background img
banner
banner

Ψήφιση σχεδίου σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή

ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ… – ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021 ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το πρώτο βήμα για την ψήφιση του σχεδίου του… πολυαναμενόμενου προϋπολογισμού έτους 2021 δήμου Αιγιαλείας πραγματοποιείται σήμερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου. Πρόκειται για το εγκεκριμένο από την ίδια Επιτροπή προσχέδιο με κάποιες προσαρμογές όμως, σύμφωνα με την γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας Ο.Τ.Α.
Μετά τη σημερινή έγκριση (θεωρείται δεδομένη τη στιγμή που η δημοτική αρχή κατέχει την πλειοψηφία στην Επιτροπή) το σχέδιο τίθεται προς συζήτηση και έγκριση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της προσεχούς Τετάρτης εκεί όπου αναμένεται να εκφραστούν οι προθέσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που δεν αποκλείεται να μην συμφωνούν σε όλα τα σημεία του.

Πως θα κινηθεί η αντιπολίτευση

Ήδη μάλιστα, εκ μέρους των συμβούλων της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» του Χρήστου Γούτου, που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή, είχε αποσαφηνιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση που ψηφίστηκε το προσχέδιο, ότι προτίθενται στην κατάθεση εναλλακτικής πρότασης πάνω στο τελικό σχέδιο, αιτιολογώντας έτσι και τους λόγους που είχαν ψηφίσει «παρόν» επί του προσχεδίου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένουν τη σημερινή απόφαση της Ο.Ε. ώστε να συντάξουν την εναλλακτική πρόταση που θα καταθέσουν.

Την ίδια στιγμή, η παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια» μελετά το τελικό σχέδιο που τέθηκε εν γνώσει της μαζί με την εισήγηση του θέματος, με την επικεφαλής Βάσω Ψυχράμη να επισημαίνει στo protionline.gr πως βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας και ότι ενδεχόμενη εναλλακτική πρόταση θα αφορά το κοινωνικό «πρόσωπο» του προϋπολογισμού, κινούμενο στην κατεύθυνση ενός σχεδίου πιο στοχευμένου στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και όχι σε περιττές δαπάνες.

Η επιχορήγηση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Από την πλευρά του πάντως, ο επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά για την Αιγιάλεια» Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος έχει γνωστοποιήσει την πρόθεση κατάθεσης εναλλακτικής πρότασης προϋπολογισμού, διαφοροποιούμενης στον κωδικό που έχει σχέση με την χρηματοδότηση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Συγκεκριμένα, έχει ζητήσει περικοπή δαπανών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κατά 200. χιλ. ευρώ με μεταφορά σε δράσεις που αφορούν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και σωματείων, δεδομένης της δύσκολης συγκυρίας που ταλαιπωρεί την κοινωνία και από τη στιγμή που η επιχορήγηση Κοινωφελών Επιχειρήσεων είναι δυνητική.

Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι η απόφαση για την επιχορήγηση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.(600.000 ευρώ) έχει ήδη ληφθεί από την Οικονομική Επιτροπή από τον προηγούμενο Ιανουάριο κι αυτή μπορεί να αλλάξει μόνο με νέα απόφαση του ίδιου οργάνου.

Όπως και να έχει, ο προϋπολογισμός του δήμου Αιγιαλείας για το έτος 2021, ύψους 52 εκατ. ευρώ, τίθεται πλέον ανοιχτά προς συζήτηση, τη στιγμή που από την 1η Απριλίου ο δήμος πορεύεται χωρίς προϋπολογισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr