background img
banner
banner

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Η Ελλάδα είναι ξανά ισότιμος συναθλητής στην παγκόσμια ομάδα

Στη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής, για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ, συμμετείχε η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Ο Κώδικας του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ, αποτελεί το θεμελιώδες έγγραφο, για την προστασία του δικαιώματος των αθλητών, να συμμετέχουν στον αθλητισμό χωρίς τη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η κ. Αλεξοπούλου, στην ομιλία της, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του «ευ αγωνίζεσθαι» και στις αρχές και αξίες του αθλητικού ιδεώδους ως παρακαταθήκη της Αρχαίας Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτισμό και αθλητισμό.

Εξήρε την ταχύτητα με την οποία το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε στην εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία, ενώ έκανε λόγο για απόλυτη ανυπαρξία μέριμνας από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για το ακανθώδες αυτό πρόβλημα, καταλογίζοντας ευθύνες για την απώλεια διαπίστευσης του εθνικού εργαστηρίου αντι-ντοπινγκ.

«Με τις άμεσες και μεθοδικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα ξεπέρασε τον κίνδυνο απομόνωσης από την παγκόσμια αθλητική κοινότητα και είναι και πάλι ένας ισότιμος συναθλητής στην παγκόσμια ομάδα. Η αυστηροποίηση και τήρηση των κανόνων για την εξασφάλιση της αθλητικής νομιμότητας, προστατεύει πέρα και πάνω από όλα την ίδια τη νεολαία μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η βουλευτής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr