background img
banner
banner

Ή κοινωνική κούραση και άρνηση… ή εμβολιασμός να ‘‘τελειώνουμε’’

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ’’ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ’’ ΤΑ ΑΥΤΟΤΕΣΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ

Σε μια επιτακτική μεν αλλά και απολύτως… safe διαδικασία έχουν μπει από χθες το πρωί όλοι οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες στην Αιγιάλεια, ακολουθώντας το κυβερνητικό πανελλήνιο μέτρο της υποχρεωτικής ανίχνευσης του covid-19 προκειμένου να εργάζονται “νόμιμα”. Για την αξιοπιστία των ¨self test¨ και το κατά πόσο αυτά δείχνουν το σωστό υγειονομικό αποτέλεσμα έχουν μιλήσει ήδη ειδικοί, φορείς, πολιτικοί και βεβαίως ο… κόσμος.

Και τελικά ναι, είναι ένας αξιόπιστος τρόπος να έχει κάποιος μια ένδειξη, έναν καλό “μπούσουλα” για το τι συμβαίνει και αν πράγματι νοσεί από κορωνοϊό. Όχι για όλους, όμως…
Τα ¨rapid test¨ και τα μοριακά τεστ υψηλής ανίχνευσης, είναι σαφώς τα πιο εγγυημένα τεστ και αυτά που δείχνουν το πιθανό θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα, με την μεγαλύτερη ακρίβεια.

Για το υπουργείο τα ¨self test¨ είναι και θα είναι αποτελεσματικά ως μια πολύ καλή ένδειξη και “πρόθεση” και μόνο, για αυτό τον λόγο έχουν γίνει υποχρεωτικά πλέον στην μεγαλύτερη γκάμα των εργαζομένων και του ιδιωτικού τομέα και του δημοσίου, αλλά και του κάθε σχολικού περιβάλλοντος. Όπως και να ‘χει… αυτά τα αυτοτέστ είναι ένας απλός και γρήγορος τρόπος, να γίνεται ένας ενδεικτικός και συχνός έλεγχος, ώστε να υπάρχει μια εικόνα του φορτίου στην κοινότητα και σε μια πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Η Αιγιαλεία ακολουθεί την τυπική διαδικασία

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς στην Αιγιάλεια και οι κυματομορφές των σχεδιαγραμμάτων που απεικονίζουν την διαδικασία σε όλη την κοινότητα στον δήμο, έχουν και πολύ θετικό δείκτη, με ανοδικές τάσεις της συμμετοχής του κόσμου. Προφανώς δύο τινά συμβαίνουν: Ή οι Αιγιαλείς έχουν πλέον αντιληφθεί ότι η μόνη και οριστική λύση για να ¨απαλλαγούν¨ από τον κορωνοϊό είναι ο εμβολιασμός τους και δείχνουν τρομερή ευθιξία και υπευθυνότητα ή… απλά έχουν κουραστεί πια με τις συνθήκες και τις κρατικές “απαγορεύσεις” που φέρνει μαζί του ο ιός έναν και πλέον χρόνο τώρα και έχει αποφασίσει να μην… ¨αλλάζει¨… χαμηλώνοντας τις απολαύσεις στην καθημερινότητα.

Από τη Δευτέρα ισχύει η υποχρεωτική ιατρική εξέταση με αυτοτέστ για την ανίχνευση του ιού

Η Νοσηλευτική και Ιατρική κοινότητα και οι ειδικοί γιατροί από την άλλη… “κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου” κάθε μέρα, προκειμένου ο μέσος πολίτης να φέρεται και να συμπεριφέρεται κοινωνικά με υπευθυνότητα και συνέπεια, προκειμένου να επιτευχθεί αυτό που όλη η κοινωνία έχει σαν στόχο: Την ανοσία από τον κορωνοϊό. Τα “self test” που από χθες το πρωί μπήκαν και… τυπικά στο “παιχνίδι της υγειονομικής εικόνας” είναι σαφώς μια θετική εξέλιξη για πολλούς τομείς και κλάδους. Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αιγιάλειας, κάθε μέρα που περνάει έρχονται και παραλαμβάνονται νέες παρτίδες τέστ και εμβολίων και βέβαια η γκάμα… έχει πλέον διευρυνθεί, αφού η υποχρέωση όλων των εργαζομένων επιτάσσει την συχνή διαδικασία του “τσεκ” προκειμένου όλοι να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα του ιού και της πορείας του.

Πιο συγκεκριμένα, από εχθές το πρωί ισχύει η υποχρεωτική ιατρική εξέταση με αυτοτέστ για την ανίχνευση του covid-19 σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στο λιανεμπόριο και την εστίαση, σε όλα τα καταστήματα που έχουν από 2 άτομα εργαζόμενους και πάνω, στις χρηματοπιστωτικές μεταφορές και στις υπηρεσίες καθαρισμού, στα κομμωτήρια και στα κέντρα αισθητικής, στις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και τις σχολές οδηγών και τέλος, – όπως ισχύει εδώ και αρκετές βδομάδες – σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Κοίλιας: «Ο εμβολιασμός είναι το… πασαπόρτι της κοινωνίας να φύγει οριστικά ο κορωνοϊός»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ερωτώμενος από το protionline.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγιάλειας Σωτήρης Κοίλιας, για την διαδικασία των εμβολιασμών στην περιοχή και για το αν τα αυτοτέστ δίδουν μια κοινωνική βραχυπρόθεσμη λύση, τονίζει: «Όσοι άνθρωποι έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία του εμβολιασμού τους, μπορούν να μπαίνουν στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου και να εκτυπώνουν το “αποδεικτικό εμβολιασμού” ώστε να το επιδεικνύουν όπου απαιτείται ή να αποθηκεύσουν τον “μπαρ-κόουντ” αριθμό τους, προκειμένου να τον σκανάρουν όπου χρειάζεται και να τον επιδεικνύουν στους εργοδότες τους. Αυτό ισχύει για όσους έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία του εμβολιασμού τους.

Για τους υπόλοιπους, το self τεστ είναι μια επίσημα καλή λύση να δούμε που βρισκόμαστε, αν υπάρχει διασπορά στην κοινότητα και την περιοχή και αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, πιθανού κρούσματος».

«Οι κάτοικοι της Αιγιάλειας έχουν κατανοήσει την σημαντικότητα του εμβολιασμού»

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του για το θέμα και σχολιάζοντας την πορεία των εμβολιασμών, επισημαίνει: «Το ενθαρρυντικό είναι ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με μεγάλο ζήλο και ενδιαφέρον, οι κάτοικοι της Αιγιάλειας έχουν κατανοήσει την σημαντικότητα του να θωρακίσουμε τον εαυτό τους και τους γύρω από τον ιό και βέβαια, δείχνουν υπευθυνότητα και κοινωνικού χαρακτήρα συνέπεια. Ο κόσμος “κλείνει τα αυτιά του” πλέον στις… φήμες που θέλουν και συνεχίζουν να λένε, ότι υπάρχουν εμβολιαστικά σκευάσματα που είναι επικίνδυνα ή φέρνουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα που μπορεί να είναι υγειονομικά επιβλαβή.

Αυτή τη στιγμή στα δύο Κέντρα που συνεχίζεται η διαδικασία, στο Νοσοκομείο και το Κ.Υ. Ακράτας, δεν υπάρχουν ακυρώσεις (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), η συμμετοχή του κόσμου έχει αυξανόμενη γραμμική ζήτηση και ο κόσμος δεν φοβάται τα σκευάσματα που χορηγούνται και θωρακίζουν τον οργανισμό.
Ο σκοπός είναι η ασφάλεια της δημόσιας και ατομικής υγείας και τελικά, είμαστε κοντά σαν δήμος να το καταφέρουμε όντως».

Παπαδόπουλος: «Αναγκαίο κακό η υποβολή των προσωπικών δεδομένων των υπαλλήλων»

Μιλώντας και σχολιάζοντας την διαδικασία των υποχρεωτικών ¨self test¨ στο εμπόριο και τα καταστήματα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας Λάμπης Παπαδόπουλος, αναφέρει: στo protionline.gr: «Όσο και αν κάποιοι – απολύτως δικαιολογημένα κατά την εκτίμησή μου – αντιδρούν στο γεγονός της κοινοποίησης των προσωπικών δεδομένων μέσω των υποχρεωτικών αυτοτέστ που έχει αποφασίσει να επιβάλει η κυβέρνηση, σαν Εμπορικός Σύλλογος και σαν πρόεδρος του, κατανοώ ότι αυτό το μέτρο γίνεται για το καλό και την ασφάλεια των εργαζομένων και των επαγγελματιών. Είναι αναγκαίο κακό.

Η ¨κοινοποίηση¨ των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων στις διαδικτυακές πλατφόρμες όμως, δηλαδή νούμερα ΑΜΚΑ και νούμερα λογαριασμών τραπεζών, ατομικά στοιχεία και ¨ευαίσθητα¨ νομικά δεδομένα όπου μέχρι χθες ήξερε μόνο ο… λογιστής, τώρα όχι μόνο τα ξέρει το κράτος αλλά πρέπει να τα γνωρίζουν και οι εργοδότες, οι μη αρμόδιοι και οι πάντες!
Αυτό έχει φέρει αναστάτωση.

Κάποιοι ακολουθούν την τακτική της ¨χειρόγραφης δήλωσης¨ προκειμένου να αποφύγουν την διαδικασία, μη έχοντας άλλον νόμιμο τρόπο να αντιδράσουν από την μία, αλλά αντιδρώντας στην υποχρέωση που επιβάλει το κράτος από την άλλη».


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr