background img
banner
banner

Το Νοσοκομείο Αιγίου σε νέα πορεία

-Γράφει ο ΠΑΝ. ΒΑΓΙΑΣ Φιλόλογος – Δημοσιογράφος-

Η αναδιάταξη του υγειονομικού χάρτη της Αχαΐας, λόγω της πανδημίας, έφερε στο προσκήνιο τη σπουδαιότητα της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου. Ένα Νοσοκομείο που δε νοσηλεύει περιστατικά κορωνοϊού, ήλθε όμως να συνδράμει τα δυο μεγάλα Νοσοκομεία της Πάτρας, το Πανεπιστημιακό και το «Άγιος Ανδρέας». Το Νοσοκομείο μας λοιπόν τα καταφέρνει μια χαρά στο νέο του ρόλο και καθίσταται πλέον απαραίτητο και σημαντικό σε επίπεδο Νομού.

Κι ενώ στο παρελθόν το Νοσηλευτικό μας ίδρυμα αναζητούσε την ταυτότητά του με φωνές που μιλούσαν ακόμα και για κλείσιμό του, τώρα εισέρχεται σε μια νέα εποχή και γίνεται πιο δυνατό και πιο χρήσιμο από ποτέ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που μια κλινική του Νοσοκομείου του Ρίου, η Ουρολογική, επέλεξε και κάνει με επιτυχία τα χειρουργεία της στο Αίγιο. Ήδη η προσπάθεια αυτή ξεπέρασε τον πρώτο ενάμιση μήνα, συνεχίζεται και επεκτείνεται. Μίλησα πριν λίγες μέρες με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννη Καρβέλη και με διαβεβαίωσε κατηγορηματικά για τη σπουδαιότητα και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας. Μου τόνισε ότι λειτουργεί (επιτέλους!) ξανά ο αξονικός τομογράφος, ενισχύεται το προσωπικό, ο εξοπλισμός και τα χειρουργεία, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη οκτώ νέων θέσεων ιατρικού προσωπικού. Ο κ. Καρβέλης είναι πεπεισμένος ότι το Νοσοκομείο μας θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο ενώ οι προοπτικές φιλοξενίας και άλλων χειρουργικών ειδικοτήτων είναι ανοιχτές και ευοίωνες.

Από τη συζήτησή μας κατάλαβα ότι ο άνθρωπος που διοικεί τη μεγαλύτερη υγειονομική περιφέρεια της χώρας (σχεδόν η μισή Ελλάδα!) όχι μόνο έχει πειστεί για την ποιότητα και τη σημασία του Νοσοκομείου Αιγίου αλλά του επιφυλάσσει κι έναν πρωταγωνιστικό ρόλο για την επόμενη μέρα της πανδημίας. Γιατί το Νοσοκομείο μας δεν είναι ένα δεκανίκι ανάγκης για το Ρίο και τον «Άγιο Ανδρέα». Είναι μια μονάδα υγείας με σπουδαίες κλινικές, σύγχρονα χειρουργεία, καλές εγκαταστάσεις και πάνω απ’ όλα με έμπειρο και καταξιωμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Είναι λοιπόν αυτή μια μοναδική ευκαιρία να δυναμώσει τη θέση του και να αναπτυχθεί ακόμα πιο πολύ. Οι βάσεις μπορούν τώρα να μπουν μέσα από έναν νέο σχεδιασμό ο οποίος θα προβλέπει: ενίσχυση του προσωπικού, αύξηση των χειρουργείων, νέα εξωτερικά ιατρεία αλλά και νέες κλινικές (όπως π.χ. Μαιευτική- Γυναικολογία, Παιδολογικό και Ογκολογικό τμήμα).

Το Νοσοκομείο μας έχει από χρόνια κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, τώρα και εκτός Αιγιάλειας. Η λειτουργία του άλλωστε ως εμβολιαστικό κέντρο κρίνεται απόλυτα πετυχημένη. Επάξια λοιπόν κερδίζει μια νέα και ισχυρή θέση στο χάρτη της υγείας. Γίνεται ένα υπερτοπικό Νοσηλευτικό ίδρυμα, αναγκαίο για το Νομό αλλά και για τη Δυτική Ελλάδα. Η δική του ανάπτυξη και εξέλιξη με τη μεγάλη συμβολή των εργαζομένων του, θα είναι προς όφελος της υγείας, των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας και τελικά προς όφελος του τόπου μας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr