background img
banner
banner

Φόβος και αγανάκτηση για τους γονείς του 1ου ΓΕΛ | ΦΩΤΟ

ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ – Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΤΑΞΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Αναβρασμός επικράτησε το πρωί της Τετάρτης 21/4 στο 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου καθώς μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κάλεσαν τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης να απέχουν από τα μαθήματα με αφορμή επιβεβαιωμένα κρούσματα covid στο σχολείο. Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές που βρέθηκαν θετικοί προέρχονται από τη Γ΄ τάξη η οποία ούτως ή άλλως έκανε μάθημα με τηλεκπαίδευση, πλην όμως το αίτημα των εκπροσώπων των γονέων ήταν να κλείσει όλο το σχολείο και να επιστρέψουν όλοι στην ψηφιακή διδασκαλία ως το τέλος της εβδομάδας ενώ υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα και στην Α΄ τάξη.

Είχε προηγηθεί ωστόσο η απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αρχικά για κλείσιμο δύο τμημάτων Γενικών Μαθημάτων και ένα Τμήμα Κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου και στη συνέχεια όλη της Γ΄ Λυκείου του σχολείου ως προς τη διά ζώσης εκπαίδευση, κάτι που όμως δεν ήταν ικανό να κατευνάσει την ανησυχία των γονέων, οι οποίοι ανέφεραν πως για τρεις ημέρες, καθώς ξεκινούν οι διακοπές του Πάσχα, είναι παρακινδυνευμένο να πραγματοποιούνται διά ζώσης μαθήματα σε σχολείο με κρούσματα κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωσή του, αργά χθές το βράδυ, ο Σύλλογος Γονέων ανέφερε: «Αγαπητοί Γονείς, Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας και την απογοήτευσή μας από την ανευθυνότητα και την άρνηση των υπευθύνων να πάρουν τις νόμιμες αποφάσεις για την ασφάλεια των μαθητών και των οικογενειών τους. Επειδή έχουμε και στην Α΄ Λυκείου επιβεβαιωμένο κρούσμα, παραμένουμε στην πρότασή μας να παραμείνουν τα παιδιά μας στο σπίτι τους και να κάνουν μάθημα μέσω τη εκπαίδευσης. Καλούμε επίσης τους καθηγητές του σχολείου να ανοίξουν τις ψηφιακές τάξεις και να παραδώσουν τα μαθήματα για όλους τους μαθητές και των τριών τάξεων.
Παραμένουμε σε επικοινωνία και εγρήγορση».

Είναι πέντε τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο σχολείο…

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου Ανδρέας Δαλιάνης, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μαθητών του σχολείου είναι πέντε. Ένα από την περασμένη εβδομάδα, τρία από αυτή την εβδομάδα από τη Γ΄ Λυκείου καθώς και μαθητής της Α΄ ο οποίος προέρχεται από την ίδια οικογένεια με μία από τις μαθήτριες της Γ΄ που βρέθηκε θετική. ΄΄Καταθέσαμε έγγραφο προς την Περιφέρεια και τη Διεύθυνση Υγιεινής και εξηγούμε τους λόγους της ανησυχίας μας επιμένοντας να κλείσει το σχολείο και να γίνουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση για τις δύο εναπομείνασες ημέρες΄΄, είπε ο κ. Δαλιάνης, τονίζοντας πως τόσο ο Σύλλογος Γονέων όσο και ο δήμος Αιγιαλείας επέμειναν κι έτσι επετεύχθη το σχολείο να παραμείνει κλειστό την Τρίτη, δηλαδή μία ημέρα μετά την επιβεβαίωση ότι νόσησαν οι τρεις μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Να σημειωθεί πως την ημέρα αυτή στο σχολείο πραγματοποιήθηκε απολύμανση και με μέριμνα της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας ωστόσο για τους εκπροσώπους των γονέων δεν είναι δυνατόν να μπαίνει σε τέτοιο ρίσκο μία κοινότητα 316 μαθητών.

Αυτός ήταν και ο λόγος που το Δ.Σ. του Συλλόγου παρέστη χθες το πρωί στην είσοδο του σχολείου ζητώντας από τους μαθητές να μην μπουν. Ωστόσο, ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί εξηγούσαν πως βάσει εντολής που έχουν οι μαθητές που δεν θα εισέρχονται θα λαμβάνουν απουσίες όπερ και εγένετο για την πρώτη ώρα που δεν έγιναν μαθήματα εξαιτίας των συνομιλιών στην είσοδο.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων συμμερίζεται την αγωνία των γονιών του 1ου ΓΕΛ

Παρών ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Αιγιαλείας Μένιος Κουτρόπουλος, ο οποίος συμμεριζόμενος την αγωνία του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, ανέφερε στο protionline.gr: ΄΄Δεν βρίσκω υπερβολική την αντίδραση του Συλλόγου, αντιθέτως έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν. Είπαμε να ανοίξουν τα σχολεία, το υπουργείο ήθελε να επιστρέψει η τρίτη Λυκείου, όχι όμως να… πάρουμε στον λαιμό μας τις άλλες τάξεις. Δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να μην γίνουν μαθήματα με τηλεκπαίδευση και για πρώτη και δευτέρα αυτές τις μέρες που υπολείπονται. Δεν καταλαβαίνω την αδιαλλαξία του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ζέρβα στο αίτημα των γονέων΄΄.

Μέχρι χθες βράδυ αναμενόταν η εισήγηση της Διεύθυνσης Υγιεινής στην στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας, αφού επρόκειτο να εξετάσει εκ νέου το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Αιγίου. Πάντως, σε πρώτη φάση η Διεύθυνση Υγιεινής είχε επικαλεστεί το γεγονός ότι το πρωτόκολλο είναι συγκεκριμένο και δεν προβλέπει κλείσιμο όλου του σχολείου παρά μόνο των τμημάτων στα οποία υπήρξαν επιβεβαιωμένα κρούσματα covid…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr