background img
banner
banner

9 στους 20 εκπαιδευτικούς έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό

Εν τω μεταξύ, Δευτέρα, ξεκίνησε και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών της Αχαΐας, με αρκετούς Αιγιαλείας ήδη να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και να βρίσκονται στη λίστα. Ωστόσο, το ποσοστό των ενδιαφερόμενων θεωρείται μάλλον χαμηλό, αφού ενδεχομένως κάποιοι θορυβήθηκαν με τα όσα ακούστηκαν τελευταία για παρενέργειες που ταυτίστηκαν με το Astra Zeneca.
Συγκεκριμένα, σε όλη την Αχαΐα έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν, 1.100 εκπαιδευτικοί από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 1.000 από τη Δευτεροβάθμια.

Όπως μετέφερε στο protionline.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη, ΄΄περίπου εννέα στους είκοσι συναδέλφους δήλωσαν ως τις 31 Μαρτίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία, ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν. Την πρώτη μέρα γνωρίζουμε ότι εμβολιάστηκαν 21, ωστόσο οι εμβολιασμοί ως ώρας και των εκπαιδευτικών της Αιγιάλειας, πραγματοποιούνται στην Πάτρα, εκτός κι αν πρόκειται για άτομα άνω των 60 ετών που εμβολιάζονται βάσει ηλικιακής ομάδας. Ακριβώς επειδή η ειδοποίηση δεν είναι έγκαιρη και δεν ισχύει π.χ. ό,τι με τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, έχει ζητηθεί, να δημιουργηθεί μία πλατφόρμα αποκλειστικά για τους εκπαιδευτικούς ώστε να γνωρίζουν εγκαίρως πού θα εμβολιαστούν και όχι να ειδοποιούνται μόλις 45΄ νωρίτερα. Επίσης, έχει ζητηθεί να λειτουργήσουν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα για να προχωρά η διαδικασία΄΄.

Η κλήση των εκπαιδευτικών ως τώρα γίνεται καθαρά με μόνο κριτήριο την ηλικία τους, ωστόσο επειδή έχει ανοίξει ήδη η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα άνω των 60, εκτιμάται ότι σύντομα θα πάρουν… σειρά και οι νεότεροι.

Καθημερινά ο ΕΟΔΥ θα ενημερώνει την επιτροπή που έχει συσταθεί για τον αριθμό των αδιάθετων εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα της Πάτρας και της Χαλανδρίτσας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr