background img
banner
banner

Έληξε η κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ

ΠΗΡΕ ΤΗ «ΣΚΥΤΑΛΗ» ΤΟ 1ο ΓΕΛ – ΜΕ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Με… διακυμάνσεις πραγματοποιούνται τα μαθήματα στα Λύκεια της Αιγιάλειας  τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα. Την Πέμπτη 22/4 τη «σκυτάλη» της κατάληψης από το 1ο ΕΠΑΛ πήρε το 1ο ΓΕΛ Αιγίου, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για την απόφαση Διεύθυνσης Υγιεινής και Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για λειτουργία των δύο τάξεων του σχολείου διά ζώσης, παρότι υπήρχαν πέντε κρούσματα covid στη σχολική κοινότητα.

Αντιθέτως, η κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου που είχε ξεκινήσει την Τρίτη έληξε και τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν με τηλεκπαίδευση. Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ ωστόσο προχώρησαν σε κατάληψη με ομάδα μαθητών να περιφρουρεί την κατάληψη και τα μαθήματα για τα υπόλοιπα παιδιά να πραγματοποιούνται μέσω webex.

Το βράδυ της Τετάρτης 21/4, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αναμένοντας την απάντηση της Διεύθυνσης Υγιεινής εξέδωσε νέα ανακοίνωση, σημειώνοντας: «Αγαπητοί Γονείς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου συνεχίζουμε την προσπάθεια να παραμείνουν τα παιδιά μας στο σπίτι τους με ασφάλεια, δυστυχώς οι υπεύθυνοι για το οριστικό κλείσιμο του σχολείου, παραμένουν ανεύθυνοι και μεταφέρουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε την ανάγκη να γίνουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης και ζητάμε την φυσική παρουσία όλων των γονέων τις 2 επόμενες ημέρες να παραβρεθούν στην είσοδο του σχολείου στην έναρξη των μαθημάτων για να δυναμώσει η φωνή μας προς τις αρχές. Πάντα με την προϋπόθεση ότι τα παιδιά μας παραμένουν στο σπίτι τους. Επίσης παρακαλούμε όλους τους γονείς όλων των τάξεων του Λυκείου να πραγματοποιήσουν στα παιδιά τους τα self test σήμερα, για να έχουν εικόνα. Σε περίπτωση που βρεθούν θετικά αποτελέσματα σας παρακαλούμε να ενημερώσετε σήμερα το σχολείο στο email [email protected] . Είμαστε στην διάθεση του καθενός ξεχωριστά Παραμένουμε σε επικοινωνία και εγρήγορση».

Διευθυντής 1ου ΓΕΛ: «Τρία και όχι πέντε τα επιβεβαιωμένα κρούσματα»

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του, ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Αιγίου Ηλίας Ανδρέου, το βράδυ της Πέμπτης 22/4 διέψευσε την πληροφορία από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ότι υπάρχουν πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο σχολείο, λέγοντας πως η διεύθυνση του σχολείου έχει ενημέρωση μόνο για τρία στο μαθητικό δυναμικό της σχολικής μονάδας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr