background img
banner
banner

Ωρα μηδέν για το τοπικό ποδόσφαιρο

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΙΧ. ΤΡΙΨΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤ. ΜΠΑΛΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ

Προβληματισμός χωρίς τέλος στα τοπικά πρωταθλήματα, που παραμένουν σε άγνοια για το τι θα επακολουθήσει στο μέλλον, αλλά κι αν θα πρέπει να περιμένουν κάτι μέσα στην άγονη σεζόν του 2020-2021. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει για το τι θα αποφανθεί η Εκτελεστική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση για τα τοπικά πρωταθλήματα, καθώς επίσης ποιες θα είναι οι αποφάσεις των κατά τόπων Ενώσεων, στην περίπτωση που τους δοθεί πρωτοβουλία από την ΕΠΟ.

Το protionline.gr ήρθε σε επαφή με δυο προπονητές της περιοχής μας, για να πάρει τις δικές τους απαντήσεις για τις επιπτώσεις της καραντίνας, τον πιθανό προγραμματισμό τους, την άποψή τους για το μέλλον στο ποδόσφαιρο.

Μιχάλης Τρίψας: «Μας λείπει πολύ το γήπεδο»

Για το πόσο έχει επηρεαστεί ο ίδιος και η ομάδα του από το μεγάλο διάστημα της καραντίνας, εξηγεί στo protionline.gr ο προπονητής του Αχιλλέα Καμαρών, Μιχάλης Τρίψας:
«Νομίζω ότι όπως όλους έτσι κι εμάς, αυτή η κατάσταση μας έχει γυρίσει πάλι στο μηδέν.
Όλο αυτό που συμβαίνει βλέπουμε ότι έχει επηρεάσει ακόμα και επαγγελματίες υψηλού επιπέδου πόσο μάλλον εμάς που είμαστε ερασιτέχνες. Το σίγουρο είναι πως θα χρειαστούμε χρόνο και υπομονή για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην προ covid κατάσταση, να ελπίζουμε ότι σιγά – σιγά θα τα καταφέρουμε».

Για τον τρόπο που μπορούν να αντιμετωπιστούν τα σημερινά δεδομένα, ο τεχνικός της ομάδας των Καμαρών δήλωσε:
«Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία δεν έχουν στάνταρ, δεν έχουν αρχή και τέλος. Δεν είμαστε για τίποτα σίγουροι, όταν βλέπουμε να ανακοινώνεται αυτό και τελικά να ισχύει το …άλλο.
Εκείνο που γνωρίζω προσωπικά και το βλέπω σε όλους τους ποδοσφαιριστές, είναι ότι μας λείπει πολύ το γήπεδο. Έχουμε υπομονή και όρεξη για την γρηγορότερη επιστροφή μας στους αγωνιστικούς χώρους, όμως δεν είμαστε εμείς που θα πούμε την τελευταία κουβέντα, ή που θα πάρουμε την απόφαση πως και πότε θα παίξουμε μπάλα.»

«Να απομακρύνουμε τον κίνδυνο να επιστρέψει σε πλήρη δράση ο αθλητισμός»

Για το αν ο αθλητισμός καταφέρει να ξεφύγει από τα «πλοκάμια» του covid, o έμπειρος τεχνικός απάντησε: «Για να επανέλθουμε στην κανονικότητα, τουλάχιστον θα χρειαστεί λίγος χρόνος. Μαθαίνοντας και γνωρίζοντας τι ακριβώς είναι αυτό που αντιμετωπίζουμε και πως μπορούμε να το σταματήσουμε, τότε θα ξεφύγουμε από όλο αυτό. Μια άγνωστη πανδημία χωρίς ταυτότητα που βάζει σε προβληματισμό τους ειδικούς, θα χρειαστεί την κατάλληλη εμπειρία και γνώση, για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος και να μπουν οι ζωές μας σε τάξη.
Το έχουμε όλοι ανάγκη και περισσότερο ανάγκη το έχει ο αθλητισμός.»

Αντώνης Μπάλας: «Ο αθλητισμός οφείλει να αναθεωρήσει πολλές από τις αρχές που μέχρι τώρα στηριζόταν»

Ο προπονητής του Αστέρα Τέμενης Αντώνης Μπάλας, εκτός από τη διακοπή του πρωταθλήματος, βλέπει να παραμένουν σε …ακινησία και τα τμήματα της ακαδημίας, γεγονός που μόνο καταστροφικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Για τις επιπτώσεις της καραντίνας και τον επηρεασμό που είχε στο πρωτάθλημα μας αναλύει:

«Φυσικά και έχει επηρεάσει η καραντίνα όλους. Το πρωτάθλημα διακόπηκε για φέτος οριστικά και εννοείται ότι όλος ο προγραμματισμός που έγινε πέρυσι πήγε χαμένος, αφού του χρόνου, συνθηκών θέλοντος θα επαναληφθεί η φετινή χρονιά, με ΝΕΑ δεδομένα που φέρνει ο νέος αθλητικός Νόμος.»

Για τον προγραμματισμό που σκέφτεται να ακολουθήσει στο σωματείο, ο προπονητής του Αστέρα Τέμενης τονίζει: «Τα νέα δεδομένα της πανδημίας, δημιουργούν ανασφάλεια για το μέλλον και δεν είναι εφικτός ο προγραμματισμός σε στέρεες βάσεις. Ο Αστέρας είναι από τα εγγεγραμμένα σωματεία στο μητρώο της ΓΓΑ και θα κινηθεί σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζει ο αθλητικός Νόμος, στηριζόμενος στις Ακαδημίες της ομάδας, που ελπίζουμε να επανακάμψουν δυναμικά.»

Για το αν κάποια στιγμή η πανδημία πάψει να επηρεάζει τον αθλητισμό, ο Αντώνης Μπάλας απάντησε: «Όπως διαμορφώνονται οι συνθήκες, ο αθλητισμός οφείλει να αναθεωρήσει πολλές από τις αρχές που μέχρι τώρα στηριζόταν. Έχουμε να δούμε πολλές αλλαγές, και ελπίζουμε να αντέξουμε στις νέες συνθήκες και να συνεχίσουμε με τις λιγότερες απώλειες στα επόμενα χρόνια, δίνοντας στα νέα παιδιά την ελπίδα για καλύτερες αθλητικές ημέρες!»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr