background img
banner
banner

Σε ισχύ σε λίγες μέρες

ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΑΛΥΚΗ – ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε Μητροπόλεως και Αλυκή μετά και τη χθεσινή θετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου. Είχε προηγηθεί η λήψη απόφασης του Συμβουλίου Κοινότητας τη Μ. Δευτέρα, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για τις «καινοτομίες» που θα αλλάξουν άρδην τα δύο πολυσύχναστα αυτά σημεία του Αιγίου.

Όπως εξήγησε στο protionline.gr, ερωτηθείσα σχετικά, η νομική σύμβουλος του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου, Γιώτα Παπαδοπούλου, ΄ή απόφαση ελήφθη στα πλαίσια των μέτρων για την προστασία των πολιτών ενάντια στη διασπορά του covid-19, τα οποία επιτρέπουν στον δήμο να θέσει σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Έτσι, στο πλαίσιο αυτών, τόσο το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου όσο και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ψήφισαν υπέρ της εισήγησης που προβλέπει: Για την οδό Μητροπόλεως, από το ύψος της τράπεζας Πειραιώς μέχρι την οδό Μελετοπούλων, οι κώνοι που βρίσκονται στην αριστερή πλευρά κατά την άνοδο, να τοποθετηθούν στα δεξιά, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα καταστήματα να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα, δεδομένου ότι για τόσο καιρό ήταν σε δυσμενή θέση. Από την οδό Μελετοπούλων ως την οδό Ρωμανιώλη, το τμήμα της Μητροπόλεως θα πεζοδρομηθεί. Στη Μελετοπούλων η κυκλοφορία θα διακόπτεται, τα οχήματα υποχρεωτικά θα στρίβουν στη Μελετοπούλων και ως την οδό Σωτ. Λόντου θα ισχύσει η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων. Στο δε τμήμα που θα πεζοδρομηθεί, τρία μέτρα θα παραμένουν ελεύθερα για τη διέλευση των πεζών ενώ το τμήμα θα δίνεται στην κυκλοφορία εφόσον χρειάζεται για τη διέλευση ασθενοφόρου, πυροσβεστικού ή αστυνομικού οχήματος. Όλο το υπόλοιπο θα διατεθεί για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από τα λειτουργούντα καταστήματα΄΄

Παπαδοπούλου: ‘‘Δεν χρειάζεται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου’’

Σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλυκή, η κ. Παπαδόπουλου είπε πως ΄΄στο ίδιο πλαίσιο, με στόχο την ομαλή και ασφαλή διέλευση των λουόμενων και επισκεπτών της Αλυκής, αποφασίστηκε να μονοδρομηθεί η οδός Ποσειδώνος από το σημείο που έχουν τοποθετηθεί οι μπάρες μέχρι τον δρόμο που οδηγεί στην Αλυκόβρυση που έχει διανοιχτεί. Στο τμήμα αυτό του δρόμου που θα μονοδρομηθεί, θα διαμορφωθεί ένα τμήμα κατά μήκος που θα οριοθετηθεί από εκεί πλέον θα γίνεται αποκλειστικά η κίνηση των πεζών΄΄.

Στο ερώτημα εάν χρειάζεται απόφαση κι από άλλο όργανο του δήμου, καθώς επίσης και πότε μπορεί να τεθεί σε ισχύ η απόφαση και τις δύο κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, η νομική σύμβουλος του δημάρχου είπε πως δεν χρειάζεται να αποφασίσει επ’ αυτού το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε κάποιο όργανο και ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν μετά από μία εβδομάδα εφόσον δημοσιευθεί η απόφαση. ΄΄Παρεμβάλλονται οι αργίες του Πάσχα, όταν αυτές περάσουν και δημοσιευθεί η απόφαση, ίσως και μετά από μία εβδομάδα να τεθούν σε ισχύ΄΄, είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνος με την απόφαση ο Σύλλογος Αλυκής

Εν τω μεταξύ, ο Περιβαλλοντικός και Εκπολιτιστικός σύλλογος Αλυκής Αιγίου “Ο Άγιος Νικόλαος” εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν την Αλυκή, λέγοντας: ΄΄Τη Δευτέρα 26 Απριλίου η Δημοτική Κοινότητα Αγίου πήρε απόφαση για τους καλοκαιρινούς μήνες τη μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου Αλυκής Αιγίου με τη χρήση του πρόσφατα διαπλατημένου δρόμου της Αλυκόβρυσης και την οριοθέτηση πεζόδρομου. Πάγια θέση και του συλλόγου μας, ήταν η διαπλάτυνση του δρόμου της Αλυκόβρυσης, που έγινε πραγματικότητα μετά από δεκαπέντε χρόνια συζητήσεων και αναβολών. Ο δρόμος αυτός, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορεί να δώσει λύση στην αποσυμφόρηση της παραλιακής οδού. Είμαστε σύμφωνοι με την απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας, να ισχύσει δοκιμαστικά για φέτος, με τις ανάλογες βελτιώσεις για την ασφάλεια της διέλευσης των συμπολιτών μας. Πιστεύουμε ότι όσες αλλαγές γίνονται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της παραλίας της Αλυκής, οδηγούν μόνο σε καλύτερες μέρες για την Αλυκή μας’’.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr