background img
banner
banner

Στα μέσα Μαϊου το ξεκίνημα της νέας σεζόν για το κολυμβητήριο Αιγίου

Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 ολοκληρώθηκε η προηγούμενη καλοκαιρινή σεζόν για το ανοιχτό κολυμβητήριο Αιγίου με το νέο «ραντεβού» να δίνεται για τον φετινό Μάιο, ανάλογα – πάντα – με την πορεία της πανδημίας. Η περυσινή κολυμβητική περίοδος κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη παρά τις ειδικές συνθήκες που επικράτησαν λόγω covid-19 και των μέτρων που είχαν ληφθεί. Με αφορμή τη λήξη της κολυμβητικής περιόδου, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας, Παναγιώτης Ανδριόπουλος είχε επισημάνει τον περασμένο Οκτώβριο:

«Δεδομένης της νέας πραγματικότητας που είχαμε να αντιμετωπίσουμε προσπαθήσαμε και επιτύχαμε να σταθούμε αντάξιοι των προκλήσεων, εφαρμόζοντας καινοτομίες για την καλύτερη και αποδοτικότερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, έχοντας ως γνώμονα πάντα την τήρηση των κανόνων της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την ασφάλεια όλων. Παραμένουμε πιστοί στην υπόσχεσή μας απέναντι στους Αιγιαλείς για την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών σε όλους τους αθλητικούς χώρους του δήμου μας».

«Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι»

Στο διάστημα των 6,5 μηνών που έχει μεσολαβήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, άλλαξαν αρκετά στο κολυμβητήριο με αφορμή την ένταξή του στο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και θα συνεχιστούν και μέσα στο καλοκαίρι καθώς απομένει η δεύτερη φάση της αναβάθμισης, όπως επισημαίνει μιλώντας στo protionline.gr ο κ. Ανδριόπουλος.

«Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της σεζόν στο κολυμβητήριο έχει αρχίσει και αν δεν προκύψουν απρόοπτα με τον covid 19 μετά τις 15 Μαϊου θα είμαστε σε θέση να το λειτουργήσουμε ξανά. Οι εργασίες που απομένουν αφορούν στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και την αλλαγή αντλιών και καυστήρων και αναμένεται να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι. Στο διάστημα των λίγων ημερών που θα πραγματοποιηθούν, το κολυμβητήριο εννοείται πως θα αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του. Πιστεύουμε ότι μετά την ολοκλήρωση και της 2ης φάσης της ενεργειακής του αναβάθμισης, θα μπορέσουμε να παρατείνουμε λίγο περισσότερο τη λειτουργία του τη φετινή σεζόν. Με την προϋοπόθεση βέβαια ότι θα το επιτρέψουν και οι καιρικές συνθήκες».

Γιώργος Ρούσσος: «Ο Κ.Ο.Α. ευελπιστούμε πως θα είναι έτοιμος για την καλοκαιρινή περίοδο»

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Αιγίου ιδρύθηκε το 2018 και πριν από λίγες ημέρες συμπλήρωσε τρία χρόνια λειτουργίας. Ήταν ο πρώτος κολυμβητικός σύλλογος στην πόλη για να ακολουθήσει η Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου με τη δημιουργία τμήματος κολύμβησης. Πρόεδρος του ΚΟΑ είναι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αιγιάλειας Γιώργος Ρούσσος, ο οποίος μίλησε στo protionline.gr για τον προγραμματισμό τού ομίλου εν όψει της κολυμβητικής περιόδου.

«Είναι γνωστό ότι η πανδημία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους και ο Κ.Ο.Α. δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Το θετικό είναι ότι η λειτουργία του ομίλου αφορά στην καλοκαιρινή μόνο περίοδο, προς το παρόν τουλάχιστον, και θέλω να πιστεύω ότι από τον επόμενο μήνα τα προβλήματα θα έχουν ελαχιστοποιηθεί καθώς ο αθλητισμός σταδιακά «ανοίγει» ολοένα και περισσότερο.

Είμαστε σε διαβουλεύσεις όλα τα μέλη του Δ.Σ. και παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες, ο στόχος μας είναι, ο όμιλος να ξεκινήσει κανονικά και φέτος για τέταρτη συνεχή περίοδο.
Όταν όλα ξεπεραστούν θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για το πρόγραμμα, όπως επίσης και για τις ημερομηνίες εγγραφών νέων μελών».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr