background img
banner
banner

Η ελληνική σημαία που κάλυπτε το φέρετρο του Ιάκωβου Τσούνη, στην Ιερά Μητρόπολη

ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ THN ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ

Η Ιερά Μητρόπολη σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς τον εθνικό ευεργέτη μακαριστό Ιάκωβο Τσούνη, Υποστρατήγου επί τιμή, την Κυριακή 23 Ιουνίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου, τέλεσε 40νθήμερο μνημόσυνο.

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκε η κόρη του εκλιπόντος Αθηνά Τσούνη, η οποία παρέδωσε στον Μητροπολίτη το ιερότερο τελευταίο κειμήλιο της οικογένειας, την ελληνική σημαία που κάλυπτε το φέρετρο του πατέρα της.

Τη μνήμη του μακαριστού τίμησαν με την παρουσία τους, ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Βλάχος, ως εκπρόσωπος του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ο Στρατηγός Λεωνίδας Κακαβάς, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, ο κ. Κυριάκος Κουκουλομάτης, Πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου.
Ο Μητροπολίτης, στην σύντομη προσλαλιά του, τόνισε ότι ο μακαριστός Ιάκωβος Τσούνης διακατεχόταν από αγάπη στην Ορθοδοξία και στην Ελλάδα μας, αξίες για τις οποίες αγωνίσθηκε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στην απώλεια του ευεργέτη των Ενόπλων Δυνάμεων και στις ιερές παρακαταθήκες που κληροδότησε στους νεότερους Έλληνες αναφέρθηκε στο κήρυγμά του τόσο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχ. Ιωακείμ Βενιανάκης όσο και η Βουλευτής Αχαΐας κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Στην επιμνημόσυνη δέηση συμμετείχε και ο προσωπικός φίλος του εκλιπόντος Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Εξ αφορμής αυτής της αδελφικής φιλίας πριμοδότηθηκε στην Ιερά Μητρόπολη η πλούσια προσωπική του συλλογή στο ομώνυμο Μουσείο με αντικείμενα από τον 17ο αιώνα, ιδιαίτερης εθνικής και εκκλησιαστικής σημασίας.

Μετά την τελετή ακολούθησε επίσκεψη στο Μουσείο «ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ», όπου οι προσκεκλημένοι θαύμασαν μέσω των εκθεμάτων το μεγαλείο και τη προσφορά του μεγάλου ευεργέτη στην Πατρίδα και στην Ιερά Μητρόπολη.

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: «Ευγνωμοσύνη και σεβασμός για το μέγεθος της προσφοράς του»

«Με μεγάλη συγκίνηση και δέος, τιμούμε σήμερα τη μνήμη, ενός σπουδαίου συμπολίτη μας, ενός υποδειγματικού επιχειρηματία, ενός αληθινού Πατριώτη, ενός Ορθόδοξου Έλληνα.
Σεβασμιότατε, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε, να πω αυτά τα λίγα λόγια, για αυτόν τον τεράστιο Έλληνα.
Η Ελλάδα είχε και έχει την ευλογία, να γαλουχήσει πολλούς και σπουδαίους Ευεργέτες. Ανθρώπους που της στάθηκαν στα δύσκολα και που με δωρεές προς την Πολιτεία, την Εκκλησία και το Στράτευμα, ανεγέρσεις εκπαιδευτηρίων και νοσοκομείων, άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ιστορία και στην συλλογική μνήμη.

Ο Ιάκωβος Τσούνης, είναι άξιος συνεχιστής αυτής της παράδοσης των μεγάλων Εθνικών Ευεργετών και λαμπρό παράδειγμα πατριωτισμού και ανιδιοτέλειας. Ένας αξιοθαύμαστος Έλληνας, που κουβαλώντας επάξια το ιερό βάρος των ηρώων προγόνων του, χάρισε στην Πατρίδα, την ύπαρξή του ολόκληρη.
Πώς μπορεί άραγε η ζωή και το έργο ενός ανθρώπου όπως ο Ιάκωβος Τσούνης να χωρέσει σε λέξεις;
Πώς μπορούμε με λόγια, να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό μας, για το μέγεθος της προσφοράς του;
Μόνο με πράξεις, ακολουθώντας το παράδειγμα του ήθους και της ακεραιότητάς του, όπου και όπως μπορούμε, θα αξιωθούμε να αποτίνουμε πραγματικό φόρο τιμής, στον μεγάλο αυτό Έλληνα Πατριώτη».

Με αυτά τα λόγια η βουλευτής Ν.Δ. Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, μίλησε από καρδιάς από το βήμα της Φανερωμένης, το πρωί της Κυριακής για τον εθνικό ευεργέτη με αφορμή το μνημόσυνο του Ιάκωβου Τσούνη


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr