background img
banner
banner

Ζητούν να γίνει πλήρως οργανικό και ‘’ετοιμοπόλεμο’’

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΚΡΑΤΑΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ

Ομαλά εξελίσσονται οι εμβολιασμοί στο δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο της Αιγιάλειας, το Κ.Υ. Ακράτας, ωστόσο όπως αποκάλυψε η αυτοψία του protionline.gr, το κτιριακό αποτελεί μόνιμο αίτημα των γιατρών, και χρήζει άμεσων παρεμβάσεων, ενώ ιατρεία δεν λειτουργούν κάτι που γνωρίζει καλά η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η περιγραφή της ιατρού Θωμαέλλας Τσουβαλτζίδου, η οποία είναι και γραμματέας του Κολεγίου Γενικών Ιατρών και ιατρός του Αγροτικού Ιατρείου Ελίκης είναι αποκαλυπτική. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στo protionline.gr η ιατρός, το μικροβιολογικό, το οδοντιατρείο και το ακτινολογικό ιατρείο δεν είναι σε λειτουργία αυτή την ώρα στο Κ.Υ Ακράτας. Αυτά μέχρι πρότινος λειτουργούσαν, όμως λόγω συνταξιοδοτήσεων και μετακινήσεων προσωπικού, έπαψαν. «Η ανάγκη έστω και επικουρικού προσωπικού κρίνεται επιβεβλημένη, αφού ορισμένες ¨βασικές¨ εξετάσεις δεν μπορούν να γίνουν λόγω αυτών των ελλείψεων. Οτιδήποτε κρίνεται πιο σοβαρό στον τομέα της υγείας, αναγκαζόμαστε και το στέλνουμε στο Αίγιο, λόγω αυτών των ελλείψεων. Έχουμε και κτιριακά προβλήματα και αυτό αποτελεί επιπλέον τροχοπέδη για την σωστή λειτουργία του Κ.Υ», σπεύδει να πει.

Χωρίς θέρμανση και εξοπλισμό

Το Ιατρικό Κέντρο είναι ένα παλιό κτίριο που τα τελευταία χρόνια δεν έχει συντηρηθεί όπως θα έπρεπε και δεν έχουν ¨πέσει τα χρήματα¨ που απαιτούνται ώστε να γίνει πλήρως οργανικό και ¨ετοιμοπόλεμο¨. Τα air condition δεν λειτουργούν και τα σώματα που ζεσταίνουν τους χώρους δεν επαρκούν επουδενί. Εκτός αυτού, το πετρέλαιο… τελειώνει πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα τις μισές μέρες του μήνα οι χώροι να μην έχουν την επάρκεια που θα έπρεπε και τους ¨ζεστούς¨ χώρους. Επιπλέον, δεν υπάρχει ούτε θερμομόνωση… με αποτέλεσμα όλα τα θέματα να λύνονται εκ των έσω.

Για το θέμα είχε μιλήσει στo protionline.gr και ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας, Σπύρος Μάρκου, ο οποίος δήλωνε «Η προτεραιότητά μας είναι αφού ¨χαλαρώσουν¨ λίγο τα πράγματα με τους εμβολιασμούς του ιού και τις διαδικασίες που όλοι αντιμετωπίζουμε το τελευταίο διάστημα, να δρομολογήσουμε τις ελλείψεις μας και να ξεκινήσουμε σιγά – σιγά τις «επιδιορθώσεις» που απαιτούνται. Το πρώτο που χρειαζόμαστε είναι η ανανέωση του εξοπλισμού των ιατρείων και σαφώς η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων. Έχουμε ζητήσει να ¨τρέξουν¨ οικονομικά προγράμματα μέσω της Περιφέρειας μέσω του ¨Εξοικονομώ¨ ή άλλων προγραμμάτων που έχουν εξαγγελθεί (επιδοτήσεις για μονώσεις, για ηλιακούς θερμοσίφωνες ή για ειδικές τζαμαρίες) με το σπουδαιότερο ¨αγκάθι¨ μας αυτή την στιγμή, να είναι η θέρμανση των χώρων. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν η Περιφέρεια θα βοηθήσει, τελικά. Ελπίζω πραγματικά να το κάνει γιατί ο Αιγιαλέας δημότης αξίζει κάθε σωστής αντιμετώπισης και εξυπηρέτησης.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr