background img
banner
banner

Στόχος… να βρουν τις επιχειρήσεις τους όπως τις άφησαν

ΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΧΑΪΑΣ Ο ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Την εικοσιτετράωρη φύλαξη των καταστημάτων όλης της Αιγιάλειας ζήτησε μετά από προκαθορισμένη συνάντηση στο γραφείο του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας Ιωάννη Κυριακόπουλου, το πρωί της Πέμπτης 1ης Απριλίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος.

Η επιβεβλημένη εικοσιτετράωρη φύλαξης των καταστημάτων της Αιγιάλειας, είναι ένα θέμα που είχε θέσει και πέρυσι ο κ. Παπαδόπουλος στον προηγούμενο αστυνομικό διοικητή όπου τα καταστήματα της Αιγιάλειας παρέμεναν κλειστά και όντως είχε λάβει τη θετική δέσμευσή του.

Ένα χρόνο ακριβώς μετά το lockdown φυσαρμόνικα και εν όψει του επερχόμενου ανοίγματος της αγοράς είναι απαραίτητο, όπως εξέφρασε ο κ. Παπαδόπουλος, να αισθανθούν και πάλι ασφάλεια οι καταστηματάρχες, πολύ περισσότερο λόγω της επιβεβλημένης απαγόρευσης της κυκλοφορίας, από τις 9 το βράδυ έως της πέντε το πρωί, κατά το διάστημα της οποίας η πόλη μοιάζει νεκρή και μπορούν να «δουλέψουν» ανενόχλητοι οι επιτήδειοι. Καθώς πρωταρχικός στόχος εκτός του να επιστρέψουν όλοι υγιείς στις εργασίες τους, είναι να τις βρουν όπως τις άφησαν!
΄΄Είναι επιβεβλημένο αυτή την κρίσιμη στιγμή να καλλιεργηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και των Εμπόρων και σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η συζήτηση. Ακόμα η ατζέντα περιείχε θέματα παραβατικότητας ρομά, λαϊκών αγορών, παραεμπορίου, κά.΄΄, όπως γίνεται γνωστό μέσω δελτίο Τύπου του Συλλόγου.

Προστασία των καταστημάτων

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος επισημαίνει: ΄΄Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας με κάθε τρόπο. Το γεγονός ότι έκλεισαν τα μαγαζιά μας για κάποιο διάστημα δεν σημαίνει πως δεν θα είναι εκεί να μας περιμένουν. Εμείς καλούμαστε να προστατέψουμε τις περιουσίες μας με κάθε τρόπο. Ενοχλούμε, υπενθυμίζουμε, παρεμβαίνουμε, διεκδικούμε, χτυπάμε πόρτες. Από το 2017 που πρωτοανέλαβα τα ηνία του μεγαλύτερου και ιστορικότερου πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου του Δήμου Αιγιαλείας έχουμε πραγματοποιήσει συνεχόμενες επαφές με όλους τους Αστυνομικούς Διοικητές Αχαΐας, έχοντας μια αγαστή συνεργασία και βάζοντας σε ύψιστο βαθμό την αγάπη, αλλά και την αγωνία για τον τόπο μας και την προστασία της ζωής και της περιουσίας συναδέλφων και συμπολιτών΄΄.

Τι θα ισχύει για τη λειτουργία της αγοράς από την προσεχή Δευτέρα

Πληροφορίες σχετικά με το πώς θα λειτουργήσει από την προσεχή Δευτέρα 5 Απριλίου η αγορά, έδωσε προς τα μέλη του αλλά και τους καταναλωτές, η διοίκηση του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας. Η επανέναρξη του λιανεμπορίου βρίσκει και την περιοχή αρκετά βεβαρημένη σε επίπεδο πανδημίας και κρίνεται απαραίτητο τα εμπορικά καταστήματα να συνεχίσουν να προσφέρονται για αγορές με ασφάλεια όπως συνέβη και παλιότερα.

Από την μέχρι τώρα πληροφόρηση που έχει ο Εμπορικός Σύλλογο, θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια:

  • Ο καταναλωτής θα στέλνει ένα SMS στον αριθμό 13032 που θα επιτρέπει την μετακίνησή του και για 3 ώρες συνολικής διάρκειας. Δεύτερο SMS, μέσα στην διάρκεια της ίδιας ημέρας, δεν θα επιτρέπεται.
  • Η μετακίνηση για την πραγματοποίηση αγορών μπορεί να γίνει και από Δήμο σε Δήμο.
  • Η προσέλευση των καταναλωτών θα γίνεται με ραντεβού.
  • Μέσα στην διάρκεια των 3 ωρών επιτρέπονται πολλαπλά ραντεβού για επισκέψεις σε περισσότερα καταστήματα.
  • Θα πρέπει να υπάρχει απαντητικό SMS ή e-mail από το κατάστημα, ως αποδεικτικό για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος.
  • Από αυτή την φάση της επανεκκίνησης αποκλείονται τα πολυκαταστήματα, outlets, καταστήματα που λειτουργούν με την μέθοδο shop in shop, καταστήματα εντός εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών.
  • Για όλα τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν, ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. εμπορικού χώρου και ανώτατο όριο 20 επισκεπτών ταυτοχρόνως ανά κατάστημα.
  • Από τους παραπάνω αριθμούς εξαιρείται το υπαλληλικό/διευθυντικό προσωπικό, ενώ σε πολύ μικρά καταστήματα κάτω των 25 τ.μ. θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο ενός πελάτη κάθε φορά.
  • Συμπληρωματικά θα μπορούν να πραγματοποιούνται πωλήσεις και με click away. Ο Εμπορικός Σύλλογος τονίζει πως ΄΄είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα και οι επιχειρήσεις μας να κάνουν τα αδύνατα – δυνατά, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, η υπερκινητικότητα και οι ουρές αναμονής και να μην δοθεί καμία ευκαιρία σε κανέναν να εισηγηθεί και πάλι το κλείσιμο του λιανεμπορίου΄΄.

Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr