background img
banner
banner

Τελειώνει η παραχώρηση του «σπιτιού» του Χορευτικού

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΖΗΤΑ Ο ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – ΤΟ ΣΥΖΗΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου που καλείται τύποις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να επιστρέψει στον δήμο, το κτίριο του «Μανούσειου» κληροδοτήματος που του είχε παραχωρηθεί το 1996. Το «σπίτι» του πολυπληθέστερου πολιτιστικού συλλόγου της Αιγιάλειας της οδού Μελετοπούλων είχε παραχωρηθεί για 20 χρόνια από την τότε δημοτική αρχή Αιγίου με τη σημερινή του δήμου Αιγιαλείας να προτείνει εναλλακτικές για τη μεταστέγασή του…

Το θέμα έχει ήδη συζητηθεί μεταξύ του προέδρου του Ομίλου Χρήστου Κιλιά, του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, της αντιδημάρχου Κληροδοτημάτων και Ακίνητης Περιουσίας Μαρίας Γιδά, ενώ είναι ενήμεροι και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι μάλιστα το έθεσαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας από τον δήμο να επιληφθεί.

Όπως εξήγησε στο protionline.gr ο κ. Κιλιάς, ΄΄φέτος εκπνέει η προθεσμία των 25 χρόνων από το 1996 που ο αείμνηστος δήμαρχος Λέλος Σιαβελής μάς παραχώρησε το κτίριο. Στο μεταξύ όμως το έχουμε φτιάξει με δικά μας χρήματα, έχοντας διαθέσει τότε περισσότερα από 50 εκατ. δραχμές. Αρχικά είχαμε ζητήσει να μας παραχωρηθεί για 40 χρόνια όμως, κατόπιν παρότρυνσης του τότε προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγίου Στάθη Θεοδωρακόπουλου, μας το έδωσαν για 25 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι φέτος τον Σεπτέμβριο πρέπει να φύγουμε. Εμείς προσπαθούμε να παραμείνουμε διότι ξέχωρα από το ότι έχουμε φτιάξει το κτίριο, του έχουμε δώσει ζωή. Είναι το «σπίτι» του Ομίλου μας, εδώ γίνονται τα μαθήματα για εκατοντάδες μαθητές – χορευτές, εδώ διεξάγονται οι πρόβες, εδώ παράγουμε πολιτισμό, διοργανώνουμε τις εκδηλώσεις μας, τα ταξίδια μας στο εξωτερικό ώστε να κάνουμε το Αίγιο υπερήφανο΄΄.

Τους προτάθηκε να μεταστεγαστούν στην πρώην Χαρτοποιία μόλις ανακαινιστεί το κτίριο

Ο κ. Κιλιάς έκανε γνωστό πως έχει ήδη συζητήσει το θέμα με τον δήμαρχο από τον οποίο εισέπραξε την πρόθεση να παραμείνει ο Όμιλος μέχρι να εξευρεθεί άλλη στέγη και τον παρέπεμψε στην αντιδήμαρχο κ. Γιδά, η οποία του πρότεινε μεταφορά σε άλλο χώρο όπως π.χ. είναι το κτίριο της Χαρτοποιίας που ο δήμος σκοπεύει να αποκαταστήσει και να θέσει σε λειτουργία. Επιπλέον, του ανέφερε πως στο κληροδότημα του 1907 αναφέρεται πως προβλέπεται μέσω των μισθωμάτων του κτιρίου να καλύπτεται μία νοσηλεία στο νοσοκομείο Αιγίου, με τον πρόεδρο του Χ.Ο.Α. ωστόσο να επισημαίνει πως πλέον οι συνθήκες έχουν αλλάξει.

΄΄Αυτό που εμείς επιθυμούμε είναι να παραμείνουμε στον υπάρχοντα χώρο. Δεν συμφωνούμε με τις υποδείξεις της τριμελούς επιτροπής να πάμε στη Χαρτοποιία όταν φτιαχτεί ένα από τα κτίρια που προορίζουν. Ενδέχεται να μας δώσουν παράταση, εμείς αυτό που ζητάμε είναι να παραμείνουμε τουλάχιστον άλλα πέντε χρόνια. Επίσης, υπάρχει νόμος που προβλέπει πως τα σωματεία που έχουν προσφέρει μπορούν να στεγαστούν δωρεάν. Όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο κ. Κιλιάς.

Να σημειωθεί πάντως ότι απαντώντας στην αναφορά των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο δήμαρχος είπε πως για το θέμα του Χορευτικού Ομίλου τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως θα συζητηθεί ενδεχομένως σε μελλοντικό Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο κτίριο πάντως ο Χορευτικός εκμεταλλεύεται περί τα 150τ.μ. δηλαδή το ισόγειο και το μισό υπόγειο εκεί όπου φυλάσσονται οι αξιοθαύμαστες παραδοσιακές στολές που διαθέτει.

Κατέθεσε στεφάνι ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου

Τιμώντας την μνήμη των ανθρώπων που έδωσαν και την ζωή τους, για να ζούμε εμείς ελεύθεροι, παρά τη δύσκολη χρονιά που διανύουμε , ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου στις 25 Μαρτίου 2021, κατέθεσε στεφάνι στο «μνημείο του αγνώστου» στον κήπο των Ψηλών Αλωνίων. Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τετραμελή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Χρήστο Κιλιά, δύο γυμναστές και μία εκπρόσωπο των χορευτών, έκανε την κατάθεση εκπληρώνοντας την υποχρέωση που έχουν όλοι οι Έλληνες, σε αυτούς που θυσιάσθηκαν το 1821.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr