background img
banner
banner

Mαθητές παρουσιάζουν τα ψηφιακά τους έργα

ΜΕ ΑΙΓΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟ 10ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων διεξάγεται φέτος Διαδικτυακά και οι σχολικές μονάδες της Π.Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας αποτελούν έναν κόμβο κοινών δράσεων, παρουσιάζοντας τα έργα σχολείων τους, από προχθές Τετάρτη 14 έως και σήμερα Παρασκευή 16 Απριλίου.

Στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας παρουσιάζονται ψηφιακά έργα τα οποία, έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο μαθημάτων όλων των γνωστικών αντικειμένων όλων των βαθμίδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ψηφιακά έργα που εντάσσονται σε Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικά, Πολιτιστικά, Αγωγής Υγείας, κ.ά.) και ψηφιακά έργα διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή. Προϋπόθεση συμμετοχής ενός μαθητικού ψηφιακού έργου στο Φεστιβάλ αποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικής στην ομάδα των εκπαιδευτικών που συντονίζει το έργο, αν δεν το συντονίζει αποκλειστικά ο ίδιος.

Παρόν το Δημοτικό Σχολείο Τέμενης

Συμμετέχει και το Δημοτικό Σχολείο Τέμενης με τις τάξεις Γ΄ και Ε΄ με το έργο τους “Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο”. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Λιόπας Γεώργιος, Κάντζαρη Μαρία, Κοκοτή Χριστίνα. ΄΄Η νέα πραγματικότητα ανέδειξε ακόμα περισσότερα τα θετικά του διαδικτύου αλλά και τους ποικιλόμορφους κινδύνους που ελλοχεύουν από τηνχρήση του. Μέσα από την εκπόνηση του ψηφιακού έργου επιδιώκουμε την ευαισθητοποίηση των μαθητών για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο την κατανόηση των κινδύνων που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο την πρόληψη και δημιουργία μιας προστατευτικής ασπίδας απέναντι στους κινδύνους του Διαδικτύου την αλλαγή της διαδικτυακής συμπεριφοράς των μαθητών΄΄, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Και προσθέτουν: ΄΄Ενώσαμε τις φωνές μας με όλους όσους ζητούν ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο αλλά και με όσους ξέρουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία ως μέσο, εργαλείο και αντικείμενο δημιουργίας και μάθησης. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας΄΄.

Η πανδημία δεν σταματά τη δημιουργία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας

Παρόν ήταν και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας με τη διευθύντρια Χαρά Μαμωνά να σημειώνει: ΄΄Είναι το 2ο διαδικτυακό Φεστιβάλ που συμμετέχουμε παρ’ όλη την πανδημία! Γιατί το σχολείο δεν σταματά να είναι δημιουργικό, να χαρίζει χαρά, εμπειρίες και να μαθαίνει τα παιδιά να ανακαλύψουν τη γνώση με διάφορα ψηφιακά εργαλεία και να πάρουν ικανοποίηση μέσα από την συνεργασία, τη συμμετοχή και την προσπάθεια!

Συγχαρητήρια στα παιδιά της Γ΄ και της Δ΄ τάξης για τις δημιουργίες τους και στους δασκάλους τους και στον Γιάννη Ζαβούνη τον δάσκαλο της Πληροφορικής για την αξιέπαινη δουλειά τους! Οι δυσκολίες απλά μας κάνουν καλύτερους και μαθαίνουμε και καινούριους τρόπους να μαθαίνουμε σε κάθε ευκαιρία! Ευχαριστούμε τους γονείς για την υποστήριξη όπως και τη Συντονίστρια Εκ/κού Έργου κα Φελούκα και το ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας για τη διοργάνωση!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr