background img
banner
banner

Στήριξη του Πανεπιστημίου και του Τμήματος Φυσικοθεραπείας της ψηφιακής εποχής

-Της ΓΙΩΤΑΣ ΓΚΡΕΜΟΥ, Δημοτικής Συμβούλου, μέλους της Δημοτικής Παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια»-

Ένα Πανεπιστήμιο οφείλει να συνεργάζεται, να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με την τοπική κοινωνία και να συνδέεται με αυτή σε τομείς έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας. Για να πετύχει αυτή η σύζευξη οφείλει να αναπτύξει τις κατάλληλες στρατηγικές.

Δηλαδή, η ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αιγιαλείας και του Πανεπιστημίου Πατρών μπορεί να συνδεθεί και με την επίλυση τοπικών προβλημάτων.
Για παράδειγμα η συνδιοργάνωση επιστημονικών, επιμορφωτικών, πολιτιστικών και άλλων δράσεων με την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού. Η σύσταση επίσης από τον Δήμο και τους τοπικούς παράγοντες, γνωμοδοτικού και υποστηρικτικού οργάνου για την ενίσχυση, υποστήριξη, και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου.

Η προσπάθεια για να επιτευχθεί μια παροχή κινήτρων από την πολιτεία, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση των περιφερειακών Πανεπιστημίων και του σημαντικού τους ρόλου στην ανάδειξη και προβολή των τοπικών κοινωνιών.

Μεταξύ κοινωνίας και Πανεπιστημίου πάντα υπάρχει χώρος για σύγκλιση των δύο. Άλλωστε έχουμε στη διάθεσή μας τα παραδείγματα τέτοιων συγκλίσεων από τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού.

Δεδομένου ότι η ψηφιακή εποχή άρχισε, η Ευρώπη ήδη δημιούργησε ένα μοντέλο ενός ανοικτού και ταυτόχρονα “συνδεδεμένου” κόσμου, που στόχο έχει την ομαλή μετάβαση σε μια ανθεκτική κοινωνία με ευκαιρίες και προκλήσεις για σπουδές και έρευνα. Μια μικρή κυψέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας είναι και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας της περιοχής μας, που βρίσκεται σε μια ευλογημένη γωνιά της Ευρώπης και το οποίο πρέπει να καταστεί προσβάσιμο και ψηφιακά και ερευνητικά, αρκεί να εκμεταλλευτεί τίμια και ορθά το ηλεκτρονικό μέλλον που ανοίγεται μπροστά του και στο οποίο καλείται να παίξει κυρίαρχο ρόλο. Να εκμεταλλευτεί τα ψηφιακά εργαλεία παράλληλα με το σωστό έμψυχο δυναμικό. Το Πανεπιστήμιο της ψηφιακής εποχής θα γίνει ελκυστικό. Στο χέρι μας είναι.

Να στηριχθεί ώστε να καταφέρει να εκπονήσει ερευνητικό έργο που θα είναι στην πρώτη γραμμή του επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Άλλωστε, ο σχεδιασμός της Σχολής Φυσικοθεραπείας περιλαμβάνει ούτως ή άλλως μια θεραπευτική παρέμβαση και ολοκλήρωση μιας θεραπείας.

Ένα αναβαθμισμένο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα και ένα Πανεπιστήμιο με τις προδιαγραφές του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, μπορεί να γίνει γέφυρα κοινωνίας και Πανεπιστημίου, αλλά και να δώσει το στίγμα της Αιγιάλειας στον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr