background img
banner
banner

Μείωση καταγεγραμμένων νέων κρουσμάτων covid-19

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΑΖΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ

Μικρότερη επιδημιολογική επιβάρυνση covid-19, τουλάχιστον σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παρουσιάζει η περιοχή, αφού χθες στην Αχαΐα καταγράφθηκαν 74 τα νέα κρούσματα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, προχθές 57 όταν για πολύ καιρό και μέχρι την περασμένη Παρασκευή ξεπερνούσαν τα 100 ημερησίως. Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά ήταν και τα αποτελέσματα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων χθες στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων καθώς δεν βρέθηκε κανένα τεστ θετικό.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Αιγιαλείας, λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη υγειονομική κατάσταση αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλεται για την επιτήρηση και την ιχνηλάτηση της νόσου με σκοπό την αναχαίτιση της διασποράς του ιού, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, διεξήγαγε δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) για το κοινό, από τις 9 το πρωί μέχρι και λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι, στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, σημείο που είχαν διενεργηθεί και οι προηγούμενοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μικρότερη εν συγκρίσει με τους προηγούμενους ελέγχους, γεγονός που αποδίδεται στο ότι ο προηγούμενος έλεγχος είχε διενεργηθεί μόλις πριν πέντε ημέρες.

Χθες πραγματοποιήθηκαν 306 rapid tests και δεν βρέθηκε κάποιο θετικό κρούσμα. Υπενθυμίζεται ότι κατά τους τρεις προηγούμενους δειγματοληπτικούς, την Τετάρτη 7 Απριλίου είχαν διεξαχθεί 370 rapid tests και είχαν βρεθεί 4 θετικά, την Πέμπτη 25 Μαρτίου 351 rapid tests με 1 θετικό και το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 394 rapid tests με 6 θετικά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr