background img
banner
banner

Αίγιο… από σύγχρονη πόλη σε τούρκικο μαχαλά!…

Γράφει ο Ηλίας Ασπρούκος Περιβαλλοντολόγος

Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα καθώς βλέπω τα έργα και τις ημέρες των δημοτικών αρχόντων. Το  Αίγιο αντί να μεγαλώνει συρρικνώνεται, τα έργα και καλά … υποδομής θυμίζουν περισσότερο την κατασκευή χωριού της Τουρκικής περιόδου παρά μοιάζουν έστω κατ’ ελάχιστο με έργα  που να θυμίζουν κάτι σε σύγχρονη πόλη, η οποία κρατά το ιστορικό της κομμάτι.

Από πού να το πιάσει κάνεις και που να το αφήσει το όλο θέμα… Καλαισθησία βαθμός Νευροκοπίουβάψανε πρόσφατα τα παρτέρια των Υψηλών Αλωνίων πορτοκαλοκόκκινα που θα έλεγε και η Μοιραράκη. Χάθηκε να χρησιμοποιούσαν λίγη πέτρα και συμβατά  με το περιβάλλον υλικά έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα όμορφο και καλαίσθητο τοπίο. Κάτι που να μην μοιάζει τέλος πάντων η κεντρική πια πλατεία του Αιγίου  με εκείνη του Κολοκοτρωνιτσίου.

Έπειτα φτιάχνουν την κεντρική πλατεία Αγίας Λαύρας από τη μια και από την άλλη πεζοδρομήσανε μέρος της Μητροπόλεως . Δύο έργα ταυτόχρονα. Με λίγα λόγια κόβουν τη Μητροπόλεως στα δύο ευνοώντας τα μισά καταστήματα και τα άλλα μισά τα αφήνουν στη μοίρα τους.

Αλήθεια εκεί στο Ισλαμαμπάντ που λέγεται Αίγιο ρώτησαν κανέναν πολιτικό μηχανικό ή κάποιον περιβαλλοντολόγο να τους πει για τις ρυθμίσεις ή ότι θυμηθεί ο καθένας κάνουν. Εκείνη η επιτροπή ποιότητας ζωής τι ρόλο βαράει; Ακούει τις φωνές των πολιτών  ή περί άλλων τυρβάζει;

Μέσα στ’ άλλα ακούω ότι καταργούνται από την μελέτη τα ουρητήρια της πλατείας Αγίας Λαύρας. Είναι αυτό που λέει ο λαός χ……ε ψηλά και αγνάντευε. Α ρε να έβλεπε τούτο το μαύρο χάλι του Αιγίου ο αείμνηστος Παναγόπουλος που του άρεσε η καλαισθησία θα είχε πάρει τον βούρδουλα και θα τους κυνηγούσε.

Αλλά μην ανησυχείτε βρε παιδιά για το Αίγιο πρόκειται κάθε πέρσι και καλύτερα κάθε φέτος και χειρότερα.

Η Παναγιά η τρυπητή να βάλει το χέρι της για μη χειρότερα!


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr