background img
banner
banner

«Αμετακίνητη» η πεζοδρόμηση

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Τη βούληση της δημοτικής αρχής να μην πάρει πίσω τα κυκλοφοριακά μέτρα της οδού Μητροπόλεως που αφορούν την πεζοδρόμηση του τμήματος από το ύψος της Μελετοπούλων ως τη Ρωμανιώλη, εισέπραξαν το πρωί της Τετάρτης 26/5 επαγγελματίες που επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Αιγιαλείας, διαμαρτυρόμενοι για πτώση των τζίρων τους εξαιτίας της μη κυκλοφορίας των οχημάτων στο εν λόγω τμήμα. Ακολούθησε υπαίθρια συνέλευση μπροστά από τα καταστήματά τους παρουσία δικηγόρων τους, εκεί όπου διεφάνη πως συγκλίνουν στην απόφαση προσφυγής στη Δικαιοσύνη για διαφυγόντα κέρδη.

Η πρωινή προγραμματισμένη συνάντηση στο Δημαρχείο δεν είχε τη μορφή κινητοποίησης αλλά διεξήχθη με τη συμμετοχή επτά επαγγελματιών οι οποίοι αφού παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φραγκονικολόπουλο, εξέθεσαν τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν στο μέτρο της πεζοδρόμησης. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος τους μετέφερε πως η απόφαση είναι προσωρινή, τους εξήγησε τους σκοπούς της εφαρμογής της, οι οποίοι έχουν να κάνουν με την άνετη και κυκλοφορία των πεζών και δεν φάνηκε διατεθειμένος να την αλλάξει, παρά το γεγονός ότι με δηλώσεις του στο protionline.gr την περασμένη εβδομάδα είχε αφήσει να εννοηθεί πως όλα είναι ανοιχτά. Οι επαγγελματίες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση, κάνοντας αναφορά για πτώση των τζίρων τους της τάξεως του 80% εξαιτίας της πεζοδρόμησης.

Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που επέδωσαν στον δήμαρχο, το οποίο έχει συνταχθεί από τον νομικό τους εκπρόσωπο, οι επαγγελματίες χαρακτηρίζουν τις αποφάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων «κατάφορα άδικες, όλως πρόχειρες και καταχρηστικές εις βάρος των επιχειρήσεων τους και αυτών ως επαγγελματιών και δημοτών».

 

Στήριξη από τον Εμπορικό Σύλλογο

Εν τω μεταξύ, από πλευράς προέδρου Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπη Παπαδόπουλου, δηλώθηκαν τα εξής: ΄΄Ύστερα από πρόσκληση μελών μας, παρευρέθηκα χθες Τετάρτη 26 Μαΐου στις 11.30, στη λαϊκή συνέλευση στην αποκλεισμένη Μητροπόλεως μαζί με τους δικηγόρους των καταστημάτων και των κατοίκων. Η επιτροπή των καταστημάτων είχε προκαθορισμένη συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο στις 10.00πμ η οποία απέβη άκαρπη . Σύμφωνα με αυτά που άκουσα, δυστυχώς, η συμπεριφορά του κ. Δήμαρχου απέναντι τους, ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Μαζί με τους δικηγόρους τους εξετάζουν όλες τις νομικές ενέργειες για να περισώσουν ότι μπορούν από την ολική καταστροφή στην οποία τους οδήγησε ο Δήμος και η Επιτροπή Ποιότητας, με αποφάσεις χωρίς καμία σοβαρή και εμπεριστατωμένη μελέτη και χωρίς καμία διαβούλευση΄΄.

΄΄Ο Εμπορικός Σύλλογος και εγώ προσωπικά, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα όχι μόνο των συναδέλφων Εμπόρων, αλλά και άλλων επαγγελματικών ομάδων που πλήττονται, αλλά και των μονίμων κατοίκων και των ιδιοκτητών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες αλλά και όλων των συμπολιτών μας.
Με μεγάλη θλίψη βλέπουμε να προσβάλλεται η προσωπικότητα μας, γιατί μας θεωρούν πολίτες β΄ κατηγορίας και με αυταρχικό τρόπο δεν μας επιτρέπουν να περάσουμε μέσα από την μοναδική κεντρική οδική αρτηρία της πόλης μας, οδηγώντας μας μέσω στενών και παράδρομων προς άλλες κατευθύνσεις΄΄, καταλήγει ο πρόεδρος του Ε.Ε.Ε.Σ.Α.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr