background img
banner
banner

Ο Σ.Μ.Α. της νέας εποχής!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Εικόνα για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων… πρότυπο που λειτουργεί στη θέση «Νησί» στην Τέμενη Αιγίου, μπορούν να έχουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, μέσα από το πανοραμικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αντιδημαρχία Καθαριότητας. Και είναι να απορεί κανείς πώς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο απέραντος σκουπιδότοπος μεταμορφώθηκε σε μία σύγχρονη εγκατάσταση που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νόμιμη και ορθή διαχείριση του πιο δύσκολου θέματος για την Αιγιάλεια τα τελευταία χρόνια.

Το protionline.gr πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο, με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νίκο Καραΐσκο να παρουσιάζει τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί, πέρα από την απομάκρυνση τόσο των απορριμμάτων που είχαν στοιβαχτεί εξαιτίας της αδυναμίας εναπόθεσης πριν από περίπου δύο χρόνια και προκειμένου κάποιες ποσότητες να φύγουν από τους δρόμους που ήταν «πνιγμένοι» στα σκουπίδια, όσο και τα παλιά απορρίμματα που για πολλά χρόνια φυλάσσονταν εκεί σε «μπάλες» ώστε να μην καταλαμβάνουν χώρο. Στην πραγματικότητα όμως αυτό που έκαναν ήταν να ρυπαίνουν το περιβάλλον και να δυσχεραίνουν την κατάσταση στον χώρο που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί εντελώς άλλους σκοπούς. Αυτούς δηλαδή που εξυπηρετεί σήμερα…

Όπως εξηγείται και στο βίντεο Σ.Μ.Α. σημαίνει Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων με την έννοια της προσωρινής παραμονής. Στην εγκατάσταση αυτή τα απορρίμματα συμπιέζονται σε ειδικά απορριμματοκιβώτια και μεταφορτώνονται σε μεγαλύτερα οχήματα για να παραδοθούν σε νόμιμους χώρους εναπόθεσης. ΄΄Αυτό που παραλάβαμε δεν ήταν Σ.Μ.Α. Μετά από συνεχείς και αδιάκοπες προσπάθειες μεταμορφώσαμε τον Σ.Μ.Α. Τέμενης από μία απέραντη χωματερή σε μία σύγχρονη εγκατάσταση διαχείρισης που λειτουργεί με τους κανόνες που ορίζει η νομοθεσία και τα ευρωπαϊκά πρότυπα΄΄, αναφέρει ο κ. Καραΐσκος. Φιλοξενείται ωστόσο και η δήλωση του Μανώλη Γραφάκου γενικού γραμματέα διαχείρισης αποβλήτων του ΥΠΕΝ με διαπιστώσεις του κατά την επίσκεψή του στον χώρο στις 9 Μαρτίου. ΄΄Είναι ένας χώρος μεταφόρτωσης αποβλήτων που χρησιμοποιείται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και εξυπηρετεί την περιοχή. Συγχαίρω τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο που είχε βάλει ως πρώτη προτεραιότητα την επίλυση όλου αυτού του ζητήματος και τα κατάφερε΄΄, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Άσφαλτος στους γύρω δρόμους

Όπως οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται μόνο στον καθαρισμό του χώρου. Σύμφωνα με τον κ. Καραΐσκο, ΄΄μετά από πολλά χρόνια προχωρούμε σε αναβάθμιση των υποδομών με συνεχείς παρεμβάσεις. Σκεφτείτε ότι οι άνθρωποι που δούλευαν εδώ δεν είχαν καν τουαλέτα, δεν είχαν νερό… Φροντίσαμε να δημιουργήσουμε ανθρώπινες συνθήκες.
Επίσης, σήμερα και αύριο (Δευτέρα και Τρίτη) πρόκειται να πέσει άσφαλτος στον δρόμο έξω από τον Σταθμό και γενικότερα προτιθέμεθα να συνεχίσουμε ώστε να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο τις συνθήκες στις εγκαταστάσεις΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr