background img
banner
banner

Ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες, έμειναν ασφαλείς…

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ

Με τη διαδικασία των self tests εκπαιδευτικοί και μαθητές των Λυκείων της Αιγιάλειας επέστρεψαν χθες στις τάξεις μετά από πεντάμηνη διακοπή της διά ζώσης λειτουργίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών είχε ήδη υποβληθεί σε self test. Σε επίπεδο Αχαΐας, σε σύνολο 595 καθηγητών, 2 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ από τους 4.800 μαθητές στον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, εντοπίστηκαν 6 θετικοί.

Μάλιστα, ακριβώς επειδή πρόκειται για άτομα πως δεν γνώριζαν ότι φέρουν τον ιό, φαίνεται πως σε πρώτη φάση ο αυτοέλεγχος βοήθησε ώστε να μην υπάρξει διασπορά. Υπενθυμίζεται πως κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, μαθητές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς επίσης και το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό των σχολείων Ειδικής Αγωγής είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωτικό το self test ακόμα και για όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν εμβολιαστεί.

Ακόμη εκτός πρόβλεψης οι καθαρίστριες ΙΔΑΧ

Μοναδικό «αγκάθι» στην όλη διαδικασία παραμένει η μη εξασφάλιση self tests για τις καθαρίστριες με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Όπως ανέφερε στo protionline.gr η πρόεδρος του Σωματείου τους Σταυρούλα Πιερράτου, ούτε και χθες κατάφεραν να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία της περιοχής αφού ακόμη δεν υπάρχει πρόβλεψη…
Σημειώνεται ακόμη πως οι δικαιούχοι να προμηθεύονται μέχρι και δύο self test από τα φαρμακεία της Αιγιάλειας με μία επίσκεψή τους. Από την Πέμπτη θα αρχίσει η διανομή τους και στον γενικό πληθυσμό.

Όλα κύλησαν… ρολόι

Πώς όμως κύλισε η πρώτη μέρα στα Λύκεια της Αιγιάλειας; Ερωτηθείσα από το protionline.gr η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Ακράτας Αναστασία Καμπούρη, επισήμανε: “Τα παιδιά έχουν μεγάλη προσαρμοστικότητα και όλα πήγαν καλά κατά την πρώτη ημέρα της επανεκκίνησής μας. Οι μαθητές πλέον είναι και ενημερωμένοι και προσεκτικοί και αυτό, βοηθάει σε κάθε περίπτωση και τους γονείς τους να είναι σίγουροι και φυσικά κι εμάς τους εκπαιδευτικούς. Όλοι ανεξαιρέτως προσήλθαν κανονικά στο σχολείο μας με τα αρνητικά τεστ “ανά χείρας” και δεν υπήρξε “άκυρο” τεστ, ούτε εκφράστηκε κάποια άρνηση, είτε από το προσωπικό, είτε από τους καθηγητές, είτε από τα παιδιά, για τη διεξαγωγή του υποχρεωτικού εκ του υπουργείου μέτρου. Οι μαθητές είναι “συνηθισμένοι” πλέον στις συνθήκες της λειτουργίας του σχολείου (απαραίτητες αποστάσεις, συχνή αντισηψία, μάσκες προστασίας) και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Όλα έγιναν με άριστο προγραμματισμό και είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι γι’ αυτό”.

Με ωριμότητα και σύνεση οι μαθητές

Ενδιαφέρουσα είναι και η άποψη των μαθητών του ΓΕΛ Ακράτας. Μιλώντας στo protionline.gr, ένας εξ αυτών, ο Σπύρος Ασημακόπουλος, σημειώνει: «Αν το αποτέλεσμα του εκάστοτε τεστ είναι ορθό και δείχνει την πραγματικότητα, αξίζει σε κάθε περίπτωση να γίνεται και από του μαθητές και από τους καθηγητές. Το ιικό φορτίο της περιοχής μας είναι επιβεβλημένο από ότι ακούγεται τις τελευταίες ημέρες και θεωρώ ότι οπωσδήποτε θα βοηθήσει στην γενική εικόνα του πως πάνε τα πράγματα. Θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερο να διανέμονται δωρεάν μοριακά τεστ, τα οποία είναι πιο συγκεκριμένα».

Επίσης, η μαθήτρια του σχολείου Σοφία Ζάρκα τονίζει: “Είναι μια απλούστατη διαδικασία και νομίζω ότι είναι ένα καλό μέτρο ο οποίο και θα αποδώσει και θα βοηθήσει τους ειδικούς να “δουν” την εικόνα του κορωνοϊού στην Αιγιάλεια. Οι οδηγίες χρήσης είναι αρκετά κατατοπιστικές και πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία. Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστο αλλά σαφώς, είναι μια ένδειξη και ένας τρόπος να μάθουμε αν υπάρχει διασπορά ή όχι. Στο σχολείο μας τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και πιστεύω ότι είναι 100% πιο καλά τώρα, από το να είναι κλειστά τα σχολεία και να γίνονται μαθήματα μόνο από το ίντερνετ. Η διά ζώσης εκπαίδευση δεν αντικαθίσταται με τίποτα απολύτως”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χωρίς… παραφωνίες η επαναλειτουργία στο 2ο ΓΕΛ


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr