background img
banner
banner

Έως 3,3 εκατ. ευρώ στη Δυτική Ελλάδα για την υλοποίηση επενδύσεων

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΥΔΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΑ

Το συνολικό ποσό των 3,3 εκατ. ευρώ διατίθεται για την «υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος» (Σχέδια Βελτίωσης), στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (Δράση 4.1.2). Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΔΕ ανακοίνωσε ότι άνοιξε η πρόσκληση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στήριξης έως και 15 Ιουλίου.

Η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για τα Σχέδια Βελτίωσης που αφορούν την εξοικονόμηση ύδατος έχει στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και του περιβαλλοντικού προφίλ των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, καθώς μέσω αυτής θα ενισχυθούν επενδύσεις στις έγγειες βελτιώσεις που αφορούν μεταξύ άλλων γεωτρήσεις, δεξαμενές και γενικά εξοπλισμό που αποσκοπεί στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της άρδευσης μέσω ολοκληρωμένων λύσεων άρδευσης (φωτοβολταϊκά συστήματα, γεωργία ακριβείας κ.ά.).

Το συνολικό ύψος δημόσιας δαπάνης για όλη τη χώρα ανέρχεται στο ποσό των 37 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα για τη Δυτική Ελλάδα ανέρχεται στο ποσό των 2.484.138 ευρώ για Φυσικά και Νομικά πρόσωπα και στις 828.047 ευρώ για Συλλογικά Σχήματα. Οι δικαιούχοι μπορεί να είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και συλλογικά σχήματα αγροτών. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω του Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων και στη συνέχεια οι φυσικοί φάκελοι κατατίθενται στην οικεία ΔΑΟΚ.

Η οικονομική στήριξη για τις εκμεταλλεύσεις φυσικών και νομικών προσώπων δύναται να ανέλθει έως τις 150.000 ευρώ, ενώ, για τις συλλογικές επενδύσεις, η οικονομική στήριξη μπορεί να ανέλθει έως τις 200.000 ευρώ.

Η σχετική πρόσκληση με όλες τις λεπτομέρειες έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.agrotikianaptixi.gr/el/content/drasi-412-ylopoiisi-ependyseon-poy-symvalloyn-stin-exoikonomisi-ydatos .


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr