background img
banner
banner

Τι ζητούν οι έμποροι ενόψει της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου την Δευτέρα 5 Απριλίου

«Το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Πρέπει να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις μας με κανόνες την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου, άλλως η δυσαρέσκειά μας και η αγανάκτησή μας θα εκφραστεί με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο διαμαρτυρίας», αναφέρει σε επιστολή της στους βουλευτές των νομών που δραστηριοποιούνται τα μέλη της, η Ομοσπονδία Εμπορίου Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου και Ιθάκης.

Όπως εξηγεί, ΄΄η Ομοσπονδία μας αυτό το διάστημα, εξαιτίας της πανδημίας έχει ως μέλημά της την προάσπιση των έννομων συμφερόντων των μελών της και την αποφυγή όσο το δυνατόν περισσότερων «λουκέτων» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Γι’ αυτό τον λόγο επικαιροποιεί τις προτάσεις της με μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση, πριν την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, προκειμένου να καταφέρουμε να επιβιώσουμε και να ανεβάσουμε τα ρολά των καταστημάτων μας΄΄. Σημειώνει ακόμη πως, ενόψει της επανεκκίνησης, προτεραιότητα της κυβέρνησης οφείλει να είναι η χρηματοδότηση του κλάδου με πρόγραμμα επιχορήγησης πρώτων εξόδων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ξεκαθαρίζοντας πως διαφορετικά δεν θα καταστεί δυνατό το άνοιγμα του λιανεμπορίου. ΄΄Οι συνάδελφοί μας δεν διαθέτουν άλλο απόθεμα ρευστότητας και βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο΄΄, αναφέρει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Ο κύβος ερρίφθη πάντως χθες για το λιανεμπόριο με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά ν’ ανακοινώνει τα νέα μέτρα:

• Επιτρέπεται από την Δευτέρα 05.04.2021 το λιανεμπόριο πλην των εμπορικών, με χρήση ειδικού κωδικού στο 13032 άπαξ και ως 3 ώρες συνολικά την ημέρα. Θα επιτρέπεται η πώληση θα γίνεται εκτός καταστήματος με ραντεβού, αλλά και εντός καταστήματος (1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες) πάλι με ραντεβού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr