background img
banner
banner

Άνοιγμα ακαδημιών: «Πρεμιέρα» με πολλά ερωτηματικά

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ -ΝΠΔΔ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Σήμερα ξεκινάει επίσημα η επαναλειτουργία των ακαδημιών και των αναπτυξιακών τμημάτων σε όλη τη χώρα για τα ομαδικά αθλήματα καθώς η σχετική εισήγηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έγινε δεκτή από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των ακαδημιών θα παραμείνουν κλειστές καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αρχικά από το υπουργείο και στη συνέχεια από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου. Επικοινωνήσαμε σχεδόν με όλους τους εκπροσώπους των ομάδων και το συμπέρασμα που βγαίνει είναι κοινό. Τα παιδιά και οι προπονητές των ακαδημιών δεν θα μπορέσουν σήμερα να ξεκινήσουν για τον λόγο ότι οι χώροι άθλησης δεν είναι έτοιμοι να τους υποδεχθούν. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ που οι προπονήσεις, έτσι κι αλλιώς δεν έχουν σταματήσει και επιπλέον διεξάγονται σε ανοικτό χώρο. Το σωματείο στίβου του Αιγίου εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Επιστρέφουν τα χαμόγελα στο στίβο. Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από τη Δευτέρα 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι ακαδημίες των μικρών αθλητών μας που τόσο καιρό στερήθηκαν τη χαρά της άσκησης. Τις λεπτομέρειες που αφορούν τις υγειονομικές προϋποθέσεις συμμετοχής, μπορείτε να τις πληροφορηθείτε επικοινωνώντας με τους προπονητές του συλλόγου μας Γρηγόρη Θεοχαρόπουλο, Σοφία Τρίγκα και Σήλια Χαραλαμποπούλου, στα τηλέφωνα 6945562474, 6945457272 και 6985930793 αντίστοιχα».

Π. Ανδριόπουλος: «Χωρίς την ΚΥΑ δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τις εγκαταστάσεις»

Από εκεί και πέρα, οι σύλλογοι μπάσκετ, βόλευ, χάντμπολ κλπ που διαθέτουν ακαδημίες θα πρέπει να περιμένουν περαιτέρω οδηγίες για να ξεκινήσουν. Το ίδιο ισχύει και για τους δύο κολυμβητικούς συλλόγους, με τα προβλήματα εκεί να είναι ακόμη μεγαλύτερα καθώς δεν είναι έτοιμο να λειτουργήσει το ανοιχτό κολυμβητήριο Αιγίου.

Μιλώντας στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Αιγιάλειας, Παναγιώτης Ανδριόπουλος μας διευκρίνισε: «Τα σωματεία έχουν ενημέρωση από τις Ομοσπονδίες τους σχετικά με το άνοιγμα των Ακαδημιών, εμείς όμως δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε αν δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από την Πολιτεία. Υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Χωρίς την ΚΥΑ δεν μπορούμε να ανοίξουμε τις εγκαταστάσεις. Όταν υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από του υπουργείο θα γνωστοποιηθούν όλες οι οδηγίες και στα σωματεία τα οποία και εκείνα από την πλευρά τους θα πρέπει να προβούν σε μία σειρά από κινήσεις που θα διασφαλίζουν την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων». Το οξύμωρο πάντως είναι ότι οι οδηγίες για το άνοιγμα των ακαδημιών είναι ήδη γνωστές εδώ και αρκετές ημέρες και πιο κάτω παραθέτουμε τη σχετική λίστα. Άρα γιατί αυτή η καθυστέρηση από το υπουργείο και τη Γ.Γ. Αθλητισμού;

Ακαδημίες Κεραυνός – Ακράτα

Δεν θα έπρεπε να είναι όλα έτοιμα σήμερα, 17 Μαϊου, προκειμένου οι ακαδημίες να ξεκινούσαν χωρίς προβλήματα;
1. Καθορισμός ενός υπεύθυνου Covid σε κάθε σύλλογο ανά άθλημα που θα αποτελεί και το σημείο επαφής για οτιδήποτε έχει να κάνει με την πανδημία.
2. Συστήνεται ο σύλλογος να στείλει ενημερωτικό έντυπο στους γονείς με το οποίο εξηγεί τη διαδικασία επανένταξης στην αθλητική δραστηριότητα. Στο έντυπο να επισημαίνεται ότι για παιδιά που νόσησαν θα πρέπει να προηγηθεί παιδιατρική εκτίμηση πριν την επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας.
3. Στο έντυπο θα πρέπει να αποτυπώνεται με σαφή τρόπο το πρόγραμμα άθλησης του πρώτου μήνα καθώς και ο τρόπος παράδοσης και παραλαβής των παιδιών από τον αθλητικό χώρο. Επίσης θα επισημαίνεται ότι θα πραγματοποιούνται test Covid-19 στα παιδιά και ότι η συγκατάθεση στα τεστ είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους.
4. Η κάθε ομάδα θα πρέπει να προσκομίζει στην αθλητική εγκατάσταση ονομαστική κατάσταση των παιδιών με τα ωράρια προπόνησης.
5. Τακτικός αερισμός αίθουσας (ανά 1 ώρα) και απολυμαντικά σε εμφανή σημεία, και απολύμανση χεριών στην άφιξη και αναχώρηση. Δεν γίνεται χρήση αποδυτηρίων.
6. Χρήση μάσκας απ’ όλους εκτός από τους αθλητές την ώρα της άσκησης. Τα παιδιά έρχονται φορώντας τη μάσκα και φεύγουν φορώντας τη μάσκα τους. Σε κλειστούς χώρους ή σε μεταφορικά μέσα συστήνεται η χρήση διπλής μάσκας.
7. Χειραψίες, χαιρετισμοί, εναγκαλισμοί απαγορεύονται ενώ ατομικός εξοπλισμός (στρώματα, πετσέτες, μπάλες, παγούρια κλπ) δεν μοιράζεται με άλλους συναθλητές.
8. Οι προπονητές πρέπει κάθε τόσο να υπενθυμίζουν την τήρηση αποστάσεων ενώ οι γονείς δεν παραμένουν στον χώρο προπόνησης, ούτε συνωστίζονται πέριξ αυτού.
9. Την πρώτη περίοδο των 2 εβδομάδων επιτρέπονται μόνο προπονήσεις φυσικής κατάστασης και ατομικής τεχνικής, όχι δηλαδή ομαδικό παιχνίδι.
10. Διάρκεια προπονήσεων 45-60 λεπτά στην αρχή με 15’ κενό μεταξύ των προπονητικών περιόδων ώστε να μην συναντιούνται τα προπονητικά γκρουπ που αρχίζουν και τελειώνουν την προπόνηση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr