background img
banner
banner

Σε αναζήτηση χρηματοδότησης το Χιονοδρομικό

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΩΝ 20 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Τα Καλάβρυτα πέρασαν έναν χειμώνα χωρίς τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, με αρνητικές συνέπειες για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής. Για το Χιονοδρομικό, το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο του δήμου Καλαβρύτων, ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος είχε περιγράψει στo protionline.gr με μελανά χρώματα τις επιπτώσεις από την αναστολή της λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα: «Δεν υπάρχουν επισκέπτες και δεν έχουμε τουρισμό, το Χιονοδρομικό Κέντρο που άλλες χρονιές απέφερε κέρδη, φέτος δεν λειτουργεί, έμειναν άδειοι οι δρόμοι και οι πλατείες μας. Εμείς βέβαια είχαμε ήδη ένα τεράστιο κόστος στις “πλάτες” μας, γιατί ήμασταν υποχρεωμένοι να έχουμε κάνει την συντήρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου και να έχουν συντηρηθεί επίσης και όλα τα πάσης φύσεως μηχανήματα, να προσληφθεί το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό και τώρα… είναι για εμάς δυστυχώς μια δαπάνη χωρίς έσοδα, για φέτος. Η μη λειτουργία του, μας «πάει» πίσω σε κάθε επίπεδο.

Σε αυτή την φάση, η επιχείρηση θα έχει σοβαρό θέμα. Πρόκειται για μια ανώνυμη εταιρεία ΟΤΑ λόγω της νομικής φύσεώς της και οι μόνοι που χρηματοδοτούν την εταιρεία είναι οι ίδιοι οι μέτοχοι, ο δήμος και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Από την Περιφέρεια, εκ του νόμου προκύπτει ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να κάνει οποιαδήποτε χρηματοδότηση και είμαστε στην δυσάρεστη θέση, ο δήμος Καλαβρύτων να δανειστεί και να «μειώσει» έξοδα από άλλες ανάγκες που έχει, προκειμένου να καλυφθεί αυτή η δαπάνη, να χρηματοδοτήσει δηλαδή την επιχείρηση, για να μπορέσει να σταθεί όρθια. Μιλάμε για μία τεραστίων διαστάσεων οικονομική ζημία. Έχουμε υποβάλει τα δικά μας αιτήματα προς την κεντρική εξουσία, έχουμε κάνει αίτηση στο Ταμείο Ανάκαμψης που διαχειρίζεται ο υφυπουργός που ρητά αναφέρει την ανάγκη στήριξης και για το Χιονοδρομικό και όλες τις επιχειρήσεις που λόγω του κορωνοϊού δεν λειτούργησαν.»

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Με αυτά τα δεδομένα, σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 790.000€ με δημόσια προσφορά και τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών, προχωρεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.
Στόχος με τα κεφάλαια αυτά είναι να καλυφθεί η ίδια συμμετοχή σε συνολική επένδυση 20,2 εκ. ευρώ που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και αφορά την εγκατάσταση σταθμού επεξεργασίας λυμάτων και την αντικατάσταση αναβατήρων.

Σήμερα μέτοχοι στο Χιονοδρομικό Κέντρο είναι ο δήμος Καλαβρύτων με 96,69%, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 1,52% και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας με 1,79%.
Η δημόσια προσφορά θα διαρκέσει έως τις 6 Μαΐου. Θα εκδοθούν 79.000 μετοχές με τιμή διάθεσης 10€ η μία (όσο και η ονομαστική τιμή). Το ελάχιστο ποσό αγοράς έχει οριστεί στα 1.000 ευρώ, δηλαδή για 100 μετοχές. Ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων θα συμβάλει στην επιμήκυνση της περιόδου λειτουργίας καθώς και στη βιωσιμότητα της επιχείρησης για τα επόμενα έτη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr