήσω, γιατί ξέρω ότι το καταλαβαίνουν οι περισσότεροι, ΣΤΗΡΙΞΗ στην ομάδα και ειδικότερα στα νέα παιδιά.
Όχι σε εμάς τους μεγαλύτερους αλλά στα παιδιά που σηκώνουν το βάρος αυτής τις φανέλας χωρίς περιθώρια και πίστωση χρόνου. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίχτες μου που δηλώνουν το παρόν σε αυτή την δύσκολη εποχή, στους προπονητές, στη διοίκηση και σε όσους στηρίζουν την φετινή τεράστια προσπάθεια που γίνεται, για να κρατηθεί σύλλογος μας στην ζωή του ποδοσφαίρου.
Μόλις τελειώσει η χρονιά, να κάνουμε την εφημερίδα σας μια ακόμα συζήτηση, να σας πω πως κύλισε η σεζόν και δεν θα το πιστεύει κανείς.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr